reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Córka urodziła się ze stopą końsko szpotawą i od początku siadała w 'w' do tej pory non stop tak siedzi ;/ ciągle ją poprawiam ale jej tak zwyczajnie wygodniej -.-
Moja też. Ale im częściej poprawiam widzę różnicę. Już sama wyciąga czasem nogi

reklama
Ja się tyle naczytałam przed ciążą, do tego szkoła rodzenia, myślałam że wszystkie rozumy posiadałam ale dziecko mnie szybko z błędu wyprowadziło :-D😂 życie weryfikuje, co się da robię zgodnie z wytycznymi, a jak się nie da to czasem odpuszczam mówię sobie "trudno", jakbym się obwiniała za wszystko to bym chyba osiwiala do tej pory.

Mój czasem zje czekolade no cóż, pije Kubuskie 100% te które nie mają cukru też no cóż. Wody nigdy nie chciał....

Mój czasem zje czekolade no cóż, pije Kubuskie 100% te które nie mają cukru też no cóż. Wody nigdy nie chciał....
U mnie do picia woda z sokiem jabłkowym.. sama woda nie wchodzi :/

Moja też. Ale im częściej poprawiam widzę różnicę. Już sama wyciąga czasem nogi
Moja często się zapomina, ale ja już odruch mam i zerkam na nią ciągle

Jak zaczęła dawać wodę z sokiem, to sama woda była już fuj. Ale teraz już ok.

Byłam w aptece po octenisept, bo mi się skończył. Normalna cena malego Pani mówiła była 18. Teraz z hurtowni przyszlo po 38.... Sami ludzie ta panika sobie krzywde robia

Ja już też tak nie przywiązuje uwagi niż przy pierwszym dziecku. Starszy bardzo długo nie jadł solonego ani też słodyczy. Nawet gumy orbit zuje dopiero od roku. Byłam tak wpatrzona w schemat żywienia że nic po za tym co było napisana do roku czasu nie dawałam. Teraz już będzie bardziej na luzie,ale z głową[emoji23] chociaż coś czuję że starszy brat będzie się dzielił później z siostrą chipsami i innymi takimi [emoji85]

@liczba a jak tam twoja mama się czuje? Wszystko już z zdrowiem ok?
.

Ja już też tak nie przywiązuje uwagi niż przy pierwszym dziecku. Starszy bardzo długo nie jadł solonego ani też słodyczy. Nawet gumy orbit zuje dopiero od roku. Byłam tak wpatrzona w schemat żywienia że nic po za tym co było napisana do roku czasu nie dawałam. Teraz już będzie bardziej na luzie,ale z głową[emoji23] chociaż coś czuję że starszy brat będzie się dzielił później z siostrą chipsami i innymi takimi [emoji85]

@liczba a jak tam twoja mama się czuje? Wszystko już z zdrowiem ok?
.
Dziekuje, że pytasz. Po operacji czuje się o niebo lepiej. Ale nadal czasem ma jakieś dolegliwości, będzie miała pewnie znowu tomografię.

Też pojedziemy do 8", ale u nas nawet nie chodzi o to, że nam się spieszy tylko Igor jest dość długi, a chudy przez co zaraz wyrośnie z łupiny, a nie osiągnie wagi do tego 9-25
Paula ale z tego co wiem to nie waga ma znaczenie.. jesli dziecko samodzielnie siedzi a w łupinie glowa wystaje poza rant to mozna zmieniac na kolejny. Pojedziesz do 8 * i na pewno wam pomogą :)

reklama
U nas woda tez paskudztwo.. Jula pila ładnie a on nie chce. Slodyczy nie je.. ale pije soczek dla dzieci.. szukamy tych z najmniejsza ilością cukru.. zjada piątusie ktore rowniez moglyby mieć zdecydowanie mniej cukru. Swiat z cukru zbudowany.
Julka jak miala 3 lata zaczela pic Kubusie Play i nie szlo jej tego odmówić i zamienic. A dzis??? Pije tylko wode. Takze tez niekoniecznie jak dziecko za malego zazna to bedzie chcialo ciagle. Jula bajki ogladala jak maniak.. teraz nie wie co to tv. Filip tez ma ich trochę za duzo.. ale nie umiem mu wyłączyć. Jednak wspólna zabawa wygrywa z tv wiec patrzy w tv z nudow kiedy ja sprzatam lub gotuje.

Do góry