reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

U mnie by to nie przeszło. Majka do 7 miesiąca tylko cycek. Nic nie chciała. A potem się wszystkim dlawila. Dopiero koło 8,5 miesiąca zaczęła w miarę jeść ale to było zaraz przed tym jak zęby jej zaczęły wychodzic
My zaczęliśmy rozszerzać jak miała 5.5 miesiąca baaardzi powoli papkami-2,3 łyżeczki. Ale nie chciała ;) więc po 6 msc ruszyliśmy z BLW. Polecam na maksa tą.metodę!
Zobacz załącznik 992545

reklama
Hahaha ja też Majce po każdej łyżeczce buzię wycierałam. Teraz już 11 miesięcy skończyła, je rączkami to co nie ciapie się strasznie i całe szczęście jak na niespełna roczne dziecko robi to dość czysto... Nawet biszkopt mało co pokruszy [emoji23]
A do mnie to blw nie przemawia. Ale tylko dlatego ze przeraża mnie ten bród. [emoji33][emoji33][emoji33] ja za bardzo cenie porządek jednak.

@KatiNails dobrze że Cię widzę kochana [emoji14] chciałam podpytać po jakim czasie od cc dostałaś zielone światło na starania? Janek ma 2 miesiące a nam już śpieszno [emoji1787] A tak poważnie, wiem że zalecają rok ale myślałam zacząć tak po 8 miesiącach? Jak będzie ok oczywiście

Kochana myślałam że będą kazali mi dłużej się wstrzymać. Biorąc pod uwagę to że jestem po dwóch cc no i przy drugim cc w 35tc na cito z powodu zbyt dużego ryzyka pęknięcia macicy przy skurczach.
Wstępnie zielone światło mieliśmy po 9 miesiącach. Wizualnie na usg wszystko dobrze się zroslo, blizna gruba. Tylko cysta na jajniku i pojawił się mały mięśniak. Mieliśmy się wstrzymać do następnej wizyty miesiąc później żeby były wyniki krwi, cyto i sprawdzić czy cysta zniknęła. A że na następnej wizycie cysty brak, wyniki jak to lekarz ujął, dobre, a nawet bardzo dobre, przeciwskazania w postaci mojego kp nie widzi i stwierdził :to do zobaczenia w ciąży. Czyli takie już typowe zielone światło 10 miesięcy po cc :)
@KatiNails dobrze że Cię widzę kochana [emoji14] chciałam podpytać po jakim czasie od cc dostałaś zielone światło na starania? Janek ma 2 miesiące a nam już śpieszno [emoji1787] A tak poważnie, wiem że zalecają rok ale myślałam zacząć tak po 8 miesiącach? Jak będzie ok oczywiście

Dziewczyny, ale każde dziecko inne. Majka mając 9 miesięcy ważyła 8300. Teraz mając 11 nie wiem nawet. Ale ona startowała z wagi 2450. Moja mama mówiła że ja się urodziłam 2650 w terminie, a 8300 ważyłam kończąc rok! A całe życie tfu tfu zdrowa jestem :)
Powiedz mi proszę jaki rozmiar ubranek kupowałas Majce ? :) Bo my jak będziemy wychodzić to pewnie też 2 kg z groszem będziemy mieli :))

Moja gwiazda [emoji76] kończyła tu 3-dniówke [emoji85]
IMG_20190612_104104_1.jpeg

Maja tylko trzy tygodnie na butli z moim pokarmem. Miałam avent natural 60 ml. A i tak dość szybko moim zdaniem z tego leciało. Przy Aleksie to jak był większy bardziej się musiał umordować, a ona mniejszymi łyczkami i czasem zdarzyło jej się zakrztusić. Ale ja cały czas walxzylan o kp i całe szczęście szybko z butelki zeszłam. Teraz 11 miesięcy i nadal kp. A wodę pije z bboxa. Butelki więcej jej nie dałam
Powiedz mi proszę jaki rozmiar ubranek kupowałas Majce ? :) Bo my jak będziemy wychodzić to pewnie też 2 kg z groszem będziemy mieli :))

reklama
Do góry