reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

No nie wiem. Ada urodziła się z wagą 3880, więc dziwne, żeby teraz wazyla 6 czy 7 kg. Przybiera miarowo, chociaż odkąd raczkuje to przystopowala bardzo z wagą. Mi się nigdy nie uda jej przekarmic, bo jak nie jest głodna to nawet nie weźmie cycka do buzi. Ucieka od razu. Karmię ją tylko rano, do drzemek i wieczorem. No ale na 3 miesiące 9 kg to dla mnie to szok

Moja ma 6 miesięcy i 9 kg stuknęło na bank.

reklama
Igorowi wychodzą dwie dolne jedynki ;)
Miałam się pytać zostajesz z Fifim w domu czy wracasz do pracy ?
Mi sie umowa skonczyla w pracy 3 miesiące po porodzie. Narazie nie wracam do pracy mysle zeby po wakacjach ruszyc bo inaczej nikt mi urlopu nie da bym wakacje spedzila choc troche z dziecmi.

Ja jeżdżę do pracy na dyżury, zdrowo rozsadkowo wiem, że nie powinnam chodzić, ale stresuje mnie to bardzo że mogę odczuć to finansowo. No zobaczymy. Ja wychodzę z dziećmi do ogródka, nie grupujemy się nie spotykamy z nikim, nie widujemy z dziadkami,vzakupy robi mój nie mąż. Jak przychodzę z pracy to zaraz się przebieram. Nieoficjalnie podobno do maja ma ta sytuacja być, ale nie wiem jak się ułoży. U nas faktycznie puste ulice, ludzi prawie nie ma, a jak są to właśnie starsi w kolejce do banku bo pewnie mają niecierpiąca zwłoki sprawę. Dziś chłopakom od rehabilitacji babcie zrobiły taka aferę, że głowa mała bo ona od roku czeka na termin, a oni zamykają no głupi naród i tyle

Mallina na pocieszenie ci powiem, że w tym roku to będzie ciężko o wakacje bo firmy wola dawać urlopy wypoczynkowe niż przymusowe wolne.

Mi sie umowa skonczyla w pracy 3 miesiące po porodzie. Narazie nie wracam do pracy mysle zeby po wakacjach ruszyc bo inaczej nikt mi urlopu nie da bym wakacje spedzila choc troche z dziecmi.
Mi też się skończyła, ale będę czegoś szukać, młody od 1 czerwca idzie do żłobka jeśli oczywiście kwestia koronawirusa się ustabilizuje, a ja muszę coś znaleźć, gorzej, że u nas praca od 7-15 czy 8-16 to deficyt, a nikt mi przy małym nie pomoże żeby odebrać go ze żłobka,na męża nie liczę bo on albo wraca o 12 albo o 20 i nigdy nie wie jak skończy [emoji1745]

Mi też się skończyła, ale będę czegoś szukać, młody od 1 czerwca idzie do żłobka jeśli oczywiście kwestia koronawirusa się ustabilizuje, a ja muszę coś znaleźć, gorzej, że u nas praca od 7-15 czy 8-16 to deficyt, a nikt mi przy małym nie pomoże żeby odebrać go ze żłobka,na męża nie liczę bo on albo wraca o 12 albo o 20 i nigdy nie wie jak skończy [emoji1745]
U nas jest podobnie a najgorsze ze zlobek boje sie ze skończy sie ciągłymi chorobami i moim l4 w pracy..

Mallina na pocieszenie ci powiem, że w tym roku to będzie ciężko o wakacje bo firmy wola dawać urlopy wypoczynkowe niż przymusowe wolne.
No w tym roku sie wszystko skomplikowało. Dlatego ja narazie nie myślę. I po wakacjach bede sie starala rozpocząć pracę choc nie ukrywam boje sie chorob.

reklama
Igor tak samo ;D dobiją te nasze dzieci na rok do 9 chociaż ? [emoji85]
Ostatnio tłumaczyłam się pediatrze co je Igor w ciągu dnia chyba się boją czy dziecka nie głodze [emoji85]
U Dagi wątpię, może pod koniec wakacji będzie te 9 kg [emoji1787]
Ona co prawda ostatnio nie je jakoś dużo i w ogóle bo najchętniej by chyba jadła tylko brokuły i mleko milion razy dziennie [emoji85] no ale to wina zębów ciągle [emoji2368]
Zresztą jak ona ma dużo ważyć jak jest ciągle w ruchu [emoji85]

Do góry