reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
U mnie też koło 14 tc :) ale ja wymiotowałam tylko rano i to nie zawsze :)

A ja na przekór porannym nudnościom wymiotuje wieczorami :p

Powiedzcie mi dziewczyny, te które macie więcej niż jedno dziecko. Jak sobie radziłyście na początku z dwójką? Jak przygotować starsze rodzeństwo na to że będzie ktoś nowy w domu? Hania będzie miała niecałe 3 latka jak pojawi się rodzeństwo.
Przygotowałyście się na to jakoś specjalnie czy po prostu na żywioł? :D

Rogala mam do spania i karmienia ja polecam. Dla mnie super. I ba sama je szyję :p

A czy któraś z Was stosuje monitor oddechu ? Chciałabym nie ukrywam, koszt niemały bo prawie 400 zł za babysense, ale jeśli miało by to uratować życie malucha, mój mąż jest negatywnie nastawiony do gadżetów, ale on się nie zna więc nie biorę jego zdania pod uwagę [emoji14]
I tak samo chciałabym żeby maluch w dzień był ze mną na dole w kokonie na narożniku i się naczytałam o tej śmierci łóżeczkowej i że buzię może przyłożyć do tego kokona i się udusić mówię mam milion rad, a jak pierwsze dziecko w drodze to człowiek w ogóle nie wiem co i jak [emoji14]

A czy któraś z Was stosuje monitor oddechu ? Chciałabym nie ukrywam, koszt niemały bo prawie 400 zł za babysense, ale jeśli miało by to uratować życie malucha, mój mąż jest negatywnie nastawiony do gadżetów, ale on się nie zna więc nie biorę jego zdania pod uwagę [emoji14]
I tak samo chciałabym żeby maluch w dzień był ze mną na dole w kokonie na narożniku i się naczytałam o tej śmierci łóżeczkowej i że buzię może przyłożyć do tego kokona i się udusić mówię mam milion rad, a jak pierwsze dziecko w drodze to człowiek w ogóle nie wiem co i jak [emoji14]

Ja kupie uzywany jak juz się zdecyduje. Jest tego pelno na olx. Mysle, ze zdecydowanie warto. Kolezanka teraz kupila widzialam jak dziala, spia spokojnie.

Ja z monitora zrezygnowałam chociaż dużo osób mi polecało. Kokona nie miałam ale teraz sobie uszyję ale tylko w ciągu dnia żeby było bobo w nim, w nocy tylko sam rożek, żadnych kocyków ani poduszek ani ochraniaczy.

Ja z monitora zrezygnowałam chociaż dużo osób mi polecało. Kokona nie miałam ale teraz sobie uszyję ale tylko w ciągu dnia żeby było bobo w nim, w nocy tylko sam rożek, żadnych kocyków ani poduszek ani ochraniaczy.
Ja też chcę tylko w dzień :) kiedy będzie ze mną na dole ;) zastanawiam się jeszcze nad łóżeczkiem dostawnym żeby stało na dole, ale to też max pół roku, a wydatek spory

Ja bez poduszki to karmienia sobie nie wyobrażam. Mój Tomasz to kochał tę poduszkę. Ledwo dało się go z niej sciągnąć :D
chusta - kocham! Tylko musiałabym chyba wybrać się choć na jedną lekcję dla przypomnienia - nigdy mi kangurek nie szedł, a ten ponoć na sam początek najlepszy.

Ja bym jeszcze bardzo chciala taki otulacz do fotelika samochodoweho, zeby nie trzeba bylo dziecka rozbierac i cudaczyc tylko rozchylic i mozna jechac

Ja chyba kupie monitor. Przy synku tak sie stresowalam ze potrafilam praktycznie nie spac i tylko siedziec przy lozeczku sprawdzac czy oddycha...nie chce wiecej az tak swirowac [emoji849]
Kokon bede miec ale mysle uzywac go na chwile gdy dziecko nie spi tylko lezy w nim np na kanapie i widze je caly czas. Na pewno nie bede uzywac tego do spania.
A jesli mialabym dom to myslalabym nad czyms co latwo przemieścić np kosz mojzesza czy jakas kolyske zeby stala na dole a na gorze łóżeczko

reklama
Ja bym jeszcze bardzo chciala taki otulacz do fotelika samochodoweho, zeby nie trzeba bylo dziecka rozbierac i cudaczyc tylko rozchylic i mozna jechac
Teraz powiedziałam sobie, że koniecznie to kupię. Mega mi się to podoba i uważam to za świetny wynalazek. Przynajmniej nie martwię się o kocyk i to, czy spadnie, czy nie.

Do góry