reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

O ja cię, to w w tym tyg, albo najpożniej za tydzień przytulisz swoje dzieciątko :Dps. Maleńki masz brzusio jak na 4kg człowieczka ;):*

Mój bęcol jest dużo większy niż na tym zdjęciu dziewczyny :D Tu jakoś tak zgrabnie wyszłam hehe
Szyjka miękka była chyba, bo lekarz zrobił mi masaż i rozwarcie na 2cm w sobotę. Poplamiłam trochę po tym i miałam w sobotę jeszcze bóle miesiaczkowe i to by było na tyle. Jestem nie do ruszenia chyba [emoji23]

reklama
Jejku zazdroszczę tego bycia na samej końcówce. Ja gdyby nie fakt ze Toska taka malutka to mogłabym juz rodzic [emoji23] choc to i tak niewiele by pomogło przy tych upałach. W domu wiatrak działa pełna para.
25.06 mamy 3 usg Prenatalne.

Jejku zazdroszczę tego bycia na samej końcówce. Ja gdyby nie fakt ze Toska taka malutka to mogłabym juz rodzic [emoji23] choc to i tak niewiele by pomogło przy tych upałach. W domu wiatrak działa pełna para.
25.06 mamy 3 usg Prenatalne.
Kochana ja mieszkam na poddaszu więc przeżywam zgrozę. Wczoraj w sypialni przed spaniem mieliśmy 29.5 stopnia. W salonie 26.5. Wlaczylismy dwa wiatraki i zrobiliśmy przeciąg i było super, ale jak się malutka urodzi to będzie nieciekawie... Ale i tak bardzo się cieszę, że zaraz zgubię brzuch bo od wczoraj zaczęły mi stopy puchnąć:/
I co decydujecie się na klimatyzator?

Kochana ja mieszkam na poddaszu więc przeżywam zgrozę. Wczoraj w sypialni przed spaniem mieliśmy 29.5 stopnia. W salonie 26.5. Wlaczylismy dwa wiatraki i zrobiliśmy przeciąg i było super, ale jak się malutka urodzi to będzie nieciekawie... Ale i tak bardzo się cieszę, że zaraz zgubię brzuch bo od wczoraj zaczęły mi stopy puchnąć:/
I co decydujecie się na klimatyzator?
Ja muszę się zdecydować bo tez na poddaszu mieszkam i 30 stopni to u mnie chleb powszedni.

Dziewczyny poleccie mi proszę nawilzacz powietrza nie za miliony. Suche powietrze malenu doskwiera ciagle kozy w nosie i widac ze suchy nosek ma. Nawilzam mu woda morska..

Ja mam okna w całym mieszkaniu od zachodu wiec mam słońce praktycznie cały dzien. Znam wiec ból upałów. Poki co jedziemy na wiatraku - zobaczymy po tym tygodniu co to niby ma byc najgorszy jak sobie poradzi.

reklama
U mnie sytuacja wygląda tak. W sobotę miałam ostatnią wizytę, z usg wychodzi równo 4kg. Termin mam na 16.06 na niedzielę, jak nic się nie wydarzy to następnego dnia w pon stawiam się na oddział. Mój lekarz ma dyżur, jeszcze raz robi mi pomiar dziecka. Jak wyjdzie ok. 4200 max 4300 to pozwoli mi próbować sn i od razu zakłada cewnik Folleya. Jak ponad te wartości to od razu mi robi cc [emoji33] więc ostatni tydzień takiej niepewności
Ja się zastanawiam ile ten mój gagatek waży ostatnio ważył coś ponad 1100, ale to było prawie 4 tyg temu ;) w czwartek wizyta okaże się ile przybrał :) ale lekarz mówi, że mały będzie raczej drobny ;)

Do góry