reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Tylko ze moja je normalnie, ona się najada bo jeśli by tak nie było to nie była by taka radosna, rozgadana, aktywna i nie przesypiala by mi praktycznie całej nocy... Jakoś obstawiam najbardziej to że może ma anemie, w końcu cała ciąże miałam (i teraz na pewno poprawy nie ma) ale chce wierzyć że po prostu taka jej uroda. Że jest drobna tak jak my z tz. [emoji849]Jest na 3 centylu.. No właśnie, a u mojej się na to nie zanosi przy takim przybieraniu. W dwa miesiące praktycznie 1,5kg nie ma szans [emoji849]
Zrob jej badanie krwi i moczu.

Przywitam się dziewczyny i pozwolę wtrącić ;) , bo Kamile "znam" z czerwcówek, może jakieś badanie Twojego mleka? Nie bardzo się orientuję, ale może za mało kaloryczne jest? Ile Ona teraz waży?
Z tego co wyczytałam to niby są takie badania ale szczerze to mnie to nie przekonuje. Jakość i ilość mleka powinna dopasowywać do potrzeb dziecka i chyba nie ma czegoś takiego jak za mało kaloryczne czy coś.
Daga waży teraz 5550g.
Nie ma takiego czegoś jak za mało treściwe mleko :)
Też tak myślę
Zrob jej badanie krwi i moczu.
W poniedziałek właśnie pójdziemy a w środę z wynikami do lekarki [emoji849]

Hmnn jak byłam w szpitalu to położne właśnie takiego wyrażenia użyły.. I podobno robi się w tym kierunku badania :sorry:
Położne znają się tyle na laktacji, że lepiej nie poruszać tego tematu, gdybym słuchała położnej to mleka dla mojego wcześniaka nie miałabym już po miesiącu, a tak to prawie 4 go karmię ;)

W
Z tego co wyczytałam to niby są takie badania ale szczerze to mnie to nie przekonuje. Jakość i ilość mleka powinna dopasowywać do potrzeb dziecka i chyba nie ma czegoś takiego jak za mało kaloryczne czy coś.
Daga waży teraz 5550g. Też tak myślę W poniedziałek właśnie pójdziemy a w środę z wynikami do lekarki [emoji849]
Musielibyście zrobić badania i szukać problemu bo są konkretne wytyczne ile dzieci powinny tyć na piersi, to Igor na tą chwilę ma 5 kg, a najniższą spadkową miał 1650 w 9 dobie i według lekarzy przybiera prawidłowo, minimum przy KP powinno być 26 g na dobę

Sa podobno takie badania. Prawda czy nieprawda, ale jedno dziecko ciagle na cycku wazy 10kg, kiedy drugie 6 w tym samym czasie tez tylko na cycu, a waga urodzeniowa podobna. Wiec cos moze w tym byc. Oczywiscie dochodzi przemiana materii, przyswajanie , ilosc mleka , dieta matki itp itd.

Tak samo jest z tym, ze nie ma diety karmiacej... A jednak co chwile dziewczyny pisza, ze np po truskawkach czy pomidorach za kazdym razem dziecko w wysypce, albo bieguna.
Mysle, ze to trzeba na spokojnie podchodzic i tez slepo w nic nie wierzyc tylko samemu sprawdzac, probowac, zmieniac.

Mozna sprawdzic jeszcze to wedzidelko i cos ostatnio czytalam o tym, ze niektóre dzieci maja problem z przyswajaniem pokarmu. Nie wiem o co dokladnie chodzilo. No i oczywiscie zaraz beda zlote rady zeby dokarmiac mm, zageszczac mleko, dopajac sokami. Ja tam nie mam nic przeciwko kazdy robi jak chce i tak bedzie dobrze, bo my i tak na butli, ale takie sprawy rozwalaja chyba laktacje.

Ale jest teraz super wynalazek od maxi cosi, fotwlik do samochodu w formie gondoli, szkoda ze wczesniej tego nie wyczailam. Bajer ! I ma wszystkie atesty adac itp

reklama
@Kaamilaaa rzeczywiście malutko wazy twoja córcia - to moja ma juz 5400g a dopiero w sob skończy 5tyg [emoji23]
Eh.. Zazdroszczę...
WMusielibyście zrobić badania i szukać problemu bo są konkretne wytyczne ile dzieci powinny tyć na piersi, to Igor na tą chwilę ma 5 kg, a najniższą spadkową miał 1650 w 9 dobie i według lekarzy przybiera prawidłowo, minimum przy KP powinno być 26 g na dobę
No będziemy robić i zobaczymy. Boję się jak cholera.. [emoji22]

Do góry