reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Pytam tylko z ciekawości, wg tabelki na puszce mleka to je akurat mało bo powinien 6x150 wcinać a jednak zazwyczaj 90-120 idzie. Ja się tam nie przejmuję, jego ojciec był wysoki i normalnej postury, ja jestem niska i gruba, a Hubi będzie jaki będzie. Nigdy się tym nie interesowałam a chcę tylko mieć szczęśliwe dziecko

reklama
Cześć :)
Czy miała któraś problem z ropiejacym okiem u dziecka (zatkany kanalik), Igor ma już 6,5 msc wytestowane różne maści, kropelki, zastanawiam się mocno nad zabiegiem udrożniania kanalika bo prawe oko nam odpuściło, a lewe od urodzenia ropieje
Paulinka,.mój Hubert miał zatkany kanalik. Mieliśmy dwa zabiegi. Pierwszy jak miał ok 5-6miesiecy i drugi jak miał ok roczku.
Umów się do okulisty k niech obejrzy fachowym okiem.

Wszystkiego najlepszego dziewczynki w nowym roku. Wszystkie maluszki cudne [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Moja na 8 miesiecy wazyla okolo 7500 :)
Poki dziecko lezy to jest spokoj [emoji14]
Moja juz zaczyna sie wspinac po lozeczku do gory :/ , na podloge jak puszcze to jest maraton od choinki przez gniazdka do psich misek. To sie dopiero trzeba nazginac.

I wiecie co, zauwazylam ze robi sie 'zlosliwa' rozumie jak mowie nie wolno, usmiecha sie szyderczo i wioo. Placze, wymusza krzykiem turla sie i wali rekami o podloge jak nie pozwalam. Szarpie za wlosy, gryzie. Szok takie male, a juz po swojemu musi być [emoji14] robi papa, przybija piatke i daje nosa do noski noski haha juz widac, ze kumate bardziej. I coraz bardziej mi sie to podoba, teraz juz wiem, ze male lezace laleczki sa super, ale takie juz komunikatywne o niebo fajniej.
U niej już to po oczkach widać że niezła lobuziara z niej [emoji23]

Pytam tylko z ciekawości, wg tabelki na puszce mleka to je akurat mało bo powinien 6x150 wcinać a jednak zazwyczaj 90-120 idzie. Ja się tam nie przejmuję, jego ojciec był wysoki i normalnej postury, ja jestem niska i gruba, a Hubi będzie jaki będzie. Nigdy się tym nie interesowałam a chcę tylko mieć szczęśliwe dziecko
Spokojnie, nie przekarmiasz malutkiego. Zawsze.mnie śmieszą teksty lekarek że pulchne dziecko na kp to super a pulchne dziecko na mm, karmione zgodnie z rozpiską to koniec świata i trzeba odchodzić [emoji85]

Nasza Zuza skończyła 4miesiace a rok temu w nowy rok robiłam test ciążowy. Do tej pory nie mogę uwierzyć że jest z nami, cała i zdrowa.
Idą jej górne dwójki więc jest armagedon, tony śliny, marudzenie na poziomie entym i wybudzanie w nocy z nieukojonym płaczem. Jutro lecę do apteki po jakieś żele na ząbki.
Waga mała też ma zacną, z7kg na pewno [emoji85]

Kiedy rozszerzalyscie dietę?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chcialam Wam tylko napisac info, ze od wrzesnia weszlo, ze od kazdego przedterminowego splaconego kredytu, pożyczki nalezy sie zwrot prowizji. Zlozylam wnioski i juz z jednego mi przyszlo ponad 6 tysiecy. Nie trzeba juz tego robic przez sąd. Moze sie ktorejs z Was przyda

Dziewczyny chcialam Wam tylko napisac info, ze od wrzesnia weszlo, ze od kazdego przedterminowego splaconego kredytu, pożyczki nalezy sie zwrot prowizji. Zlozylam wnioski i juz z jednego mi przyszlo ponad 6 tysiecy. Nie trzeba juz tego robic przez sąd. Moze sie ktorejs z Was przyda
Przepraszam, że się mieszam, ale zainteresowało mnie to co napisałaś.. W kwietniu planuje spłacić kredyt samochodowy, 5 lat przed czasem to o jaki procent mogę się starać? I czy wogóle mogę?

A podrzucisz jakiś artykuł albo do ilu lat wstecz to działa ? :)

Spokojnie, nie przekarmiasz malutkiego. Zawsze.mnie śmieszą teksty lekarek że pulchne dziecko na kp to super a pulchne dziecko na mm, karmione zgodnie z rozpiską to koniec świata i trzeba odchodzić [emoji85]

Nasza Zuza skończyła 4miesiace a rok temu w nowy rok robiłam test ciążowy. Do tej pory nie mogę uwierzyć że jest z nami, cała i zdrowa.
Idą jej górne dwójki więc jest armagedon, tony śliny, marudzenie na poziomie entym i wybudzanie w nocy z nieukojonym płaczem. Jutro lecę do apteki po jakieś żele na ząbki.
Waga mała też ma zacną, z7kg na pewno [emoji85]

Kiedy rozszerzalyscie dietę?
Ja po skończonym 5msc. Obecnie mamy kryzys i jak zje łyżeczkę zupki to jest sukces [emoji849]od przyszłego tygodnia ruszam z blw bo widzę że jej lepiej idzie jedzenie w które może sama złapać, w kawałkach, tylko czekam na krzesełko do karmienia [emoji846]
Wszystkiego dobrego dziewczyny w nowym roku!
Nawzajem! [emoji3526] Co tam u was?

Dopiero co pisałam wam że młoda siadać zaczęła i raczkuje a dziś zaczęła wstawać [emoji2957][emoji33]

reklama
Ja po skończonym 5msc. Obecnie mamy kryzys i jak zje łyżeczkę zupki to jest sukces [emoji849]od przyszłego tygodnia ruszam z blw bo widzę że jej lepiej idzie jedzenie w które może sama złapać, w kawałkach, tylko czekam na krzesełko do karmienia [emoji846]Nawzajem! [emoji3526] Co tam u was?

Dopiero co pisałam wam że młoda siadać zaczęła i raczkuje a dziś zaczęła wstawać [emoji2957][emoji33]
Silna dziewczyna [emoji4] ja poczekam aż mały zacznie siadać i też zacznę wprowadzać BLW bo w żłobku nikt mu papek dawać nie będzie ;)

Do góry