reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
U nas jest podobnie a najgorsze ze zlobek boje sie ze skończy sie ciągłymi chorobami i moim l4 w pracy..
Prędzej czy później będzie chorowało czy to w żłobku czy w przedszkolu,nic nie zrobię [emoji1745]
U Dagi wątpię, może pod koniec wakacji będzie te 9 kg [emoji1787]
Ona co prawda ostatnio nie je jakoś dużo i w ogóle bo najchętniej by chyba jadła tylko brokuły i mleko milion razy dziennie [emoji85] no ale to wina zębów ciągle [emoji2368]
Zresztą jak ona ma dużo ważyć jak jest ciągle w ruchu [emoji85]
Ja po dzisiejszym ważeniu też wątpię [emoji1751] 7310

Moja ma rok i 10 kg, nosi 86, chociaz widzę że niektóre ciasnawe, i raczej słyszę u lekarzy że jest duża więc 9 kg na rok to chyba całkiem dobra waga ;) zresztą widzę że u.mnie na wątku też ta waga 9-10 najczęstsza.
@martoosia04 wow z ta waga! Jest co nosić :-D Chwalę się: Zośka wystartowała pięknie z chodzeniem, idą też nam wszystkie 2 na raz, więc ślini się jak buldog.

Mój młody na 3,5mc miał 7kg a rodził się z 3420, obecnie nosi na luźno 74. Chyba rośnie mi gigant, ale wzrostu po mnie nie ma na pewno;)

Moja ma rok i 10 kg, nosi 86, chociaz widzę że niektóre ciasnawe, i raczej słyszę u lekarzy że jest duża więc 9 kg na rok to chyba całkiem dobra waga ;) zresztą widzę że u.mnie na wątku też ta waga 9-10 najczęstsza.
@martoosia04 wow z ta waga! Jest co nosić :-D Chwalę się: Zośka wystartowała pięknie z chodzeniem, idą też nam wszystkie 2 na raz, więc ślini się jak buldog.
Gratulacje dla Zosi ! :)

Igor aktualnie nosi 74, a ma 9 msc [emoji847]
Hubert ma prawie 5mscy i w niektóre 68 wejdzie, ale częściej ma już 74, jak muszę go ubijać w bodziaka to chowam ciuch do szafy. Ma kombinezon na zimę w rozm 68 i już nie wcisnę bąbla, musiałam kupować coś innego (już 3 odkąd się urodził). W ogóle te rozmiarowki jakieś dzikie. No i młody wiecznie ma za duże stopy na wszelkie polspiochy. Wzrost chyba będzie miał po tacie.
Wciąż ani myśli o obrotach na boki, z 5 razy z brzucha poleciał na plecy, raczej przypadkiem, ale załączyła mu się faza na "usiądę". No i ciągnie głowę do przodu, chwyta wszystko w zasięgu ręki łącznie z własną koszulką i wkurza się że nie wychodzi:p

reklama
U nas 2 jedynki na dole narazie.
A z tym jedzeniem, to ten mały co jest z dnia tego co Lilka wazy 13. Bywam tam i ona go strasznie przekarmia.(boi sie czy przypadkiem nie jest głodny). Także czasem chyba trzeba odmówić jedzenia co pół godziny.
Liczba nie zgodzę się z tobą. Nie wszystkie dzieci są przekarmione. Mój starszy też był na mm i jak miał roczek to 13kg miał i r.86/92. A jadł co 4-5h.

Do góry