reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
@Maliina jak tam ? Kiedy wizyta ? Jak sie czujesz ? Czytasz tamten watek czy raczej unikasz, bo nie wiem gdzie do Ciebie pisac :)
przez Ciebie czytam wszystko;p chyba strone wczesniej opisywalam prenatalne;p
a wizyta u mojego doktorka we wtorek.
czuje? dzis lepiej. bylam pieszo z corcia w szpitalu po wyniki badan moich, potem wrocilysmy miastem do domu i nie mdlilo mnie i w glowie sie nie krecilo. moze ide ku lepszemu.

przez Ciebie czytam wszystko;p chyba strone wczesniej opisywalam prenatalne;p
a wizyta u mojego doktorka we wtorek.
czuje? dzis lepiej. bylam pieszo z corcia w szpitalu po wyniki badan moich, potem wrocilysmy miastem do domu i nie mdlilo mnie i w glowie sie nie krecilo. moze ide ku lepszemu.

Haha a ja troche odpuscilam czytanie ;) Mam nadzieje ze Ci przejdzie. Ja dalej blee. Czekam na polowkowe w listopadzie, mam nadzieje ze to mi da wiecej spokoju.

Haha a ja troche odpuscilam czytanie ;) Mam nadzieje ze Ci przejdzie. Ja dalej blee. Czekam na polowkowe w listopadzie, mam nadzieje ze to mi da wiecej spokoju.
Ale czas leci ty polowkowe a ja jutro wchodze w 15 tc. Ja na koniec listopada chyna przewiduje polowe. Az sprawdzę w kalendarzu.

U nas połowkowe to między 20 a 23 tc robią.
No tak są zalecane ;-)
Ja miałam 12.10. z synkiem wszystko oki ale moja szyjka sie skraca.. powtorka z rozrywki bo w pierwszej ciazy było to samo. Mam zalozony pessar i staram się myśleć pozytywnie i w miarę możliwości oszczędzać.

Jakoś tu cicho ostatnio.. dlugo mnie nie bylo i myslałam że ze 20 stron do nadrabiania a tu... 1 strona

Cześć wszystkim tym którym się udało!
Jestem szczęśliwa ze znalazłam się już w Waszym gronie :) jestem ty nowa ale mam informacje dla starających się:) i te Którym się udało tez pewnie to nie pierwsze staranie o dzidzie:)
Nigdy nie pisałam na żadnym forum ale bardzo chciałabym podzielić się swoją historia, bo sama pamietam jak szukalam porad na forach i chciałam czytać historie raczej nie staraczek a tych którym się udało! Bo chciałam uwierzyć ze i nam się uda ! I się udało!!
Udało nam się w 8 cyklu. Mimo ze od dwóch lat bez zabezpieczeń wydawało mi się ze to dziwne ze nie jestem w ciąży. Starania na początku były przyjemne... później niestety coraz mniej wyczekując dwóch kresek na teście były dni radości i euforii wielkiej nadziei ale tez dni zwątpienia i nawet niechęci starania. Oczywiście rady o tym żeby o tym nie myśleć są złote przyznaje ale mi się nie udało nie myśleć ze bardzo chce dziecka! Nie umiałam tak siebie oszukać. Chociaż miesiąc w którym się udało rzeczyscie trochę straciłam nadzieje. Wiec coś w tym jest. Od początku starań czyli od stycznia lekarz widział podwyższony TSH.... i mówił ze jest zbyt wysoki na ciąże 2,5 ale mówił dobra próbujemy... przy kolejnych badaniach w marcu i czerwcu Tsh tylko było większe doszło do nieco ponad 3. Lekarz zdecydował przepisać eutyrox 25 bez konsultacji z endoktrynolog... ucieszyłam się z leków ale byłam zdenerwowana ze tyle czasu nie dał mi leku a teraz ile miesięcy muszę brać aby spadło. I wtedy tego miesiaca wiedziałam ze to nie będzie tak od razu! I ku mojemu zdziwieniu!!! Zaszłam w ciąże! Dziewczyny obniżenie TSH jest bardzo ważne! Czasem lekarze to bagatelizują. A okazuje się ze może to był jedyny powód moich starań niezbyt długich ale momentami wyczerpujących! Dziś cieszę się rosnąca fasolka w brzuchu! I trzymam dziewczyny za was kciuki! Które się starają i czytają to forum dla osób którym się udało! Bądźcie pozytywnie nastawione na pewno się uda! Pozdrawiam :)

reklama
Hej, dziewczyny, przychodzę tutaj z wątków staraczkowych. Najpierw wyginęły mi Staraczki 2017 śmiercią naturalną a dziś posypały się Staraczki 2018. Będę Marcówką 2019 i uczestniczę już w wątku ciążowym Marcówek ale tu podoba mi się obecność dziewczyn na różnych etapach ciąży. Można uczyć się od bardziej zaawansowanych koleżanek i poradzić tym, co dopiero zaczynają. Ja akurat w połowie, 22 tydzień!

Dzień dobry! :D

EDIT: Hyh, dopiero teraz zauważyłam, że poprzedni post był sprzed prawie dwóch tygodni... Może ruszymy ten wątek? Widzę, że wypowiadały się tu również dziewczyny, które znałam jeszcze ze Staraczek 2017...

Ostatnia edycja:
Do góry