reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

U mnie by to nie przeszło. Majka do 7 miesiąca tylko cycek. Nic nie chciała. A potem się wszystkim dlawila. Dopiero koło 8,5 miesiąca zaczęła w miarę jeść ale to było zaraz przed tym jak zęby jej zaczęły wychodzic
My zaczęliśmy rozszerzać jak miała 5.5 miesiąca baaardzi powoli papkami-2,3 łyżeczki. Ale nie chciała ;) więc po 6 msc ruszyliśmy z BLW. Polecam na maksa tą.metodę!
Zobacz załącznik 992545

reklama
Hahaha ja też Majce po każdej łyżeczce buzię wycierałam. Teraz już 11 miesięcy skończyła, je rączkami to co nie ciapie się strasznie i całe szczęście jak na niespełna roczne dziecko robi to dość czysto... Nawet biszkopt mało co pokruszy [emoji23]
A do mnie to blw nie przemawia. Ale tylko dlatego ze przeraża mnie ten bród. [emoji33][emoji33][emoji33] ja za bardzo cenie porządek jednak.

@KatiNails dobrze że Cię widzę kochana [emoji14] chciałam podpytać po jakim czasie od cc dostałaś zielone światło na starania? Janek ma 2 miesiące a nam już śpieszno [emoji1787] A tak poważnie, wiem że zalecają rok ale myślałam zacząć tak po 8 miesiącach? Jak będzie ok oczywiście

Kochana myślałam że będą kazali mi dłużej się wstrzymać. Biorąc pod uwagę to że jestem po dwóch cc no i przy drugim cc w 35tc na cito z powodu zbyt dużego ryzyka pęknięcia macicy przy skurczach.
Wstępnie zielone światło mieliśmy po 9 miesiącach. Wizualnie na usg wszystko dobrze się zroslo, blizna gruba. Tylko cysta na jajniku i pojawił się mały mięśniak. Mieliśmy się wstrzymać do następnej wizyty miesiąc później żeby były wyniki krwi, cyto i sprawdzić czy cysta zniknęła. A że na następnej wizycie cysty brak, wyniki jak to lekarz ujął, dobre, a nawet bardzo dobre, przeciwskazania w postaci mojego kp nie widzi i stwierdził :to do zobaczenia w ciąży. Czyli takie już typowe zielone światło 10 miesięcy po cc :)
@KatiNails dobrze że Cię widzę kochana [emoji14] chciałam podpytać po jakim czasie od cc dostałaś zielone światło na starania? Janek ma 2 miesiące a nam już śpieszno [emoji1787] A tak poważnie, wiem że zalecają rok ale myślałam zacząć tak po 8 miesiącach? Jak będzie ok oczywiście

Dziewczyny, ale każde dziecko inne. Majka mając 9 miesięcy ważyła 8300. Teraz mając 11 nie wiem nawet. Ale ona startowała z wagi 2450. Moja mama mówiła że ja się urodziłam 2650 w terminie, a 8300 ważyłam kończąc rok! A całe życie tfu tfu zdrowa jestem :)
Powiedz mi proszę jaki rozmiar ubranek kupowałas Majce ? :) Bo my jak będziemy wychodzić to pewnie też 2 kg z groszem będziemy mieli :))

Moja gwiazda [emoji76] kończyła tu 3-dniówke [emoji85]
IMG_20190612_104104_1.jpeg

Maja tylko trzy tygodnie na butli z moim pokarmem. Miałam avent natural 60 ml. A i tak dość szybko moim zdaniem z tego leciało. Przy Aleksie to jak był większy bardziej się musiał umordować, a ona mniejszymi łyczkami i czasem zdarzyło jej się zakrztusić. Ale ja cały czas walxzylan o kp i całe szczęście szybko z butelki zeszłam. Teraz 11 miesięcy i nadal kp. A wodę pije z bboxa. Butelki więcej jej nie dałam
Powiedz mi proszę jaki rozmiar ubranek kupowałas Majce ? :) Bo my jak będziemy wychodzić to pewnie też 2 kg z groszem będziemy mieli :))

reklama
Do góry