reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Stalo się.
. Dzis juz nie mam czucia w prawej rece w 3 palcach. Nawet obiadu nie dam rady zrobic.. Czuje tylko. Kciuki i najmniejsze palce.. Pozostale 6 jakby obce mi byly.. A moja tesciowa stara torba nie pomoze nic.. Chociazby obiad ugotowala len zesrany zeby M i Julka mieli bo mi sie płakać chce na ta nieporadnosc.

reklama
Stalo się.
. Dzis juz nie mam czucia w prawej rece w 3 palcach. Nawet obiadu nie dam rady zrobic.. Czuje tylko. Kciuki i najmniejsze palce.. Pozostale 6 jakby obce mi byly.. A moja tesciowa stara torba nie pomoze nic.. Chociazby obiad ugotowala len zesrany zeby M i Julka mieli bo mi sie płakać chce na ta nieporadnosc.

I to nadal nie przekonuje lekarza by ci pomoc choćby cc?

Stalo się.
Sorry, ale w takiej sytuacji nie ogarniam już twojego lekarza, ewidentnie coś jest nie tak w organizmie bo to nie są normalne "uroki" ciąży !!! Ja bym pojechała chyba z płaczem na IP niech robią cokolwiek, ale nie wyszła bym dopóki mnie na oddział nie przyjmą

Jej a dla mnie te bodziaki kopertowe to było zło. Jak przyszlo mi w nocy do zapinania tego to myślałam że mnie coś weźmie [emoji23] ale faktycznie na pierwsze u ranking dla dziecka, jeszcze przy braku doświadczenia są dobre. Najbardziej lubiłam te zwykłe body i pajacyki [emoji23] ale nie powiem, jak byłam ostatnio u tej koleżanki od bliźniaków i przebierałam jej okruszka to zakładanie bodziaka takiemu maleństwu to była katorga, ale to 2,4 i 2,6kg.

Paulina wydaje mi się że przy drugim dziecku inaczej już się dobiera garderobę maluchowi [emoji16] przy pierwszym też uwielbiałam stroić, koszule, jeansy itp ubranka [emoji6]
A rozmiar też zależy od dziecka, mój Hubert z miesiąc nosił r. 56. Bodziaki na r. 62 też nosił ale rękawki musiałam podwinąć.

Mam dla Zuzki bodziaki, śpiochy, półśpiochy. Trochę rzeczy dostałam już. Teraz się zastanawiam nad sukienkami ale chyba nie ma sensu dla takiego maleństwa? Ubierałyscie swoje córy w pierwszych miesiącach w kiecki? Rany jestem mamą chłopca, nie mam wogole pojęcia o dziewczynkach [emoji23]

Byłam dzisiaj z młodym pokopać piłkę,starałam się za bardzo nie biegać, ale teraz na wieczór czuje ciągnięcia w brzuchu [emoji58] i tak się zastanawiam jak taka Lewandowska mogła ćwiczyć calą ciążę [emoji23] słaba baba ze mnie heh
Ja mam chyba 6 sukienek na 56 i 62. Też nie byłem przekonana, ale się że w maju więc może się przydadzą. Łatwiej zmienić pieluszke tak myślę. I o ile nie jest jakaś wydziwiasta tylko jakaś prosta i ż cienkich materiałów to chyba są okej. Na zimę to pewnie bym nie kupiła sukienek takiej kruszynce.
Stalo się.
Maliina kochana zamówcie pizzę, albo niech M kupi jakieś gotowe dania w sklepie i tylko odgrzejcie w domu. Przecież nic się nikomu nie stanie przez te kilka (mam nadzieję dni), żebyś ty w takim stanie martwiła się o obiad.

Malina bardzo Ci wspolczuje, oby to szybko minelo zaraz po porodzie. Dziwne, ze dla lekarza to nie jest sygnal do dzialania. No ale jak u mnie cisnienie bylo 180/115 i nic to co tu sie dziwic... A na wypisie mam cc bo brak postepu porodu... Oni zaslaniaja sie procedurami, dla mnie najwazniejsze powinno być zdrowie i bezpieczenstwo matki i dziecka.

jeju dziewczyny, tak wam zazdroszcze tych zakupów, ciuszków, jakie to ładne wszystko :) najchętniej tez juz bym wertowała sklepy internetowe, jednak wiem, że nalezy się wstrzymać. miłęgo dnia!

Te bole i utrata czucia to ucisk na nerw wiec zadne wskazanie. Ehh
Ale mam rodzine ktora moze pomoc to nie.. Tesciowa chcialaby zebym to ja jeszcze zrobila i ją zaprosiła.
Zamowilabym cos na gotowo ale ja i tak musze jesc po swojemu z cukrzyca wiec jedynie M uratuje i Jule.. Ale ilez mozna zamawiać.. Wyjscia nie mam.. Szkoly strajkuja wiec jula w domu a tak miala obiady w szkole.. Ten tydzień juz podejrzewam nie skonczy sie strajk a od pon do środy sa egzaminy maja wolne i od czwartku przerwa swiateczna. Takze 2 tyg zmartwien co dac jesc.

jeju dziewczyny, tak wam zazdroszcze tych zakupów, ciuszków, jakie to ładne wszystko :) najchętniej tez juz bym wertowała sklepy internetowe, jednak wiem, że nalezy się wstrzymać. miłęgo dnia!
Ja kupiłam pierwsze body jakoś w 17 tc :), a teraz to już co ma być to będzie zaczynamy dziś 24 tc :)) i szaleje z zakupami :))

reklama
aż się boję rodziców, prawdodobnie tyle co im powiemy a zaczną szaleć z prezentami :D a mój mąż przy tym nerwa tylko bedzie dostawał :)
Ja wczoraj od mamy usłyszałam, że powinnam kupić tylko kilka ubranek na wyjście ze szpitala, a resztę sobie kupię jak wyjdę ! Nie powiedziała tego wprost bo wiedziała, że za szybko bym się do niej nie odezwała, ale brzmiało to mniej więcej tak "nie kupuj za dużo ubranek bo jak się coś stanie to szkoda tych wydanych pieniędzy", ona chyba myśli, że wózka też nie kupię przed porodem bo przecież wózek się odbiera jak już dziecko się urodzi! Ja przestałam zwracać uwagę na takie pierdoły, wczoraj tylko powiedziałam, że pozwoli, że to ja będę decydować co i kiedy kupuje i się rozłączyłam! Spokój mam przynajmniej :))

Do góry