reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ja przy pierwszym też mialam mase sukienek spodni jeansow i wiekszosc nie używana. Zreszta do tej pory nie kupuje jej jeansow bo wole legginsy

Moja wyrosla już niemal z 56 ale ma prawie miesiąc, te z h&m, Nexta i Lidla jeszcze dają radę, mają inną rozmiarowka niż Smyk i 5-10-15, ogólnie już po tygodniu zaczęła też nosić 62, podwijam tylko rękawki. Dla mnie body kopertowe są genialne, podobnie pajace rozpinane na obie nóżki, dajemy radę też że spiochami, polspiochy byly nieużywane przez pepuszek, teraz wchodzą do użytku powoli ;)
A powiedz mi proszę jakie ilości kupowałas na 56? Bo wszędzie gdzie czytam to polecają kupić po 5 par body, 5 par spodenek, 5 pajacyków, że z tego 56 wystarczy, a czasami czytam, że dziecko nie raz się osiusia, uleje, że przypadną z 3 zmiany na jeden dzień

Jestem obecnie na tym etapie z 56 brałabym jedynie pajace, półśpiochy i body. Żadnych bluz czy koszulek. I niewiele tego, z 62 już możesz zaryzykować więcej. Aczkolwiek i tak odpuściłabym jakieś duże ilości,bo jak zaczną Cię ludzie odwiedzać to masę ubrań dostaniesz ;)
Jak będziesz miała wolną chwilę to możesz mi napisać po ile sztuk powinnam kupić z 56, te dwa dresy zwrócę bo nie dosyć, że to na 62 i wygląda na wielkie to jest jeszcze jakieś rozkloszowane ;)

reklama
Moim zdaniem 5 par tp za malo. Moj mlody osikiwał sie co chwile. Czasami przebieralam go po 3/4 razy dziennie.
A po ile średnio miałaś takich zestawów na 56? Chciałabym na razie wstępnie zrobić wyprawkę 56-62 głównie kupuje w HM jeśli ma to znaczenie przy rozmiarach :) dalsze rozmiary będę kompletować jak się urodzi :)

Do góry