reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@paulina1994 nie przekonywałam mocno. Dalam mu czas. Nie napinalam sie gdy inni mowili mi nad glowa ze on juz powinien inne rzeczy jesc.. ze go zabielimy tym mlekiem i inne docinki. Robiliśmy delikatne proby bez zmuszania żeby go nie nabawic jakiegos urazu na widok łyżeczki bo potrafił płakać jak ją widzial. Przez jakis czas dostawal tylko tubki z musem warzywno owocowym. Do tego pochlania chrupki i biszkopty. Jak wprowadzilam chlebek zauwazylam roznice.. zaczelam blendowac nasze obiady tylko jego w luźniejszej konsystencji tak jak tubki.. i zasmakowało. Ziemniaków z drugiego dania na puree nie lubi ale jak w zupie zblenduje nawet nie czuje. Bardzo polubil tez jogurty kupujemy piątusie. I tak z dnia na dzien zaczął jesc. Jest w naszych daniach sól.. tak jak sobie gotujemy tak on je ale zdecydowanie mniej jej uzywam wiec wszystkim wyjdzie na dobre.

Co do bexero to my nie mieliśmy zgrubienia ale mielismy 1.5h płaczu. Z tym ze po tej szczepionce bolesne zgrubienie występuje bardzo czesto. U nas mowili by robic oklad 1 lyzeczka lub łyżka sody na pół szklanki wody.

reklama
Cudne te twoje szkraby [emoji3531]A ja jak tak dalej pójdzie to będę musiała szukać 0-18, Igor z wagą tragedia ! Waży coś trochę ponad 7 kg i nie raczy iść za bardzo w górę, a myślę, że na roczek chcielibyśmy już mu łupinę zmienić [emoji3525]
Jak ci się udało przekonać małego do jedzenia ? Igor chętnie wszystko próbuje, ale właśnie próbuje, a kasze jak mu zrobię to raz na 5 razy zje te 100 ml, a takto po kilku łyżeczkach on już chce wychodzić z krzesła i się złości

Wy jesteście po Boxero, miał mały takie dość duże zgrubienie w miejscu wkłucia ? My mamy już zarezerwowana restauracje dla najbliższej rodziny :)) na 13 czerwca dzień przed roczkiem, miał być 14, ale wszyscy marudzili, że niedziela, że nie powiedzą i ostatecznie padło na 13 :) Śliczny ! Ja też muszę zamówić, ale bliżej czerwca :)) na chrzcie mi pomylili torty więc teraz sama tego dopilnuje ! :) Wszystkiego najlepszego dla Jasia [emoji3531]
Ja nie robię imprez w restauracjach. Pewnie przez mała rodzinę i nie lubię takich małych 'wesel'.
Ja też teraz na rok zmieniam fotelik. Jutro jadę kupić chyba jednak ten axkid move.

Ja przed karmieniem obiadem robiłam dłuższą przerwe od mleka. Zadziałało. Je wszystko i nawet sporo. No i ograniczenie przekąsek przed tym, chrupek itp.

@paulina1994 nie przekonywałam mocno. Dalam mu czas. Nie napinalam sie gdy inni mowili mi nad glowa ze on juz powinien inne rzeczy jesc.. ze go zabielimy tym mlekiem i inne docinki. Robiliśmy delikatne proby bez zmuszania żeby go nie nabawic jakiegos urazu na widok łyżeczki bo potrafił płakać jak ją widzial. Przez jakis czas dostawal tylko tubki z musem warzywno owocowym. Do tego pochlania chrupki i biszkopty. Jak wprowadzilam chlebek zauwazylam roznice.. zaczelam blendowac nasze obiady tylko jego w luźniejszej konsystencji tak jak tubki.. i zasmakowało. Ziemniaków z drugiego dania na puree nie lubi ale jak w zupie zblenduje nawet nie czuje. Bardzo polubil tez jogurty kupujemy piątusie. I tak z dnia na dzien zaczął jesc. Jest w naszych daniach sól.. tak jak sobie gotujemy tak on je ale zdecydowanie mniej jej uzywam wiec wszystkim wyjdzie na dobre.

Co do bexero to my nie mieliśmy zgrubienia ale mielismy 1.5h płaczu. Z tym ze po tej szczepionce bolesne zgrubienie występuje bardzo czesto. U nas mowili by robic oklad 1 lyzeczka lub łyżka sody na pół szklanki wody.
Ja wcale jej nie sole. Nerki w tym wieku jeszcze tak dobrze nie filtrują. Odkładam jej porcje, a resztę doprawiam. Jogurty super je zott.

Je duże kawałki łyżka, ale nadal blw dla mnie to nonsens. Ciągle epizody dławienia. No i piła super z rurki.i po długim czasie zaczęła się dławić woda.... Ehhhhhhhhh

Hitem u nas jest jajecznica na parze, parówki piratki i chleb z białym serkiem i ogórkiem kiszonym :)

Tylko że takiego nie posolonego nie zje a jak smakuje jak nasze to wcina.
Kazdy zrobi jak uwaza.

Ja też sole, urodziny były w restauracji bo jak pomyślałam że mam gotować i zmywać dla 14 osób to mi się odechciało. Z tego ze później impreza przeniesiona do domu. Nie wiem co masz na myśli mówiąc małe wesele, ale to jest po prostu wygodniejsze i tyle.
Mój Jaś ma rok, a waży lekko ponad 9 kg. Chudziutki taki widocznie taki jego urok. Jeszcze jeździ w łupinie, ale już w weekend będę zmieniać na recaro bo już mu się nogi nie mieszczą.

Przy pierwszym dziecku też nie dawałam soli, czekolady, nie oglądała bajek przy drugim to człowiek już inaczej podchodzi. Ma w sobie więcej luzu i dystansu do tych wytycznych wszystkich, przy 3 to już musi być całkowity luz bluz 😂

Przy pierwszym dziecku też nie dawałam soli, czekolady, nie oglądała bajek przy drugim to człowiek już inaczej podchodzi. Ma w sobie więcej luzu i dystansu do tych wytycznych wszystkich, przy 3 to już musi być całkowity luz bluz 😂
Wole sie nie przekonywać:p ale ja znowu mialam inaczej.. z jula wszystko nieznane.. nie bylo az takiej wiedzy i tak nagłaśniane.. zupelnie inne wytyczne dotyczące zywienia..
Ja przy Julce mialam luz blues... Z Filipem tez mam ale sa rzeczy o których wiem teraz chocby bezpieczny fotelik a ktorych przy Julce nie wiedzialam i jezdzila w coneco ktory mial jedynie certyfikat dopuszczenia do sprzedaży 🙈 ale majac doświadczenie juz jakies poszlam za głosem ze wole dac mu jeść z odrobina soli niz bez i byłby na samym mleku owocach czy jogurtach. Cukru tez nie powinno się uzywac a we wszystkim jest.

Ja też sole, urodziny były w restauracji bo jak pomyślałam że mam gotować i zmywać dla 14 osób to mi się odechciało. Z tego ze później impreza przeniesiona do domu. Nie wiem co masz na myśli mówiąc małe wesele, ale to jest po prostu wygodniejsze i tyle.
Mój Jaś ma rok, a waży lekko ponad 9 kg. Chudziutki taki widocznie taki jego urok. Jeszcze jeździ w łupinie, ale już w weekend będę zmieniać na recaro bo już mu się nogi nie mieszczą.
Mój Antek 22.02 skończył rok a waży też koło 9 a urodził się 4000:o
Haha skąd to znam? Identycznie jest u mnie

reklama

Igor ma alergię na BMK, jajo na pewno więc u nas większość rzeczy odpada [emoji1745] z tym, że on nie ma problemu z próbowaniem nowych rzeczy, nowych smaków, ale on je bardzo małe ilości, smaruje Fenistilem w żelu z zalecenia pediatry zobaczymy ile będzie się utrzymywać to zgrubienie

Ja nie robię imprez w restauracjach. Pewnie przez mała rodzinę i nie lubię takich małych 'wesel'.
Ja też teraz na rok zmieniam fotelik. Jutro jadę kupić chyba jednak ten axkid move.

Ja przed karmieniem obiadem robiłam dłuższą przerwe od mleka. Zadziałało. Je wszystko i nawet sporo. No i ograniczenie przekąsek przed tym, chrupek itp.

No ja też miałam w planach zmianę koło roku i też patrzyłam na jakiegoś axkida, ale za 999 zł na stronie 8*, tyle tylko, że wątpię, że Igor przez 3 msc dobije do 9 kg nawet nie ma szans skoro teraz waży trochę ponad 7 [emoji1745]

Ja wcale jej nie sole. Nerki w tym wieku jeszcze tak dobrze nie filtrują. Odkładam jej porcje, a resztę doprawiam. Jogurty super je zott.

Je duże kawałki łyżka, ale nadal blw dla mnie to nonsens. Ciągle epizody dławienia. No i piła super z rurki.i po długim czasie zaczęła się dławić woda.... Ehhhhhhhhh

Hitem u nas jest jajecznica na parze, parówki piratki i chleb z białym serkiem i ogórkiem kiszonym :)

Czyli my nic z tych rzeczy nie możemy [emoji1787]

To chociaż na rok waży te 9 kg, a Igor szczypior totalny,ale tak jak mówisz widocznie jego urok no i waga urodzeniowa 1820 g więc czego ja się spodziewam [emoji1745] wyniki badań w porządku, rozwija się prawidłowo więc muszę zaakceptować ten stan rzeczy

Przy pierwszym dziecku też nie dawałam soli, czekolady, nie oglądała bajek przy drugim to człowiek już inaczej podchodzi. Ma w sobie więcej luzu i dystansu do tych wytycznych wszystkich, przy 3 to już musi być całkowity luz bluz [emoji23]

Ja myślę, że wszystko z rozsądkiem, jeśli robię coś specjalnie dla Igora soli nie używam, ale nie jednokrotnie dostanie od nas ziemniaka, ryż czy kasze osoloną [emoji1745]
Najbardziej mnie irytuje jak słyszę od koleżanki "bo zalecenia WHO mówią...", a starszemu kupuje Danio z syropem glukozowym i tam zaleceń nie widzi [emoji1751]

Do góry