reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@liczba, @Maliina ale duże te nasze dzieciaczki [emoji7][emoji7]
Słodkie te Wasze bąble [emoji7][emoji7]🥰🥰 czasem to, aż smutno, ze one tak szybko rosną
Malinka to szczerze Ci współczuje tego rozszerzania. A w jakim wieki zaczęliście? Synek jest na piersi czy na mm? Może warto tp skonsultować z gastrologiem dziecięcym żebyście oboje się tak nie męczyli. A nocek zazdroszcze [emoji846] ja już nie pamietam co to znaczy być wyspanym człowiekiem [emoji23]
Wiesz co ja kaszke dawalam mu do mleka na 4 mce ale taka jedna miarke ze nawet gesta nie byla. Moja pediatra po skonczonym 4 mcu kazala dawac mu juz owoce i obiady. Ale on nie byl gotowy i mu nie dawalam. Ok 6 mca zaczął jesc owoce bo pediatra uznala ze juz czas najwyzszy.. I posluchalam jej i nie wiem czy nauczyl siw juz slodkich owocow i nie chce warzyw.. Ale w grudkach nie zje nawet owoca. Kolezanka podeslala mi dzis musy wieloskladnikowe gdzie sa warzywa i owoce i może to sprobujemy przełknąć.
Ja myslalam o wizycie u neurologopedy. Jemu wszystko na jezyku staje.. Nieraz tylko cofnie pokarm z treścią żołądkowa a zdarzaja sie wymioty z cisnieniem. Duzo razy odpuszczalam bo potem na widok lyzeczki az plakal..

reklama
Malina, a wode pije ? Z kubka, albo rurki ? Czy tez sie krztusi. Moja bardzo dlugo miala odruch jezyka, ze wypychala wszystko. Kiedy podawalam lyzeczka, to wkladalam do buzi i trzymalam razem z nia chwile zeby wymemlala, wtedy latwiej przechodzilo i teraz juz ma tak, ze rozciera nawet papki, nie polyka na raz.
Kasze moja zje tylko wtedy jak jedna lyzka kaszki, druga owoca. Moze na poczatek tez sprobowac w sloiku owoce z kleikami, albo jogurt naturalny. Powoli zalapie, nie martw sie narazie :)
Lilka nie ma jeszcze ani jednego zęba.

Malina, a wode pije ? Z kubka, albo rurki ? Czy tez sie krztusi. Moja bardzo dlugo miala odruch jezyka, ze wypychala wszystko. Kiedy podawalam lyzeczka, to wkladalam do buzi i trzymalam razem z nia chwile zeby wymemlala, wtedy latwiej przechodzilo i teraz juz ma tak, ze rozciera nawet papki, nie polyka na raz.
Kasze moja zje tylko wtedy jak jedna lyzka kaszki, druga owoca. Moze na poczatek tez sprobowac w sloiku owoce z kleikami, albo jogurt naturalny. Powoli zalapie, nie martw sie narazie :)
Lilka nie ma jeszcze ani jednego zęba.
Nie bardzo chce wode ale po 10ml daje rade na dzien. No i woda szybko sie krztusi ale to pewnie kwestia ze jest luzniejsza jak mleko. Kasze z owocami przemyce jesli 90% to owoc a 10% to kasza.
Zebow tez nie mamy.

Nie bardzo chce wode ale po 10ml daje rade na dzien. No i woda szybko sie krztusi ale to pewnie kwestia ze jest luzniejsza jak mleko. Kasze z owocami przemyce jesli 90% to owoc a 10% to kasza.
Zebow tez nie mamy.
Kupiłam ostatnio bidon z rurka i zalapala. Wczesniej z butelki 10ml na dobe i to cudem, a teraz pol kubka. To chyba tez dobre rozwiazanie, bo sie buzia cwiczy. Moze sprobuj. A kasza na poczatku tylko z doidy. Wypijala migiem. Teraz fee i tylko gesta lyzka.

Kupiłam ostatnio bidon z rurka i zalapala. Wczesniej z butelki 10ml na dobe i to cudem, a teraz pol kubka. To chyba tez dobre rozwiazanie, bo sie buzia cwiczy. Moze sprobuj. A kasza na poczatku tylko z doidy. Wypijala migiem. Teraz fee i tylko gesta lyzka.
Mysle o tym bboxie caly czas.. Ktoras uzywa?

Mysle o tym bboxie caly czas.. Ktoras uzywa?
Koleznka ma, kosztuje 60 a i tak przecieka. Kupilam tani, bo szkoda zeby sie kurzylo. Tommy tippie. Za pierwszym razem nalalam sok jablkowy. Dalam jej do buzi rurkę i lekko przycisnelam. Juz wtedy wiedziala, ze tam leci. Z doidy tez najpierw sok, zeby zalapa i smak jeszcze motywowal :p pozniej juz woda

reklama
Do góry