reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej Dziewczyny:))) podczytuje Was już troszkę ;) postanowiłam dołączyć :) zwłaszcza po postach dziewczyn w podobnym wieku do mojego i o rodzinnej presji...
Flor87, 31 lat, 0dzieci, 5 cykl starań
Witaj. Kojarzę Cię z październikowych mamusiek :). Widziałam że tam pisałaś na początku [emoji5].

xrot3e3khrx43f8f.png

reklama
A miała któraś z Was jakieś plamienia implantacyjne ? U mnie przy obu ciążach było i jak wariatka codziennie od owulacji dokładnie oglądam wkładkę [emoji14]
Brzuch też mnie pobolewa ale dla mnie takim głównym objawem byl silny bol piersi którego teraz nie ma
ja nie mialak krwawień implantacujnych przy zadnej ciąży jedynie co pamiętam to miałam sny tak jak teraz

Hej hej! Witam nowe dziewczyny na pokładzie! @flor87 @Makrela @agusia871 na pierwszej stronie prowadzimy tabelkę, zapoznajcie się z nią by trochę nas poznać a jeśli chcecie być dopisane to napiszcie mi dane jakie podajemy tam w tabelce. :)

Dzisiaj po pracy aktualizuje tabelkę, trochę mam na głowie i stąd brak aktualizacji. @Dagaa11 oczywiście zmienie u ciebie datę. :)
Piszcie mi co której zmienić, najlepiej od razu z numerkiem pod którym jesteście. :)

Małą śpi już 40 minut więc niedługo koniec 'przerwy'. W końcu udało mi się wypić kawę. [emoji23]
Dzisiaj 19dc, śluz już praktycznie zniknął, czekamy... A jak się czuje? Normalnie w sumie, jedynie co mnie dobija to pełno pryszczy na twarzy... Wyszły mi już w 14dc...

Co do rodziny my na szczęście przy pierwszych staraniach uniknelismy pytan bo bylismy bardzo mlodzi i nikt sie nie spodziewal ze w ogole chcemy sie starac pozniej kazdy w szoku ze 2 lata nam to zajelo :)
Teraz przy drugim raczej tez nie zdaza z wypytywaniem bo 2 lata mala bedzie miec jak zaczniemy starania i jakby sie udalo za pierwszym czy drugim razem to akurat taka roznica miedzy dziecmi :)
@Migdalove kochana mnie w udanym cyklu tez dosc wysypalo na twarzy :)

@Wiktorka88 O oczywiście że Napro nigdy nie będzie alternatywą a już na pewno nie IV.
In vitro nie leczy niepłodnosci jest po prostu zapłodnieniem komórki jajowej matki nasieniem ojca w sztuczych warunkach i włożeniem dziecka do łona mamy...nic nie leczy. Nie rozpoznaje, nie docieka.
Link do: Naprotechnologia to metoda leczenia niepłodności nie dla każdego
Ale pomaga gdy inne metody nie są w stanie. Zgadzam się IV nie leczy przyczyny niestety nie zawsze można wyleczyć przyczyne nieplodnosci. Według niego ie IV jest świetną metoda dla par które nie mogą mieć dzieci w sposób naturalny. Bardzo ubolewam nad tym, że rząd odebrał szanse posiadania dzieci tak wielu parą.

reklama
Mój lekarz też to mówił... Ale gdy tak podsumowałam jego słowa i przestałam my ufać to wyszło na to że wcale się ponad rok nie staram i nie mam się czym przejmować. Mianowicie kazał mi brać luteinę od 15 dc do 27 dc zawsze! Bez sprawdzania poziomu progesteronu we krwi! Bez monitoringu! Dopiero gdy go docisnelam to mi powiedział że zbyt wczesne przyjęcie luteiny blokuje owulacje! OMG! Więc przez ile cykli owulacje mi tym działaniem zablokował?? Teraz od dwóch cykli chodzę na monitoring i okazuje się że raz wypada 13 dc a raz 16!! Więc czy w moim wypadku można powiedzieć że staram się od ponad pół roku i jestem bezpłodna? Chyba nie.... Ostatnio myślę że staram się od 2 cykli a nie 16 cykli....

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Ja jestem właśnie w podobnej sytuacji, moja gin uznała, ze mam owulacje 14 dc, Wiec kazała mi brać progesteron od 16-26 dc. Kiedy zrobiłam testy owulacyjne, jak byk, wychodziło mi ze owulacja nastąpi w 16-17 dc. Od 16dc brałam utrogestan. Tez mam wrazenie ze sobie tylko owulacje zablokowałam. Zastanawiam się czy od tego cyklu nie powinnam brać progesteronu dwa dni po tym jak testy wykażą owulacje [emoji848]

Do góry