reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@liczba, @Maliina ale duże te nasze dzieciaczki [emoji7][emoji7]
Słodkie te Wasze bąble [emoji7][emoji7]🥰🥰 czasem to, aż smutno, ze one tak szybko rosną
Malinka to szczerze Ci współczuje tego rozszerzania. A w jakim wieki zaczęliście? Synek jest na piersi czy na mm? Może warto tp skonsultować z gastrologiem dziecięcym żebyście oboje się tak nie męczyli. A nocek zazdroszcze [emoji846] ja już nie pamietam co to znaczy być wyspanym człowiekiem [emoji23]
Wiesz co ja kaszke dawalam mu do mleka na 4 mce ale taka jedna miarke ze nawet gesta nie byla. Moja pediatra po skonczonym 4 mcu kazala dawac mu juz owoce i obiady. Ale on nie byl gotowy i mu nie dawalam. Ok 6 mca zaczął jesc owoce bo pediatra uznala ze juz czas najwyzszy.. I posluchalam jej i nie wiem czy nauczyl siw juz slodkich owocow i nie chce warzyw.. Ale w grudkach nie zje nawet owoca. Kolezanka podeslala mi dzis musy wieloskladnikowe gdzie sa warzywa i owoce i może to sprobujemy przełknąć.
Ja myslalam o wizycie u neurologopedy. Jemu wszystko na jezyku staje.. Nieraz tylko cofnie pokarm z treścią żołądkowa a zdarzaja sie wymioty z cisnieniem. Duzo razy odpuszczalam bo potem na widok lyzeczki az plakal..

reklama
Malina, a wode pije ? Z kubka, albo rurki ? Czy tez sie krztusi. Moja bardzo dlugo miala odruch jezyka, ze wypychala wszystko. Kiedy podawalam lyzeczka, to wkladalam do buzi i trzymalam razem z nia chwile zeby wymemlala, wtedy latwiej przechodzilo i teraz juz ma tak, ze rozciera nawet papki, nie polyka na raz.
Kasze moja zje tylko wtedy jak jedna lyzka kaszki, druga owoca. Moze na poczatek tez sprobowac w sloiku owoce z kleikami, albo jogurt naturalny. Powoli zalapie, nie martw sie narazie :)
Lilka nie ma jeszcze ani jednego zęba.

Malina, a wode pije ? Z kubka, albo rurki ? Czy tez sie krztusi. Moja bardzo dlugo miala odruch jezyka, ze wypychala wszystko. Kiedy podawalam lyzeczka, to wkladalam do buzi i trzymalam razem z nia chwile zeby wymemlala, wtedy latwiej przechodzilo i teraz juz ma tak, ze rozciera nawet papki, nie polyka na raz.
Kasze moja zje tylko wtedy jak jedna lyzka kaszki, druga owoca. Moze na poczatek tez sprobowac w sloiku owoce z kleikami, albo jogurt naturalny. Powoli zalapie, nie martw sie narazie :)
Lilka nie ma jeszcze ani jednego zęba.
Nie bardzo chce wode ale po 10ml daje rade na dzien. No i woda szybko sie krztusi ale to pewnie kwestia ze jest luzniejsza jak mleko. Kasze z owocami przemyce jesli 90% to owoc a 10% to kasza.
Zebow tez nie mamy.

Nie bardzo chce wode ale po 10ml daje rade na dzien. No i woda szybko sie krztusi ale to pewnie kwestia ze jest luzniejsza jak mleko. Kasze z owocami przemyce jesli 90% to owoc a 10% to kasza.
Zebow tez nie mamy.
Kupiłam ostatnio bidon z rurka i zalapala. Wczesniej z butelki 10ml na dobe i to cudem, a teraz pol kubka. To chyba tez dobre rozwiazanie, bo sie buzia cwiczy. Moze sprobuj. A kasza na poczatku tylko z doidy. Wypijala migiem. Teraz fee i tylko gesta lyzka.

Kupiłam ostatnio bidon z rurka i zalapala. Wczesniej z butelki 10ml na dobe i to cudem, a teraz pol kubka. To chyba tez dobre rozwiazanie, bo sie buzia cwiczy. Moze sprobuj. A kasza na poczatku tylko z doidy. Wypijala migiem. Teraz fee i tylko gesta lyzka.
Mysle o tym bboxie caly czas.. Ktoras uzywa?

Mysle o tym bboxie caly czas.. Ktoras uzywa?
Koleznka ma, kosztuje 60 a i tak przecieka. Kupilam tani, bo szkoda zeby sie kurzylo. Tommy tippie. Za pierwszym razem nalalam sok jablkowy. Dalam jej do buzi rurkę i lekko przycisnelam. Juz wtedy wiedziala, ze tam leci. Z doidy tez najpierw sok, zeby zalapa i smak jeszcze motywowal :p pozniej juz woda

reklama
Do góry