reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

My mamy kolderke... uzywamy rozka lub kocyka z lullalove.
dziewczyny moj maly spi caly dzien z rzerwami na przebieranie, karmienie i wizyte poloznej... na sacerku byl cudowny.
ja mam zdjety juz szew.
malutki w 3 dni przybral tyle co normalnie w tydzien przybieraja dzieci.. smiala sie polozna ze utrate wagi urodzeniowej odbudowuje sie w 2 tyg a mlody w 3 dni i tym sposobem mamy 200g doprzodu i wazymy 4520g :) idzie nam to cycowanie :)
59406596_2203493393072555_5772293693427941376_n.jpg

reklama
dziewczyny moj maly spi caly dzien z rzerwami na przebieranie, karmienie i wizyte poloznej... na sacerku byl cudowny.
ja mam zdjety juz szew.
malutki w 3 dni przybral tyle co normalnie w tydzien przybieraja dzieci.. smiala sie polozna ze utrate wagi urodzeniowej odbudowuje sie w 2 tyg a mlody w 3 dni i tym sposobem mamy 200g doprzodu i wazymy 4520g :) idzie nam to cycowanie :)
Zobacz załącznik 969467
Czyli Twoje mleczko jak najbardziej mu służy i nie masz się o co bać. Byle tak dalej ładnie Wam szło. Szykuje ci się chłop jak dąb chyba.

Ja na te letnie miesiące planuję pajac i pieluszkę bambusową. A jak będzie chłodniej to kocyk bambusowe. Ja też będę miała łóżeczko przy samym łóżku sypialnianym
U nas też był rożek lub kocyk. Latem przy upałach terenowa pieluchą (tyle za H.miał wtedy już z 4-5mcy)

Ann jak u ciebie?

Żmijka początki są bardzo trudne :( ale często tak jest i wtedy butela z mm i maluszek najedzony i mama szczęśliwa. Nic na siłę kochana [emoji8]
Przy córce najpierw był rożek a potem śpiworek. Teraz planuję pieluszką bambusową okrywać jak będzie ciepło. Mam też rożek i kocyk jakby co. Później pewnie znowu w śpiworek pójdziemy.
ja mam zdjety juz szew.
Zobacz załącznik 969467
Moje zawsze spały pod kocykiem. Tobik chyba nawet pod kołderka bo były chłodne wieczory.
Teraz też mam kocyk na sierpień i zaś wleci kołderka jak sie ochłodzi. Mała bedzie blisko nas - tuż obok lozka wiec u nas luz.
A nie boicie się, że naciagnie sobie ten kocyk na buzie ? Kurcze tyle się naczytałam już, że głowa pełna informacji ;p teściowa mówi, że jak można w ogóle nie przykrywać, za chwilę czytam o śmierci łóżeczkowej i że nie powinno być poduszek i żadnych kocyków w łóżeczku bo może sobie naciągnąć na buzie i bądź tu mądry

Dziewczyny w czym śpią wasze noworodki/niemowlaki ? :)
Bo skoro kołderki, kocyki w łóżeczku odpadają to chyba pozostaje mi tylko śpiworek, ale czy jest sens kupować na sierpień ? Czy wtedy pajacyk i skarpetki wystarczą? Oglądam też Tulik, ale widzę, że są podzielone opinie ;)
Mój nie trzymał w ogóle temperatury na początku i bardzo szybko się wychładzał, więc był ubrany w body z krótkim i pajac, skarpetki + owiniety kocykiem, zapakowany w rożek i jeszcze nakryty kocykiem...
Teraz w domu owijamy kocykiem i pod kołderką z la millou. Takie mini maleństwo raczej nie naciągnie koca ani kołdry na siebie.
U nas też był rożek lub kocyk. Latem przy upałach terenowa pieluchą (tyle za H.miał wtedy już z 4-5mcy)

Ann jak u ciebie?

Żmijka początki są bardzo trudne :( ale często tak jest i wtedy butela z mm i maluszek najedzony i mama szczęśliwa. Nic na siłę kochana [emoji8]
Dzięki :) trochę jest mi przykro z powodu tego karmienia, ale nie zamierzam się zadręczać tym, że karmię moje dziecko :D w końcu coś zjeść musi bo mi go zabiorą ;)

Hehe dokładnie. mój też wychowany na mm. I w przeciągu swoich 6lat może z trzy-cztery razy był chory gdzie antybiotyk był potrzebny więc sztuczne nie takie źle. Moja koleżanka dwójkę karmiła piersią i jon stop po lekarzach chodzi bo co chwilę coś łapią.

Jej ale malutka szaleje, aż mi się brzuch trzęsie [emoji7]

Dziewczyny brslyscie może prenatalne duo? Miałyście po tych tabletkach zaparcia?

A nie boicie się, że naciagnie sobie ten kocyk na buzie ? Kurcze tyle się naczytałam już, że głowa pełna informacji ;p teściowa mówi, że jak można w ogóle nie przykrywać, za chwilę czytam o śmierci łóżeczkowej i że nie powinno być poduszek i żadnych kocyków w łóżeczku bo może sobie naciągnąć na buzie i bądź tu mądry

Noworodek praktycznie nie rusza rączkami jak śpi. Zobacz w jakiej pozycji śpi na zdj Filip - tak śpi 99% noworodków. Dopiero cyrki zaczynaja się jak młody odkryje ze ma rece. No chyba ze zahaczy paluszkiem jakimś magicznym cudem.. u nas sie nie zdarzyło.

Moja spi w spiworkach od kiedy pare razy zobaczylam jak nakryla glowe kocem, chociaz przykrywalam ja pod pachy. W nocy tez potrafi lezec i ruszac rekami nie płacząc. W lecie bedzie pielucha bambusowa.

Hej dziewczyny
Chuba mam głupie pytanie..
Dokładnie Tydzień temu na prenatalnych dzieć skakał, fikal, aż ciężko było cokolwiek uchwycić.
A dziś na badaniu u mojego gin, praktycznie zero ruchów. Przez cały czas badania (pół h) jakiś obrót i machniecie rączka.
Zapytałam o to ale jakoś tak jednoznacznej opowiedzi nie dostałam. Teraz dopiero zaczęłam się zastanawiać czy aby to normalne :-(
Dziś 13+1

reklama
Hej dziewczyny
Chuba mam głupie pytanie..
Dokładnie Tydzień temu na prenatalnych dzieć skakał, fikal, aż ciężko było cokolwiek uchwycić.
A dziś na badaniu u mojego gin, praktycznie zero ruchów. Przez cały czas badania (pół h) jakiś obrót i machniecie rączka.
Zapytałam o to ale jakoś tak jednoznacznej opowiedzi nie dostałam. Teraz dopiero zaczęłam się zastanawiać czy aby to normalne :-(
Dziś 13+1

Jasne ze normalne. Dziecko ma czas by się zacząć ruszać regularnie.

Do góry