reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Fifi na zimę gotowy. Postawiłam na lasockiego.. zmacalam wszystkie i te mi odpowiadaly kolorystycznie i dobrze sie zginaly. Maly w takich wysokich butach chodzi dość śmiesznie. Czy wasze tez tak muszą sir przyzwyczajać do butow? Czy założą każde i lecą przez świat.
Zobacz załącznik 1187529
Moja szczegolnie śmiesznie przyzwyczaja się do każdych kolejnych butów ojca haha ;)

reklama
Mój w każdych i leci czy duże czy małe ja postawiłam na górskie jakiejś takiej firmy keen tylko są dużo niższe bo za kostkę i mało co ocieplane. Już wyleczyłam się z mocno ocieplanych kozakach po tym jak młoda miała kiedyś mrugały z futrem, a zimy było jak na lekarstwo

Fifi na zimę gotowy. Postawiłam na lasockiego.. zmacalam wszystkie i te mi odpowiadaly kolorystycznie i dobrze sie zginaly. Maly w takich wysokich butach chodzi dość śmiesznie. Czy wasze tez tak muszą sir przyzwyczajać do butow? Czy założą każde i lecą przez świat.
Zobacz załącznik 1187529
Mój młody chyba miał podobne na pierwszą zimę [emoji6]
I tak jak są wyższe buty to musi się przyzwyczaić i nauczyć w nich dreptać bo na początku tak dziwnie

Witajcie. Jestem tu nowa, mam 32 lata i to moja pierwsza ciąża. Jestem w 13+1 tc prenatalne badanie usg wykazalo u mnie przezierność 2,7 mm z crl 65 mm. Jest widoczna kość nosowa. Ryzyko trisomii 21 podwyższone. Czekam na pappa. Czy ktoras z was tez miala podobnie? Strasznie sie tym przejelam.

Witajcie. Jestem tu nowa, mam 32 lata i to moja pierwsza ciąża. Jestem w 13+1 tc prenatalne badanie usg wykazalo u mnie przezierność 2,7 mm z crl 65 mm. Jest widoczna kość nosowa. Ryzyko trisomii 21 podwyższone. Czekam na pappa. Czy ktoras z was tez miala podobnie? Strasznie sie tym przejelam.
Na pocieszenie powiem ze wiele osob na forum przewinęło sie z przeziernoscia 3 i wszystko z happy endem.
U nas NT wynosilo 2.2.

@Mikii Niestety z tego co kobiety tu piszą pappa może dostarczyć Ci tylko dodatkowych emocji.
Powtórz USG u lekarza na dobrym sprzęcie, poczekaj na wynik i zadecydujesz co dalej robić. Są jeszcze inne testy.
Co do wyników to często wychodzą kiepskie a dzieci są zdrowe. Bardzo ważny jest obraz USG.

@Mikii Niestety z tego co kobiety tu piszą pappa może dostarczyć Ci tylko dodatkowych emocji.
Powtórz USG u lekarza na dobrym sprzęcie, poczekaj na wynik i zadecydujesz co dalej robić. Są jeszcze inne testy.
Co do wyników to często wychodzą kiepskie a dzieci są zdrowe. Bardzo ważny jest obraz USG.
Dokladnie. Wiele razy spotkalam sie ze pappa dostarczyla ogrom stresu . Ja sie nie zdecydowałam.. ale mozna tez sprobowac Sanco (jesli jeszcze tak się nazywa bo te badania ciągle zmieniaja) ale tu juz koszt spory.

reklama
Dokladnie. Wiele razy spotkalam sie ze pappa dostarczyla ogrom stresu . Ja sie nie zdecydowałam.. ale mozna tez sprobowac Sanco (jesli jeszcze tak się nazywa bo te badania ciągle zmieniaja) ale tu juz koszt spory.
Właśnie zastanawiam sie jaki test wybrać, Sanco, Nifty czy Harmony. Niektóre kobiety robią amniopunkcje bo % jest najbardziej wiarygodna ale czytalam ze to troche ryzykowne badanie. Co wy wybierałyście i jak długo czekałyscie na wynik?

Do góry