reklama
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Może poproście kogoś żeby wam poszedł na zakupy jeśli to koronawirus będziecie dej roznosić... Zdrówka
O takiej godzinie nie miałabym kogo poprosić o pojscie do apteki dyzurujacej na koniec miasta. Ale na zakupy w dzien poszla nam teściowa. Objawy nie pasują do .. nasze temp nawet nie stykały sie z 38° tylko Julka jednorazowo. A kazdy kto mial temp wie ze wtedy boli glowa i ciało.. M ma okropny katar i stracił wech a my na szczescie odpukac bez kataru. Typowo jesienna infekcja.Może poproście kogoś żeby wam poszedł na zakupy jeśli to koronawirus będziecie dej roznosić... Zdrówka
Kaamilaaa
Ja się wczoraj dowiedziałam że u młodego w przedszkolu [emoji146]. Młody był ostatnio we wtorek więc w sumie nie wiem czy nie przyniósł tego do domu bo ja kolejny dzień zdycham. [emoji849] Dziś dostałam info ze sanepid ma dane wszystkich dzieciaków w tym młodego ale jeśli do tej pory nie dzwonili to widocznie nie "załapał" się na kwarantanne itd. Ale ja jutro będę dzwonić do lekarza...
Z ta kwarantanna są jaja bo sanepidy nie wyrabiaja by dzwonic i ludzie nie wiedzą ze sa objęci kwarantanna i dowiaduja sie najczesciej podczas telefonu z policji o kontroli.Ja się wczoraj dowiedziałam że u młodego w przedszkolu [emoji146]. Młody był ostatnio we wtorek więc w sumie nie wiem czy nie przyniósł tego do domu bo ja kolejny dzień zdycham. [emoji849] Dziś dostałam info ze sanepid ma dane wszystkich dzieciaków w tym młodego ale jeśli do tej pory nie dzwonili to widocznie nie "załapał" się na kwarantanne itd. Ale ja jutro będę dzwonić do lekarza...
Uruchomili podobno automat ktory będzie dzwonil do ludzi z informacją o kwarantannie ktorych beda miec w systemie dlatego podaja media do wiadomosci by odbierać numer nie wiem czy wszyscy maja ten sam ale u nas jest to +48221043705.
Wiktorka88 O
Ja też ostatnio widziałam się z koleżanka która nie wiedziała, że jest na kwarantannie... No i test też wyszedł pozytywnie jej. Natomiast minęło już ok 7 dni więc gdyby miało to już by się wykluło
U nas mała nie została zbadana :/ W ubiegły czwartek w nocy dostała gorączki. W przychodni lekarz rodzinny termin na środę. Wybłagałam teleporadę, by chociaż na weekend nie zostać bez leków. Dostałam antybiotyk bez zbadania dziecka. W pt i sb mała z temp 39.5-39.7. Zbić się tego cholerstwa nie dało. Pomocy żadnej. Prywatna dopiero w ndz. Pediatra ze szpitala mi powiedziała telefonicznie, że "na SOR, ale to jak będzie źle". Więc już nie wyrobiłam i ją zapytałam, czy źle to dla niej jak mała będzie miała temp 41 czy 42 st. W ndz wreszcie wizyta prywatna. Uszy ok, osłuchowo ok, gardło ok. Zrobiliśmy badania moczu. Wszystko dobrze. Lekarz rozłożył ręce. Stwierdził, że to zjadliwy wirus i ... kazał wybrać antybiotyk. Mała wymiotowała po nim strasznie. Na 5 dawek udało się przyswoić 2. Od podawanych leków dostała totalnej awersji do jedzenia. Gorączka spadła wreszcie w pn. Jak nic 3dniowka, bo małą lekko wysypało po tym. Po wszystkim nic nie chciała nam jeść. Po 18h bez jedzenia. Dobrze, że piła. Teraz zje mi 2 butelki mm na dzień. Także odczarowujemy jedzenie.Też jakiś czas temu czytałam że dziecko do 2 lat powinno zostać zbadane. No ale co zrobisz jak w większości miejsc nie przyjmą bo ma tylko albo aż kaszel i katar. Tylko że kaszle już któryś dzień, leki bez recepty które teraz mi lekarka poradziła to i sama znałam i podawałam [emoji2368]szukam prywatnie bo jednak ten kaszel u obojga totalnie mi się nie podoba, nie chce żeby było z tego coś gorszego.
Teraz jak nie jesteś chory na covid to bujaj się człowieku. Ręce opadają, jak to wszystko wygląda. A myślę, że raczej najgorszego jeszcze nie mamy za sobą. Teraz to tylko zdrówka wszystkim!
@Maliina dzięki, że byłaś na pochodzie, w imieniu swoim i córeczki dziękuję ❤
Współczuję wam dziewczyny. Niestety jestem widzę w podobnej sytuacji. Maly znow ma temperaturę juz druga dobe tyle ze u nas po lekach ladnie schodzi. Nie ma szans podania lekow.. podaje czopki z paracetamolem.U nas mała nie została zbadana :/ W ubiegły czwartek w nocy dostała gorączki. W przychodni lekarz rodzinny termin na środę. Wybłagałam teleporadę, by chociaż na weekend nie zostać bez leków. Dostałam antybiotyk bez zbadania dziecka. W pt i sb mała z temp 39.5-39.7. Zbić się tego cholerstwa nie dało. Pomocy żadnej. Prywatna dopiero w ndz. Pediatra ze szpitala mi powiedziała telefonicznie, że "na SOR, ale to jak będzie źle". Więc już nie wyrobiłam i ją zapytałam, czy źle to dla niej jak mała będzie miała temp 41 czy 42 st. W ndz wreszcie wizyta prywatna. Uszy ok, osłuchowo ok, gardło ok. Zrobiliśmy badania moczu. Wszystko dobrze. Lekarz rozłożył ręce. Stwierdził, że to zjadliwy wirus i ... kazał wybrać antybiotyk. Mała wymiotowała po nim strasznie. Na 5 dawek udało się przyswoić 2. Od podawanych leków dostała totalnej awersji do jedzenia. Gorączka spadła wreszcie w pn. Jak nic 3dniowka, bo małą lekko wysypało po tym. Po wszystkim nic nie chciała nam jeść. Po 18h bez jedzenia. Dobrze, że piła. Teraz zje mi 2 butelki mm na dzień. Także odczarowujemy jedzenie.
Teraz jak nie jesteś chory na covid to bujaj się człowieku. Ręce opadają, jak to wszystko wygląda. A myślę, że raczej najgorszego jeszcze nie mamy za sobą. Teraz to tylko zdrówka wszystkim!
@Maliina dzięki, że byłaś na pochodzie, w imieniu swoim i córeczki dziękuję ❤
Jutro będę dzwonic do lekarza ale nie spodziewam sie cudow z tym ze nie wiem jak odbyc wizyte z malym skoro oboje z M jesteśmy chorzy.
Magda 2791
Hej, nie wiem czy ktoś mnie z Was pamięta ale przychodzę z pytaniem. Czy ktoras z was robiła żółty bobotest i zdążyło się że was oszukał?
reklama
Pewnie ze pamiętamy Cie.Hej, nie wiem czy ktoś mnie z Was pamięta ale przychodzę z pytaniem. Czy ktoras z was robiła żółty bobotest i zdążyło się że was oszukał?
Ja robilam rozowy i bylo brak ciazy ale on byl 25mlu a na 10mlu byla ciaza i beta mi to potwierdzila.