reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

No nie wiem. Ada urodziła się z wagą 3880, więc dziwne, żeby teraz wazyla 6 czy 7 kg. Przybiera miarowo, chociaż odkąd raczkuje to przystopowala bardzo z wagą. Mi się nigdy nie uda jej przekarmic, bo jak nie jest głodna to nawet nie weźmie cycka do buzi. Ucieka od razu. Karmię ją tylko rano, do drzemek i wieczorem. No ale na 3 miesiące 9 kg to dla mnie to szok

Moja ma 6 miesięcy i 9 kg stuknęło na bank.

reklama
Igorowi wychodzą dwie dolne jedynki ;)
Miałam się pytać zostajesz z Fifim w domu czy wracasz do pracy ?
Mi sie umowa skonczyla w pracy 3 miesiące po porodzie. Narazie nie wracam do pracy mysle zeby po wakacjach ruszyc bo inaczej nikt mi urlopu nie da bym wakacje spedzila choc troche z dziecmi.

Ja jeżdżę do pracy na dyżury, zdrowo rozsadkowo wiem, że nie powinnam chodzić, ale stresuje mnie to bardzo że mogę odczuć to finansowo. No zobaczymy. Ja wychodzę z dziećmi do ogródka, nie grupujemy się nie spotykamy z nikim, nie widujemy z dziadkami,vzakupy robi mój nie mąż. Jak przychodzę z pracy to zaraz się przebieram. Nieoficjalnie podobno do maja ma ta sytuacja być, ale nie wiem jak się ułoży. U nas faktycznie puste ulice, ludzi prawie nie ma, a jak są to właśnie starsi w kolejce do banku bo pewnie mają niecierpiąca zwłoki sprawę. Dziś chłopakom od rehabilitacji babcie zrobiły taka aferę, że głowa mała bo ona od roku czeka na termin, a oni zamykają no głupi naród i tyle

Mallina na pocieszenie ci powiem, że w tym roku to będzie ciężko o wakacje bo firmy wola dawać urlopy wypoczynkowe niż przymusowe wolne.

Mi sie umowa skonczyla w pracy 3 miesiące po porodzie. Narazie nie wracam do pracy mysle zeby po wakacjach ruszyc bo inaczej nikt mi urlopu nie da bym wakacje spedzila choc troche z dziecmi.
Mi też się skończyła, ale będę czegoś szukać, młody od 1 czerwca idzie do żłobka jeśli oczywiście kwestia koronawirusa się ustabilizuje, a ja muszę coś znaleźć, gorzej, że u nas praca od 7-15 czy 8-16 to deficyt, a nikt mi przy małym nie pomoże żeby odebrać go ze żłobka,na męża nie liczę bo on albo wraca o 12 albo o 20 i nigdy nie wie jak skończy [emoji1745]

Mi też się skończyła, ale będę czegoś szukać, młody od 1 czerwca idzie do żłobka jeśli oczywiście kwestia koronawirusa się ustabilizuje, a ja muszę coś znaleźć, gorzej, że u nas praca od 7-15 czy 8-16 to deficyt, a nikt mi przy małym nie pomoże żeby odebrać go ze żłobka,na męża nie liczę bo on albo wraca o 12 albo o 20 i nigdy nie wie jak skończy [emoji1745]
U nas jest podobnie a najgorsze ze zlobek boje sie ze skończy sie ciągłymi chorobami i moim l4 w pracy..

Mallina na pocieszenie ci powiem, że w tym roku to będzie ciężko o wakacje bo firmy wola dawać urlopy wypoczynkowe niż przymusowe wolne.
No w tym roku sie wszystko skomplikowało. Dlatego ja narazie nie myślę. I po wakacjach bede sie starala rozpocząć pracę choc nie ukrywam boje sie chorob.

reklama
Igor tak samo ;D dobiją te nasze dzieci na rok do 9 chociaż ? [emoji85]
Ostatnio tłumaczyłam się pediatrze co je Igor w ciągu dnia chyba się boją czy dziecka nie głodze [emoji85]
U Dagi wątpię, może pod koniec wakacji będzie te 9 kg [emoji1787]
Ona co prawda ostatnio nie je jakoś dużo i w ogóle bo najchętniej by chyba jadła tylko brokuły i mleko milion razy dziennie [emoji85] no ale to wina zębów ciągle [emoji2368]
Zresztą jak ona ma dużo ważyć jak jest ciągle w ruchu [emoji85]

Do góry