reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
U mnie 39+1....
20190607_151400.jpeg

U mnie sytuacja wygląda tak. W sobotę miałam ostatnią wizytę, z usg wychodzi równo 4kg. Termin mam na 16.06 na niedzielę, jak nic się nie wydarzy to następnego dnia w pon stawiam się na oddział. Mój lekarz ma dyżur, jeszcze raz robi mi pomiar dziecka. Jak wyjdzie ok. 4200 max 4300 to pozwoli mi próbować sn i od razu zakłada cewnik Folleya. Jak ponad te wartości to od razu mi robi cc [emoji33] więc ostatni tydzień takiej niepewności

Ale mi łza w oku się zakrecila. Dzis ostatnia wizyta poloznej. Oczywiscie powiedziała ze mozemy dzwonic i radzic sie ile potrzebujemy.. Z każdym problemem mozemy uderzyc a jak bedzie potrafila to nam pomoze. Jak zawsze wypytala o moje zdrowie i zawsze powtarza zebym juz wyzdrowiala i sie cieszyla. Uwaza ze te moje suchoty laktacyjne to efekt tego wszystkiego co sie dzialo ostatnio w moim zyciu. I ze o ile ja sie uspokajalam to moje cialo i tak to odczulo.
Dala mi jeszcze probki Prolaktan ze to tez dziala jak ********** zebym sobie sprawdzila moze cenowo sie roznia.

Filipek wazy 6020g i mamy dzis 5tyg i 6dni.moj maly wielki czlowiek.. Został wybudzony do wazenia i poszedl spac. O 9 bylam na spacerze pieknie spal. I nocka w lozeczku byla wzorowa (pierwsza pelna noc w łóżeczku). Karmienie 2,5 i 8 i po kazdym szedl pięknie od razu spac.

Jako że wyro mielismy dla siebie wczoraj i dzis z rana M mnie dopadł, dalam sie przekonac że juz wszystko dobrze.

Śliczne brzuszki macie dziewczyny. Takie zgrabne a @ilonaz nie wygląda jak do porodu. Juz lada moment kolejny dzidzius na swiecie.
No nie wyglądam, wcale nie opadł mi brzuch. Wczoraj zaliczylam 4 km spacer, cwiczylam na piłce, na koniec przytulanki i efekt taki że cały brzuch bolał i obolała ledwo do łazienki doczłapałam. Więc najwidoczniej kluseczce się nie spieszy [emoji6]

U mnie sytuacja wygląda tak. W sobotę miałam ostatnią wizytę, z usg wychodzi równo 4kg. Termin mam na 16.06 na niedzielę, jak nic się nie wydarzy to następnego dnia w pon stawiam się na oddział. Mój lekarz ma dyżur, jeszcze raz robi mi pomiar dziecka. Jak wyjdzie ok. 4200 max 4300 to pozwoli mi próbować sn i od razu zakłada cewnik Folleya. Jak ponad te wartości to od razu mi robi cc [emoji33] więc ostatni tydzień takiej niepewności
O ja cię, to w w tym tyg, albo najpożniej za tydzień przytulisz swoje dzieciątko :D<3 A szyjka dalej długa? nic a nic się nie skróciła? 3mam kciuki żeby szybko poszło ;)
ps. Maleńki masz brzusio jak na 4kg człowieczka ;):*

Maliina czyli w sumie poczekaliście te 6tyg połogu :) Cieszę się że u Was trochę lepiej :* Fifi pięknie przybiera.

Mój bęcol jest dużo większy niż na tym zdjęciu dziewczyny :D Tu jakoś tak zgrabnie wyszłam hehe

reklama
Ale mi łza w oku się zakrecila. Dzis ostatnia wizyta poloznej. Oczywiscie powiedziała ze mozemy dzwonic i radzic sie ile potrzebujemy.. Z każdym problemem mozemy uderzyc a jak bedzie potrafila to nam pomoze. Jak zawsze wypytala o moje zdrowie i zawsze powtarza zebym juz wyzdrowiala i sie cieszyla. Uwaza ze te moje suchoty laktacyjne to efekt tego wszystkiego co sie dzialo ostatnio w moim zyciu. I ze o ile ja sie uspokajalam to moje cialo i tak to odczulo.
Dala mi jeszcze probki Prolaktan ze to tez dziala jak ********** zebym sobie sprawdzila moze cenowo sie roznia.

Filipek wazy 6020g i mamy dzis 5tyg i 6dni.moj maly wielki czlowiek.. Został wybudzony do wazenia i poszedl spac. O 9 bylam na spacerze pieknie spal. I nocka w lozeczku byla wzorowa (pierwsza pelna noc w łóżeczku). Karmienie 2,5 i 8 i po kazdym szedl pięknie od razu spac.

Jako że wyro mielismy dla siebie wczoraj i dzis z rana M mnie dopadł, dalam sie przekonac że juz wszystko dobrze.
Ale to szybko zleciało, pamiętam jak dziś Twój poród. Szok, zaraz ja będę miała maluszka. Twoj Fifi też jakoś 4kg ważył? [emoji4]

Do góry