reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ale odwalilam numer. Wstalam do Filipa bo juz stekal.. I w ciemności i zaspaniu chcialam usiąść na lozku.. I sie okazalo że jestem za daleko lozka.. Jak ryplam to upadlam na sam naroznik stoliczka.. Rozerwalam cala bluzke.. Rozcielam sie na wysokosci żeber i nie wiem czy nie polamalam jakiegos bo aż mi ciezko oddychac i boje sie lezec..
O kurka i jak sytuacja?

reklama
O kurka i jak sytuacja?
Dycham... Chyba tylko stluczone mam wszystko.. A to przez to ze spalam w pokoju cory i lozeczko malemu tez tu przenioslam wyjątkowo a ona ma rolety tak zaciemniajace ze palca wlasnego przy nosie bym nie widziala.. Rana sie zagoi ale wyglada paskudnie. Dojdzie do tego cos czuje okropny wielki siniak.
Ale mniej boli teraz.

Dycham... Chyba tylko stluczone mam wszystko.. A to przez to ze spalam w pokoju cory i lozeczko malemu tez tu przenioslam wyjątkowo a ona ma rolety tak zaciemniajace ze palca wlasnego przy nosie bym nie widziala.. Rana sie zagoi ale wyglada paskudnie. Dojdzie do tego cos czuje okropny wielki siniak.
Ale mniej boli teraz.
No to dobrze, że nie połamałaś sobie tych żeber... Jak widać takie zasłania ie rolet nie jest dobre, ja u moich dziewczyn zawsze trochę zostawiam "uchylone" właśnie, żeby chociaż trochę było widać.. Oby się szybko zagoilo..

Przyszedl wozek. Jednak to nie ma porownania z tym ciezszym. Zobaczymy jak sprawdzi sie na spacerze. Jeszcze z grubszych wydatkow fotelik :/ chyba bedzie jednak joie...
IMG_20200114_164640.jpg
IMG_20200114_164557.jpg

Dobrze, ze przeczytalam od dziewczyn, ze dziecko nie powinno siadac w pozycji W. Teraz juz poprawiam. Takie siedzenie najlatwiejsze, moze sie oduczyZobacz załącznik 1068287
To nie do końca tak. Siedzenie w pozycji W nie jest zle jezeli jest jednym ze sposobow siadania a nie jedynym. Mozesz to przeczytać u mamafizjoterapeuta. Na innym forum kwietniowek na jakim jestem tez dziewczyny juz ruszaly ten temat i fizjoterapeuci u ktorych byly potwierdzaja to co wyzej napisalam.

Ps sliczny wozek :)

@Kaamilaaa u nas lepiej :) ruszam sie i zyje :) strasznie sie to goi ale lada moment i zapomnę.

To nie do końca tak. Siedzenie w pozycji W nie jest zle jezeli jest jednym ze sposobow siadania a nie jedynym. Mozesz to przeczytać u mamafizjoterapeuta. Na innym forum kwietniowek na jakim jestem tez dziewczyny juz ruszaly ten temat i fizjoterapeuci u ktorych byly potwierdzaja to co wyzej napisalam.

Ps sliczny wozek :)

@Kaamilaaa u nas lepiej :) ruszam sie i zyje :) strasznie sie to goi ale lada moment i zapomnę.
U nas to pozycja dominujaca, ona stala, a nie potrafila siadac, pewnie dlatego sobie zaczela tak ulatwiac.

reklama
No jeśli jest jedyna pozycja to rzeczywiście warto pilnowac. U nas zazwyczaj siada z bocznej ale potrafi tez usiąść tak..

Moja tez potrafi juz usiasc z kazdej pozycji, z lezacej na plecach nawet sie ciagnie, ale zaraz te nogi pod dupsko wsadza. Inaczej tez siedzi, ale widze ze tak lubi najbardziej. Szczerze mowiac bardzo sie tym nie przejmuje. Poprawiam i tyle.

Do góry