reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Wątek założony specjalnie dla wszystkich staraczek, którym się udało zobaczyć || lub już nawet urodziły. :) Pomysł zrodził się na wątku Starania 2018 - 2019r (dawniej Starania 2018 vol. 2) przez @KatiNails tak więc realizuję prośbę! To co łączymy się? :) Oczywiście dziewczyny z każdego wątku mile widziane! :) To będzie taki wątek zbiorczy ciężaróweczek i tych co już urodziły i nawet staraczki jeśli będą miały jakieś pytania do nas. Będziemy tutaj dalej utrzymywać ze sobą kontakt, pisać co u nas i dzielić się przeżyciami.
Tabelka 'udało się' z wątku Starania 2018 - 2019r.:

Udało się || ! :)
1. @KatiNails
Kasia, 25 lat, Rzeszów
Udało się za 3 cyklem
Dzieci - 1 synek
Termin porodu - 21/08/2018

2. @StarAnia
Ania, 28 lat, Zabrze
Udało się za ... cyklem
Dzieci - 2 córki
Termin porodu -

2. @Ewarut
Ewa, 32 lata, miasto
Udało się za 2 cyklem
Dzieci - 1 synek, 1 aniołek
Termin porodu -

4. @Mamamia90
imię, 27 lat, miasto
Udało się za 4 cyklem
Dzieci - 1 dziecko, 2 aniołki
Termin porodu -

5. @tola_tola
imię, 32 lata, Warszawa
Udało się za ∞ cyklem
Dzieci - 1 synek
Termin porodu - 24/09/2018

6. @mala.wiedzma.
imię, 23 lata, miasto
Udało się za 6 cyklem
Dzieci - brak
Termin porodu -

7. @Otoona
imię, 27 lat, Wodzisław Śląski
Udało się za 5 cyklem
Dzieci - 1 synek
Termin porodu - 17/10/2018

8. @zuzik85
Imię, 31 lata, Rzeszów
Udało się za ... cyklem
Dzieci - 1 synek
Termin porodu -

9. @kamka_84
imię, 33 lata, miasto
Udało się za 15 cyklem
Dzieci - brak
Termin porodu -

10. @Marciątko
imię, 29 lat, miasto
Udało się za ... cyklem
Dzieci - 2 dzieci - syn i córka
Termin porodu -

11. @Nafoxed
Natalia, 25 lat, Wrocław
Udało się za 2 cyklem
Dzieci - 1 synek
Termin porodu - 26/10/2018

12. @Mala_Mi91
Milena, 26 lat, Gdańsk
Udało się za ... cyklem
Dzieci - brak
Termin porodu -

13. @Agne91
Agnieszka, 27 lat, Toruń

Udało się za 2 cyklem
Dzieci - 1 dziecko
Termin porodu -

14. @justyna90m
Justyna, 27 lat, woj. Opolskie

Udało się za 2 cyklem
Dzieci - 1 syn
Termin porodu -

15. @piorunem
Julia, 27 lat, miasto

Udało się za 1 cyklem
Dzieci - brak
Termin porodu -

16. @Emii06
Emilia, 23 lata, Olsztyn

Udało się za 1 cyklem
Dzieci - 2 synków
Termin porodu -

17. @irminka1231
Irmina, 37 lat, Malbork
Udało się za 3 cyklem
Dzieci - córka i syn
Termin porodu - 01/12/2018

18. @Dagaa11
Dagmara, 25 lat, Rybnik
Udało się za 5 cyklem
Dzieci - 1 córka, 1 aniołek
Termin porodu -

19. @EklerkaDaria
Daria, 36 lat, miasto
Udało się za 3 cyklem
Dzieci - 1 syn, 1 aniołek
Termin porodu -

20.
@aga6
Agata, 25 lat, Warszawa
Udało się za 1 cyklem
Dzieci - 1 córka
Termin porodu 24.02.2019

21. @Sliim
Agnieszka, 23 lata
Udało się w 5 cyklu starań
Termin porodu 4 marzec 2019
22. @Maliina
Justyna, 30 lat, Lubuskie
Udało się w 3 cyklu
Dzieci - 1

Termin porodu - 22 kwietnia 2019

23. @nata$za88
Natasza, 30 lat, Warszawa
Udało się w 8 cyklu
Dzieci -
Termin porodu - 02 marca 2019

24. @ForgetMeeNot
Imię, 34 lata, Lublin
Udało się w 3 cyklu
Dzieci - brak
Termin porodu - 12/02/2019

25. @Migdalove
Gosia, 21 lat, Malbork
Udało się za 24 cyklem
Dzieci - brak
Termin porodu - 29-30/05/2019

26. @Ann_
Ania, 28lat, Niemcy
Udało się za
Dzieci - 2 synów
Termin porodu - 08/05/2019

27. @Misza95
Imię, Wiek, Miasto
Udało się za
Dzieci -
Termin porodu - 15/01/2019
Hej Gosia! Dopisałabyś mnie? :)
Magda, 25 lat, Kraków, za 12 cyklem, brak, jeszcze nie wiem jaki termin - okaże się jutro :D

reklama
Bratowa miala kiedys cc ale w innym szpitalu. Alez bylam zdziwiona ze do cc zrobili jej u nas lewatywe.. I jeszcze musiala isc pod prysznic umyc sie w jakims plynie dezynfekujacym. Nie mogę sie doczekac az juz Ala będzie na swiecie. Nie spie od 5tej chyba emocje wzięły górę.

Lewatywe? Mi nie robili xP ale tym plynem sie myłam.
Trzymam kciuki!!;)
Ja miałam lewatywe przed pierwszym cc ale to tylko dlatego że to nie było planowane cc tylko wody odeszły, zaczęły się skurcze i była próba SN. A teraz miałam 'planowana' cc. Fakt faktem na dwa tyg później niż urodziłam faktycznie. Więc teraz cc na cito bez żadnej lewatywy. W płynach nie kazali się myć. Ani czymś brzuch myli jak już byłam znieczulona na stole. Także widzę co szpital to inaczej.

Ja miałam lewatywe przed pierwszym cc ale to tylko dlatego że to nie było planowane cc tylko wody odeszły, zaczęły się skurcze i była próba SN. A teraz miałam 'planowana' cc. Fakt faktem na dwa tyg później niż urodziłam faktycznie. Więc teraz cc na cito bez żadnej lewatywy. W płynach nie kazali się myć. Ani czymś brzuch myli jak już byłam znieczulona na stole. Także widzę co szpital to inaczej.
Z taką armią można rodzic :)
Dlugo trwa to wszystko? Znieczulenie i sam porod az do przewiezienia na ta sale po operacyjna?

Ja mialam planowane cc o 9:20a o 9:45 bylam na bloku pooperacyjnym. Na sale przewiezli mnie kolo 17 bo znieczulenie z nog musialo puscic

reklama
Ja mialam planowane cc o 9:20a o 9:45 bylam na bloku pooperacyjnym. Na sale przewiezli mnie kolo 17 bo znieczulenie z nog musialo puscic
To u mnie nawet nie wiem ile bo byłam w takim szoku ze nie patrzyłam o której mnie biorą na blok a o której zawoza na salę pooperacyjna. Wiem tylko tyle że młoda urodziła się 3.20 :) a Aleks 4 lata wcześniej
1.35. Także mam nocne dzieciaki [emoji23]

Do góry