reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Bbox moim zdaniem najlepszy. Miałam różne, ale ten jest mega.
Mój niestety nie chcę wody i daje mu rozcieńczonego Kubusia 100% sok bez cukru
Ja teraz zamawialam na dodomku mleko Filipowi i przykula uwage moja herbatka hipp ktora podobno nie zawiera cukru tylko ten występujący w owocach. Zobacze skład jak dotrze. Na str byla jeszcze taka informacja
Cyt. izomaltuloza (źródło glukozy i fruktozy) jest naturalnym węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier, jest dobrze przyswajalna i właśnie dlatego jest odpowiednia dla niemowląt i małych dzieci. W przeciwieństwie do cukru, izomaltuloza nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dzięki czemu przyczynia się do prawidłowej mineralizacji zębów.

Takze jak dojdzie zobaczymy co to jest. Ogolnie zakochana jestem w marce hipp.

Mysle o tym bboxie caly czas.. Ktoras uzywa?
Ja kupiłam pod wpływem wszechobecnych cudownych opinii, ale szczerze to mnie wkurza. Ciężko tą rurkę domyć, trzeba rozmontowywać. A ja i tak przytrzymuje mu ten bidon bo nie widzę potrzeby żeby nim machał, lub traktował jak zabawkę. Zdecydowanie bardziej polecam doidy lub bidon ze skip hopa - latwiejsze mycie i tańsze opcje :))

Ja teraz zamawialam na dodomku mleko Filipowi i przykula uwage moja herbatka hipp ktora podobno nie zawiera cukru tylko ten występujący w owocach. Zobacze skład jak dotrze. Na str byla jeszcze taka informacja
Cyt. izomaltuloza (źródło glukozy i fruktozy) jest naturalnym węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier, jest dobrze przyswajalna i właśnie dlatego jest odpowiednia dla niemowląt i małych dzieci. W przeciwieństwie do cukru, izomaltuloza nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dzięki czemu przyczynia się do prawidłowej mineralizacji zębów.

Takze jak dojdzie zobaczymy co to jest. Ogolnie zakochana jestem w marce hipp.

Babydream z rossmana tez maja bardzo dobry sklad. Możesz rzucic okiem. :)

Rany dziewczyny, ale fajnie. Normalnie poczułam się jak w 2018 jak byłyśmy wszystkie na staraczkach[emoji7] to był wtedy super wątek i super skład [emoji106][emoji4][emoji7]

@nata$za88 przede wszystkim GRATULACJE Kochana[emoji3531][emoji3531][emoji3531] trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze[emoji4][emoji110][emoji110][emoji110]
No jakoś tak siedzę cicho to fakt. Mały jest kochany, ale spać w dzień nie chce. Tyle co na spacerze no i tak ok 10 zasypia na ok 1h i tyle, a reszta to ciągłe zabawy[emoji4][emoji6] nie narzekam, bo uwielbiam to no ale czasu na pisanie brakuje, bo jeszcze trzeba co nieco dom i jakieś jedzonko ogarnąć[emoji6] czytam jak karmie, ale nie posiadam umiejętności trzymania i pisania na telefonie tą samą ręką[emoji85][emoji85][emoji85] więc z odpisywaniem gorzej[emoji6]
A co do brania siły to z pokładów miłości ja chyba biorę no i często chodzę spać o 18-19 tak jak mały [emoji85] bo inaczej padlabym o tej 3[emoji23][emoji23]

@ForgetMeeNot no ciekawe czasami mamy te noce[emoji6] ale u małego problemem jest brzuszek. Jest niestety kolkowy mój mały. Juz z tego powoli wychodzimy, ale jeszcze zdarzają się kiepskie wieczory. No i czesto nad ranem męczy go kupa i się pęży i spać nie może... Czekam kiedy to minie... Podobno po 3 miesiącu jest lepiej z brzuszkiem... Oby[emoji6]
Fajnie, że nasz doktorek daje zielone światło na kolejne bobo po CC tak szybko. My też bierzemy taką opcje pod uwagę żeby było drugie na końcówce macierzyńskiego[emoji6]

@ilonaz no trzy jesteśmy fankami naszego doktorka[emoji6] Mi kazał przyjść za pół roku na cytologie... Także chyba nie ma tragedii że się trochę spoznilaś[emoji4]
A i zapisz się bo kolejki do niego są ostatnio meeeega długie ja na popologowa wizytę 7 tygodni czekałam.

@Zmijka25 ja nie wiem czy nie zostanę trochę na wychowawczym jak plan drugiej ciąży nie wypali[emoji6] ale jeszcze mam rok na myślenie[emoji6] no ale na pewno nie 3 lata[emoji6] bo aż tak nam się nie powodzi[emoji6][emoji39]

@Maliina faktycznie cudne macie noce czskam na taką [emoji6] choć u mnie dziewczyny na wrzesniowkach już nawet teraz mają takie 3 miesieczne dzieciaczki co im tak ładnie przesypiaja...

Tak czytam o tym rozszerzaniu diety kubkach itp... Czarna magia... Jeszcze dużo przede mną [emoji6]

No a tak poza tym piszę tą odpowiedź od wczoraj po południu[emoji85][emoji85][emoji8]

Fleur, najwazniejsze ze sie udało napisać całość [emoji1320]

Faktycznie jak brzuszek i uklad pokarmowy dojrzewają, to dużo takich problemów się kończy. Możesz ewentualnie spróbować podginac mu nóżki i tak jakby kręcić pupą okręgi w lewo i prawo pomału. Ja tak "wyciskałam" pierdy i kupe z Janka jak był mniejszy [emoji85][emoji28]

Z tą dietą w sumie cudów nie zrobisz. Kubek, bidon, najlepsza łyżeczka to taka zwykła metalowa do herbaty (byle jak najbardziej płaska) i jeśli rozszerzysz dietę wg zaleceń who, czyli po 6mscu to możesz wszystko dawać :) byle bez soli i cukru. I tyle [emoji41] możesz poczytac na alaantkowe blw - nawet jeśli nie chcesz blw albo restrykcyjnego blw, to sporo fajnych materiałów tam mają. Ja tak mieszam Jankowi, troche do ręki daje, trochę łyżeczką karmię, generalnie bez histerii w żadną ze stron

reklama
Do góry