reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Liczba nie zgodzę się z tobą. Nie wszystkie dzieci są przekarmione. Mój starszy też był na mm i jak miał roczek to 13kg miał i r.86/92. A jadł co 4-5h.
A jak z jego waga teraz ? Przecież ja nie mówię i samym mleku, a o całej reszcie dan jak z baru szybkiej obsługi.
Mówię o tym przypadku gdzie widziałam co dziecko je. Ja jestem grubas, a ten dzieciak mi dorównuje menu.

reklama
Hubert ma prawie 5mscy i w niektóre 68 wejdzie, ale częściej ma już 74, jak muszę go ubijać w bodziaka to chowam ciuch do szafy. Ma kombinezon na zimę w rozm 68 i już nie wcisnę bąbla, musiałam kupować coś innego (już 3 odkąd się urodził). W ogóle te rozmiarowki jakieś dzikie. No i młody wiecznie ma za duże stopy na wszelkie polspiochy. Wzrost chyba będzie miał po tacie.
Wciąż ani myśli o obrotach na boki, z 5 razy z brzucha poleciał na plecy, raczej przypadkiem, ale załączyła mu się faza na "usiądę". No i ciągnie głowę do przodu, chwyta wszystko w zasięgu ręki łącznie z własną koszulką i wkurza się że nie wychodzi:p
ciagniecie glowki to nie jest faza na usiade. to naturalne przy prawidlowym rozwoju i nie ma nic wspolnego z siadaniem. poczytaj u mamafizjoterapeuta :) wiekszosc to tak interpretuje a juz zwlaszcza mamy czy babcie.

Jesli chodzi o rozmiarówkę to u nas cały przekrój od 68 do nawet 80. Zależy od firmy i ubrania. Z Zary 6-9mscy czasem wydają mi sie małe a z kolei hm i body 80 sa tylko lekko za duże na długości [emoji848] z Pepco tez luzem 80 nosimy bo te ich ciuchy to mało rozciągliwe są zwłaszcza po praniu jakos sztywnieją :/

ciagniecie glowki to nie jest faza na usiade. to naturalne przy prawidlowym rozwoju i nie ma nic wspolnego z siadaniem. poczytaj u mamafizjoterapeuta :) wiekszosc to tak interpretuje a juz zwlaszcza mamy czy babcie.
Dlatego napisałam w cudzysłowie "usiądę", wiem że to naturalny etap rozwoju dziecka, może nie wynikło z mojego wpisu, ale określenie to było żartobliwe (mam ekscentryczne poczucie humoru, można nie zauważyć. Jak mówi moja mama, nie wiadomo kiedy głupi żartuje).
A co do tych wszystkich blogów parentingowych... No nie wierzę im, choćby każda jedna miała prof przed nazwiskiem. A już im więcej merchu sprzedają, tym bardziej w moich oczach tracą na wiarygodności, bo jak to w reklamie mówili: jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego;)

Hubert ma prawie 5mscy i w niektóre 68 wejdzie, ale częściej ma już 74, jak muszę go ubijać w bodziaka to chowam ciuch do szafy. Ma kombinezon na zimę w rozm 68 i już nie wcisnę bąbla, musiałam kupować coś innego (już 3 odkąd się urodził). W ogóle te rozmiarowki jakieś dzikie. No i młody wiecznie ma za duże stopy na wszelkie polspiochy. Wzrost chyba będzie miał po tacie.
Wciąż ani myśli o obrotach na boki, z 5 razy z brzucha poleciał na plecy, raczej przypadkiem, ale załączyła mu się faza na "usiądę". No i ciągnie głowę do przodu, chwyta wszystko w zasięgu ręki łącznie z własną koszulką i wkurza się że nie wychodzi:p
Dlatego ja kupiłam w październiku śpiworek i mieliśmy całą zimę;) kombinezon wzięłam rozmiar większy, a dresowy w H&M kupiłam taki fajny,że od września w nim chodził, a jeszcze w styczniu w niego wskoczył ;)
Moja na 11 miesięcy też 74/80. Oczywiście zalezy od firmy i czy body/spodnie. Bardzo się to różni.
To Igor będzie miał podobnie;)
Dlatego napisałam w cudzysłowie "usiądę", wiem że to naturalny etap rozwoju dziecka, może nie wynikło z mojego wpisu, ale określenie to było żartobliwe (mam ekscentryczne poczucie humoru, można nie zauważyć. Jak mówi moja mama, nie wiadomo kiedy głupi żartuje).
A co do tych wszystkich blogów parentingowych... No nie wierzę im, choćby każda jedna miała prof przed nazwiskiem. A już im więcej merchu sprzedają, tym bardziej w moich oczach tracą na wiarygodności, bo jak to w reklamie mówili: jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego;)
To bardzo mądry blog polecany przez mnóstwo fizjoterapeutów w tym też moją ;) pomimo, że prowadzi rehabilitację inną metodą :) ogrom wiedzy na tym blogu, niejednokrotnie mnie on uspokajał :) i przede wszystkim mnóstwo mądrych porad, gdyby nie BB, ten blog to pewnie słuchając babć bym sadzala Igora obłożonego poduszkami i cieszyła się, że siedzi, a tak pozwalam na jego naturalny rozwój i jest dzieckiem podłogi :)
Edit nie pakowała bym wszystkich do jednego worka :) mama ginekolog również oferuje bardzo dużo rzetelnej wiedzy, a to, że sprzedaje mnóstwo rzeczy jej sprawa, nie można być od razu uprzedzonym, a to, że zarabiają no cóż są mądrzy i wiedzą jak w życiu sobie radzić :)

reklama
Mój młody na 3,5mc miał 7kg a rodził się z 3420, obecnie nosi na luźno 74. Chyba rośnie mi gigant, ale wzrostu po mnie nie ma na pewno;)
Wooow... To moja urodziła się o równe 100g cięższa a 7400 waży na 9msc [emoji87]
Igor aktualnie nosi 74, a ma 9 msc [emoji847]
U nas też głównie 74, w zależności od firmy, niektóre 68 ale i 80 są dobre [emoji846]
Dlatego ja kupiłam w październiku śpiworek i mieliśmy całą zimę;) kombinezon wzięłam rozmiar większy, a dresowy w H&M kupiłam taki fajny,że od września w nim chodził, a jeszcze w styczniu w niego wskoczył ;)To Igor będzie miał podobnie;)To bardzo mądry blog polecany przez mnóstwo fizjoterapeutów w tym też moją ;) pomimo, że prowadzi rehabilitację inną metodą :) ogrom wiedzy na tym blogu, niejednokrotnie mnie on uspokajał :) i przede wszystkim mnóstwo mądrych porad, gdyby nie BB, ten blog to pewnie słuchając babć bym sadzala Igora obłożonego poduszkami i cieszyła się, że siedzi, a tak pozwalam na jego naturalny rozwój i jest dzieckiem podłogi :)
Popieram co do mamy fizjoterapeuty [emoji846]

Do góry