reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Pytam tylko z ciekawości, wg tabelki na puszce mleka to je akurat mało bo powinien 6x150 wcinać a jednak zazwyczaj 90-120 idzie. Ja się tam nie przejmuję, jego ojciec był wysoki i normalnej postury, ja jestem niska i gruba, a Hubi będzie jaki będzie. Nigdy się tym nie interesowałam a chcę tylko mieć szczęśliwe dziecko

reklama
Cześć :)
Czy miała któraś problem z ropiejacym okiem u dziecka (zatkany kanalik), Igor ma już 6,5 msc wytestowane różne maści, kropelki, zastanawiam się mocno nad zabiegiem udrożniania kanalika bo prawe oko nam odpuściło, a lewe od urodzenia ropieje
Paulinka,.mój Hubert miał zatkany kanalik. Mieliśmy dwa zabiegi. Pierwszy jak miał ok 5-6miesiecy i drugi jak miał ok roczku.
Umów się do okulisty k niech obejrzy fachowym okiem.

Wszystkiego najlepszego dziewczynki w nowym roku. Wszystkie maluszki cudne [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Moja na 8 miesiecy wazyla okolo 7500 :)
Poki dziecko lezy to jest spokoj [emoji14]
Moja juz zaczyna sie wspinac po lozeczku do gory :/ , na podloge jak puszcze to jest maraton od choinki przez gniazdka do psich misek. To sie dopiero trzeba nazginac.

I wiecie co, zauwazylam ze robi sie 'zlosliwa' rozumie jak mowie nie wolno, usmiecha sie szyderczo i wioo. Placze, wymusza krzykiem turla sie i wali rekami o podloge jak nie pozwalam. Szarpie za wlosy, gryzie. Szok takie male, a juz po swojemu musi być [emoji14] robi papa, przybija piatke i daje nosa do noski noski haha juz widac, ze kumate bardziej. I coraz bardziej mi sie to podoba, teraz juz wiem, ze male lezace laleczki sa super, ale takie juz komunikatywne o niebo fajniej.
U niej już to po oczkach widać że niezła lobuziara z niej [emoji23]

Pytam tylko z ciekawości, wg tabelki na puszce mleka to je akurat mało bo powinien 6x150 wcinać a jednak zazwyczaj 90-120 idzie. Ja się tam nie przejmuję, jego ojciec był wysoki i normalnej postury, ja jestem niska i gruba, a Hubi będzie jaki będzie. Nigdy się tym nie interesowałam a chcę tylko mieć szczęśliwe dziecko
Spokojnie, nie przekarmiasz malutkiego. Zawsze.mnie śmieszą teksty lekarek że pulchne dziecko na kp to super a pulchne dziecko na mm, karmione zgodnie z rozpiską to koniec świata i trzeba odchodzić [emoji85]

Nasza Zuza skończyła 4miesiace a rok temu w nowy rok robiłam test ciążowy. Do tej pory nie mogę uwierzyć że jest z nami, cała i zdrowa.
Idą jej górne dwójki więc jest armagedon, tony śliny, marudzenie na poziomie entym i wybudzanie w nocy z nieukojonym płaczem. Jutro lecę do apteki po jakieś żele na ząbki.
Waga mała też ma zacną, z7kg na pewno [emoji85]

Kiedy rozszerzalyscie dietę?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chcialam Wam tylko napisac info, ze od wrzesnia weszlo, ze od kazdego przedterminowego splaconego kredytu, pożyczki nalezy sie zwrot prowizji. Zlozylam wnioski i juz z jednego mi przyszlo ponad 6 tysiecy. Nie trzeba juz tego robic przez sąd. Moze sie ktorejs z Was przyda

Dziewczyny chcialam Wam tylko napisac info, ze od wrzesnia weszlo, ze od kazdego przedterminowego splaconego kredytu, pożyczki nalezy sie zwrot prowizji. Zlozylam wnioski i juz z jednego mi przyszlo ponad 6 tysiecy. Nie trzeba juz tego robic przez sąd. Moze sie ktorejs z Was przyda
Przepraszam, że się mieszam, ale zainteresowało mnie to co napisałaś.. W kwietniu planuje spłacić kredyt samochodowy, 5 lat przed czasem to o jaki procent mogę się starać? I czy wogóle mogę?

A podrzucisz jakiś artykuł albo do ilu lat wstecz to działa ? :)

Spokojnie, nie przekarmiasz malutkiego. Zawsze.mnie śmieszą teksty lekarek że pulchne dziecko na kp to super a pulchne dziecko na mm, karmione zgodnie z rozpiską to koniec świata i trzeba odchodzić [emoji85]

Nasza Zuza skończyła 4miesiace a rok temu w nowy rok robiłam test ciążowy. Do tej pory nie mogę uwierzyć że jest z nami, cała i zdrowa.
Idą jej górne dwójki więc jest armagedon, tony śliny, marudzenie na poziomie entym i wybudzanie w nocy z nieukojonym płaczem. Jutro lecę do apteki po jakieś żele na ząbki.
Waga mała też ma zacną, z7kg na pewno [emoji85]

Kiedy rozszerzalyscie dietę?
Ja po skończonym 5msc. Obecnie mamy kryzys i jak zje łyżeczkę zupki to jest sukces [emoji849]od przyszłego tygodnia ruszam z blw bo widzę że jej lepiej idzie jedzenie w które może sama złapać, w kawałkach, tylko czekam na krzesełko do karmienia [emoji846]
Wszystkiego dobrego dziewczyny w nowym roku!
Nawzajem! [emoji3526] Co tam u was?

Dopiero co pisałam wam że młoda siadać zaczęła i raczkuje a dziś zaczęła wstawać [emoji2957][emoji33]

reklama
Ja po skończonym 5msc. Obecnie mamy kryzys i jak zje łyżeczkę zupki to jest sukces [emoji849]od przyszłego tygodnia ruszam z blw bo widzę że jej lepiej idzie jedzenie w które może sama złapać, w kawałkach, tylko czekam na krzesełko do karmienia [emoji846]Nawzajem! [emoji3526] Co tam u was?

Dopiero co pisałam wam że młoda siadać zaczęła i raczkuje a dziś zaczęła wstawać [emoji2957][emoji33]
Silna dziewczyna [emoji4] ja poczekam aż mały zacznie siadać i też zacznę wprowadzać BLW bo w żłobku nikt mu papek dawać nie będzie ;)

Do góry