reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Dostałam dziś paczkę z Lullalove zamówiłam ten otulacz muślinowy, poduszeczkę i koc naprawdę fajna jakość, a ten muślin fajny delikatny w dotyku więc ja osobiście polecam gdyby któraś z Was się zastanawiała :) i zamówiłam tą pierwszą przytulankę Doudou czy jak to się nazywa śmieszne takie małe coś, ale za 17 zł wrzuciłam do koszyka może młodemu się spodoba [emoji14]

A po ile średnio miałaś takich zestawów na 56? Chciałabym na razie wstępnie zrobić wyprawkę 56-62 głównie kupuje w HM jeśli ma to znaczenie przy rozmiarach :) dalsze rozmiary będę kompletować jak się urodzi :)
Dokladnie nie pamietam, ale body miałam z 10, półśpiochów z 3 i spodenek z 4 ( spodenki ubieralam nawet wieksze i podwijalam) skarpetki tylko kupujevw hm takie grubsze są super wedlug mnie i nie spadają, mialsm tez krotkie rekawki z 4 i blyzeczki z 5 no i pajacy z 5 czy 6. Moj ulewał dużo i się obsikiwał też bardzo.
Fakt faktem szybko wyrosł z tego 56. Mialam po corce troche no i dużo z lumpa. Szkoda pieniedzy na nowe te malutkie. Kolo pol roku juz można szaleć bo to już na kilka miesiecy

Paulinka pokaż zakupy
Kurcze schowałam już do szafy, a teraz leże już w łóżku :) mam tylko jedno zdjęcie jak otwierałam paczkę w aucie ;) na zdjęciu widać poduszeczkę i otulacz jest dokładnie z takiej samej tkaniny :)) w dotyku naprawdę fajne :))
IMG_20190409_164547882.jpeg

Jak będziesz miała wolną chwilę to możesz mi napisać po ile sztuk powinnam kupić z 56, te dwa dresy zwrócę bo nie dosyć, że to na 62 i wygląda na wielkie to jest jeszcze jakieś rozkloszowane ;)
Wiesz co, nie napiszę Ci niestety ile sztuk,bo nie mam pojęcia ile ja miałam. Dużo rzeczy dostałam, na bieżąco coś tam wpadło,nie liczyłam :( ale to prawda,że na poczatku jest bardzo dużo zmian. Pajace są mega przydatne. I jakbyś dorwała kopertowe body z lidla to super,ja żałuje,że kupiłam tylko dwie pary.
Z rzeczy potrzebnych, to super sprawdził mi się taki rozpinany rożek i musiałam dokupić kocyki, kołderki po porodzie, bo wszędzie ze sobą je noszę :)
A mój synek miał 48cm, także na początku miał pajace 44cm (dla wcześniaków) z h&m.

Wiesz co, nie napiszę Ci niestety ile sztuk,bo nie mam pojęcia ile ja miałam. Dużo rzeczy dostałam, na bieżąco coś tam wpadło,nie liczyłam :( ale to prawda,że na poczatku jest bardzo dużo zmian. Pajace są mega przydatne. I jakbyś dorwała kopertowe body z lidla to super,ja żałuje,że kupiłam tylko dwie pary.
Z rzeczy potrzebnych, to super sprawdził mi się taki rozpinany rożek i musiałam dokupić kocyki, kołderki po porodzie, bo wszędzie ze sobą je noszę :)
A mój synek miał 48cm, także na początku miał pajace 44cm (dla wcześniaków) z h&m.
U mnie rożek odpada bo ich nie lubię :) druga sprawa rodzę w środku lata więc myślę, że by się gotował w rożku, dlatego kupiłam ten otulacz ;)
Fakt goście rzeczy przynoszą, ale zazwyczaj od rozmiaru 62 więc 56 muszę się zaopatrzyć, ale mniej więcej już wiem ile powinnam mieć po waszych postach więc dziękuje za pomoc :))

Miala ktoras z Was bol podczas wyprozniania po cc ?
Dlatego każda kobieta choc sie o tym nie mowi przed porodem powinna mieć wizyte z fizjoterapueta pologowym ktory powie jak kaszlec, kichac czy sie wyprozniac bo nie robimy tego w ten sam sposob co wczesniej przez czas pologu zeby wszystko sie tam dobrze zroslo i nic nie popekalo.

reklama
A powiedz mi proszę jakie ilości kupowałas na 56? Bo wszędzie gdzie czytam to polecają kupić po 5 par body, 5 par spodenek, 5 pajacyków, że z tego 56 wystarczy, a czasami czytam, że dziecko nie raz się osiusia, uleje, że przypadną z 3 zmiany na jeden dzień
Ja spodenek nie używam 56, u mnie w ruchu jest ok 5-7 body z krótkim i 5 z długim rękawem do tego 5 par śpiochów i 5 par pajacow

Do góry