reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja dziś po urodzinach wymiekam. Taki maraton. Dobrze ze mi chorobsko przeszło bo 2 dni nie wiedzialam czy w ogole zyje.

@liczba super ze z mama lepiej.
Ja widzialam się tydzień temu z kuzynka ktora ma chłoniaka IV stopień złośliwości. Skończyła agresywna chemie.. wlosow prawie nie ma.. ale wyniki są calkiem spoko. Maja 2 corki.. jedna nastoletnia ale druga młodsza od mojej Julki.
Trzeba wierzyc do końca ze będzie dobrze.

reklama
Ja dziś po urodzinach wymiekam. Taki maraton. Dobrze ze mi chorobsko przeszło bo 2 dni nie wiedzialam czy w ogole zyje.

@liczba super ze z mama lepiej.
Ja widzialam się tydzień temu z kuzynka ktora ma chłoniaka IV stopień złośliwości. Skończyła agresywna chemie.. wlosow prawie nie ma.. ale wyniki są calkiem spoko. Maja 2 corki.. jedna nastoletnia ale druga młodsza od mojej Julki.
Trzeba wierzyc do końca ze będzie dobrze.
Moja mama miała łagodnego guza, więc nie było tragedii.
Co do chłoniaków one są takie, że lepiej się leczą w gorszych stadiach, ale okropnie szybko rosną. Często się z tego wychodzi, także mam nadzieję, że i w tym przypadku będzie dobrze.

Moja mama miała łagodnego guza, więc nie było tragedii.
Co do chłoniaków one są takie, że lepiej się leczą w gorszych stadiach, ale okropnie szybko rosną. Często się z tego wychodzi, także mam nadzieję, że i w tym przypadku będzie dobrze.
No właśnie nieco inne informacje otrzymalismy dotyczące chłoniaków w tym stadium. Niestety węzły chłonne to przekleństwo.. taki rak daje mnostwo przerzutów i często daje poprawe w zdrowiu i spokój na chwilę. Mamy ogromna nadzieje ze kuzynki to nie spotka. Jestem przerazona ilsocia nowotworow. Zaczynam wierzyc Bustowskiemu. Nie bedzie poprawy poki nie bedzie ostrych wytycznych i kontroli rolnikow. Jak sie okazuje na chwile obecna ludzie ktorzy przebadali sie na obecność glifosatu w moczu wszyscy maja bardzo wysokie wyniki.. niektórzy o 700 % przekroczona normę.. ludzie z nowotworami tez to maja.. a glifosat to nic innego jak roundup ktorego używa sie do wypalania chwastow. Rolnicy uzywaja nie zwazaja na karencje.. mamy go w mięsie bo swinie rowniez maja mocno przekroczone normy, mamy go w zbozach.. roundap jest wszedzie.. dlaczego rzad nie pije szklaneczki roundupu zamiast wody? Po co az tak sie oszczedzac i mieć go tylko w zywnosci. Kiedys ludzie mieli duzo swojskiego jedzenia.. i nie było az takiej epidemii nowotworu. Skads sie to wzięło.. !

No właśnie nieco inne informacje otrzymalismy dotyczące chłoniaków w tym stadium. Niestety węzły chłonne to przekleństwo.. taki rak daje mnostwo przerzutów i często daje poprawe w zdrowiu i spokój na chwilę. Mamy ogromna nadzieje ze kuzynki to nie spotka. Jestem przerazona ilsocia nowotworow. Zaczynam wierzyc Bustowskiemu. Nie bedzie poprawy poki nie bedzie ostrych wytycznych i kontroli rolnikow. Jak sie okazuje na chwile obecna ludzie ktorzy przebadali sie na obecność glifosatu w moczu wszyscy maja bardzo wysokie wyniki.. niektórzy o 700 % przekroczona normę.. ludzie z nowotworami tez to maja.. a glifosat to nic innego jak roundup ktorego używa sie do wypalania chwastow. Rolnicy uzywaja nie zwazaja na karencje.. mamy go w mięsie bo swinie rowniez maja mocno przekroczone normy, mamy go w zbozach.. roundap jest wszedzie.. dlaczego rzad nie pije szklaneczki roundupu zamiast wody? Po co az tak sie oszczedzac i mieć go tylko w zywnosci. Kiedys ludzie mieli duzo swojskiego jedzenia.. i nie było az takiej epidemii nowotworu. Skads sie to wzięło.. !
Były też, tylko diagnostyki takiej nie było. Hmm dlaczego, bo ludzie wolą wybrać dużego pięknego pomidorka niż mniejszego i niekształtnego który leży obok. Sami ten rynek nakręcamy. Jestem po ochronie środowiska, badaliśmy glifosat. Roundap powinien być całkowicie zakazany, nie wiem jak jest teraz w Polsce, pewnie wycofali z kilkunastu preparatów i tyle. Ale też jeśli już o pestycydy chodzi kary dla rolników są ogromne. pryskać mogą tylko w nocy, żeby nie zabijać pszczół itp itd.
Wiem, że też jest teoria tego Czarnobyla. Ludzie kiedy wtedy byli dziecmi podobno bardzo umierają teraz. Ja mysle, że wpływ ma wszystko. Spaliny, stres, jedzenie i GENETYKA.
U mnie obciążenie jest bardzo duże. Powinnam właśnie zbadać się pod tym kątem genetycznie. Ale zasłaniam sie,ze nie mam czasu...

Jeszcze o tym roundapie, ja pamiętam jak moja babka tym pół ogródka pryskala, żeby jej nie rosły trawska. Nawet ludzie na cmentarzach to robili. Więc teraz i tak świadomość jest większa.

Ale zwierzeta ktore jedzą pasze, zboza, i my na mięso mają ogromne ilosci glifosatu.. norma to ponizej0.6 a swinki maja 7.76

Dzisiaj koleżanka z Anglii dzwoniła, u nich już też wszystko wykupują. Tam nawet jak 10cm śniegu to już zapasy jak na potop, mówi że aż strach co będzie teraz

reklama
Do góry