Mi nikt nie zalecal badania krwi. Sama zbadalam. Z hemoglobiny nic nie wyszlo 13. A ferratyna i zelazo duzo nizej normy.U nas badaja wzrok i na pol roku krew. Bo sprawdzają poziom hemoglobiny. Dziecko ma zmagazynowane zelazo jeszcze z czasu ciazy i jak przechodzi na wlasny pobór to roznie sie kończy. My mielismy łącznie krew 3 razy ale raz to choroba i konieczność zprawdzenia czy jest infekcja bakteryjna, drugim razem z powodu stanow zapalnych jak wrastaly pazurki i teraz 3 raz i hemoglobina 12.5 a wtedy byla lekko ponad 11 wiec podskoczyl mlody.
reklama
No my mamy zelazo mimo wszystko bo on nie chcr jesc obiadkow.Mi nikt nie zalecal badania krwi. Sama zbadalam. Z hemoglobiny nic nie wyszlo 13. A ferratyna i zelazo duzo nizej normy.
Moja je wszystko, nie wiem czemu taki wynik. Teraz zelazo pewnie ze dwa miesiace będę podawala i powtorzeNo my mamy zelazo mimo wszystko bo on nie chcr jesc obiadkow.
martoosia04
Fanka BB :)
Wpadam z wirtualnym torcikiem za skończone 3 miesiące Tosi [emoji512]
paulina1994
Ja nie brałam paracetamolu nie wzięłam nawet jednej tabletki w ciąży, a mały ma alergię pokarmowe od 2 msc i musi mieć nietolerancję na naprawdę wiele rzeczy bo ja karmiąc go wykluczylam BMK, jajko, cytrusy, ryby, kakao, soję, pomidory i niestety nadal nie doszłam na co jest uczulony dlatego tydzień temu się poddałam i Igor jest na nutramigenieDokładnie ja gdzieś w ciąży trafiłam na badania sugerujące związek paracetamolu w ciąży i później alergii u dzieci. Tak samo no spa i obniżone napięcie mięśniowe ale wiadomo - po pierwsze wszystko w granicach rozsądku, po drugie czasem trzeba wybrać mniejsze zło jak np z antybiotykiem
Myślę, że wszystko w granicach rozsądku, mój gin jest przeciwny no-spie, położna kazała mi brać bo brzuch mi twardniał raz dziennie, posłuchałam gina, a gdybym posłuchała położnej może ciążę bym donosiła ale teraz nie ma co gdybaćWlasnie czytam nowe badania, ktore pokazaly, ze paracetamol w ciazy ma zly wplyw. Przenika do lozyska. A jest uwazany za taki bezpieczny, polecany przez lekarzy itp...
Ona jest tak cudowna, że będziesz musiała mama pilnować całego osiedla )Wpadam z wirtualnym torcikiem za skończone 3 miesiące Tosi [emoji512]
Zobacz załącznik 1054136
Jejku jak to zleciało, cudowna królewna :*Daga dziś kończy pół roku... Zleciało jak jeden dzień... [emoji87]Zobacz załącznik 1052474
Ja brałam 10 mg kwasu foliowego dziennie do 16 tyg przez wcześniejsze poronienie, tak naprawdę w PL nie ma jeszcze leku z metylowana forma kwasu, suplementy nie są badane w związku z tym ginekolodzy w dalszym ciągu przepisują większe dawki kwasu, mam nadzieję, że moje dziecko będzie zdrowe aczkolwiek uważam, że to trochę jak ze szczepieniem i autyzmem my byliśmy wszyscy szczepieni nikt o autyzmie nie mówił teraz każdy autyzm to przez szczepienie, uważam, że wszystko z rozsądkiem to tak samo jak kwasy DHA zapobiegają wcześniejszym porodom, na sali przez te 4 tyg uwierz, że przerobiłam tyle mam wcześniaków, każda w ciąży brała DHA, każda o siebie dbała skąd wcześniactwo ? 90% mam wcześniaków leżących ze mną nie zna powodu dla którego urodziło przedwcześnie, a lekarze rozkładają ręce i witaminy pomogą tyle co zeszłoroczny śnieg, tak samo oszczędzanie w ciąży, dziewczyny trafiały z szyjką w granicach bezpieczeństwa leżały nie ruszały się z łóżka dalej niż do toalety i to bardzo ograniczony ruch, prysznic raz na dwa, trzy dni (serio, serio) szyjka się skróciła pomimo wszystkiego dzieci na świecie dużo by pisaćA ja czytałam z kolei o badaniach wg których wysoki poziom kwasu foliowego i wit. B12 u matki zwiększa o ileś tam % prawdopodobieństwo wystąpienia autyzmu u dzieci, a dzień później czytałam o innych badaniach, że kwas foliowy pomaga dzieciom z autyzmem w lepszej komunikacji. Nie dajmy się zwariować bo co badania to inne wyniki
Dzięki, ja nie kp, więc powinnam zrobić, zalecenia są różne, ponoć dobry lekarz potrafi zrobić USG i ocenić stan piersi nawet matki karmiącej, tak mi mówiła jedna położna od laktacji, za to lekarz powiedziała żeby przyjść pół roku po zaprzestaniu karmienia i teraz tak będzie, zwłaszcza że planuje 2 dziecko. Ale w sumie muszę sprawdzić jaki lekarz to robi, bo nikt mi nigdy piersi nie badał
Temat dla mnie na czasie, wygaszam laktację aktualnie i wyczułam guzek pomimo, że piersi miękkie więc to nie żaden zastój liczę, że to nic groźnego, ale nie ukrywam, że się cykam, w poniedziałek dzwonię do radiologa mam nadzieję, że wciśnie mnie gdzieś na citoAle śliczny uśmiech i ten kucyk [emoji3590]
Kochane, czy któraś była już na USG piersi po ciąży? Bo musze zrobić, lekarka powiedziała że mam zrobić razem z hormonami, tylko nie pamiętam czy po owulacji czy na początku nowego cyklu, bo mam 2 razy zbadać hormony i już zglupialam
paulina1994
Cześć my dziś byliśmy na jarmarku we Wrocławiu, ale to jednak nie miejsce dla niemowlaka, a na pewno nie w weekend
Czy któraś z Was szczepiła na meningokoki ?
Czy któraś z Was szczepiła na meningokoki ?
Najważniejsze, że nie bagatelizujesz, najgorzej udawać że nic się nie dzieje. Trzymam kciuki aby to byla niegroźna zmiana. Po karmieniu chyba zdarzaja sie gruczolakowlokniaki?Ja nie brałam paracetamolu nie wzięłam nawet jednej tabletki w ciąży, a mały ma alergię pokarmowe od 2 msc i musi mieć nietolerancję na naprawdę wiele rzeczy bo ja karmiąc go wykluczylam BMK, jajko, cytrusy, ryby, kakao, soję, pomidory i niestety nadal nie doszłam na co jest uczulony dlatego tydzień temu się poddałam i Igor jest na nutramigenie Myślę, że wszystko w granicach rozsądku, mój gin jest przeciwny no-spie, położna kazała mi brać bo brzuch mi twardniał raz dziennie, posłuchałam gina, a gdybym posłuchała położnej może ciążę bym donosiła ale teraz nie ma co gdybać Ona jest tak cudowna, że będziesz musiała mama pilnować całego osiedla )Jejku jak to zleciało, cudowna królewna :*Ja brałam 10 mg kwasu foliowego dziennie do 16 tyg przez wcześniejsze poronienie, tak naprawdę w PL nie ma jeszcze leku z metylowana forma kwasu, suplementy nie są badane w związku z tym ginekolodzy w dalszym ciągu przepisują większe dawki kwasu, mam nadzieję, że moje dziecko będzie zdrowe aczkolwiek uważam, że to trochę jak ze szczepieniem i autyzmem my byliśmy wszyscy szczepieni nikt o autyzmie nie mówił teraz każdy autyzm to przez szczepienie, uważam, że wszystko z rozsądkiem to tak samo jak kwasy DHA zapobiegają wcześniejszym porodom, na sali przez te 4 tyg uwierz, że przerobiłam tyle mam wcześniaków, każda w ciąży brała DHA, każda o siebie dbała skąd wcześniactwo ? 90% mam wcześniaków leżących ze mną nie zna powodu dla którego urodziło przedwcześnie, a lekarze rozkładają ręce i witaminy pomogą tyle co zeszłoroczny śnieg, tak samo oszczędzanie w ciąży, dziewczyny trafiały z szyjką w granicach bezpieczeństwa leżały nie ruszały się z łóżka dalej niż do toalety i to bardzo ograniczony ruch, prysznic raz na dwa, trzy dni (serio, serio) szyjka się skróciła pomimo wszystkiego dzieci na świecie dużo by pisać Temat dla mnie na czasie, wygaszam laktację aktualnie i wyczułam guzek pomimo, że piersi miękkie więc to nie żaden zastój liczę, że to nic groźnego, ale nie ukrywam, że się cykam, w poniedziałek dzwonię do radiologa mam nadzieję, że wciśnie mnie gdzieś na cito
paulina1994
Nie mam pojęcia, przyznaję się, że nigdy nie byłam na USG piersi, a w domu ilekroć chciałam zbadać to jakoś nigdy nie wiedziałam co jest fizjologiczne, a co nie i odpuszczałam, no nic pójdę na USG i zobaczę może akurat to jeszcze jakaś zmiana w związku z karmieniem (oby!)Najważniejsze, że nie bagatelizujesz, najgorzej udawać że nic się nie dzieje. Trzymam kciuki aby to byla niegroźna zmiana. Po karmieniu chyba zdarzaja sie gruczolakowlokniaki?
reklama