reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Kamillaa o to mój tak miał najpierw przybierał bardzo dużo wręcz powyżej przeciętnej. Później zwolnił i jest tak do teraz. Jeść je, a waga ledwo co rusza. Obecnie 7800 8 miesiąc urodzony z wagą 3300. Nikt nas się nie czepia
Ale na pół roku podwoi wage ur? Moja w takim tempie jak teraz nie ma szans na to.

Nie, Wędzidełko raczej nie ma tu nic do rzeczy bo wcześniej przybierala normalnie tylko teraz coś słabo.. Niestety nie odciagne i nie sprawdzę ile wypija bo zwyczajnie nie toleruje żadnej butelki choćby była na Maxa głodna to musi być cyc i koniec.
Wczoraj mieliśmy szczepienie więc mam odczekać te kilka dni do poniedziałku i zrobić jej wyniki z krwi i moczu bo być może anemia albo jakaś infekcja jest przyczyną. No albo może taka jej uroda po prostu. Taka mam nadzieję [emoji849]
Wędzidełko nie raz się okazuje że jest nie takie po kilkunastu tygodniach koleżanka właśnie tak miała i w 4 msc była podciąć a mała zaczęła w końcu normalnie jeść, na początku zero problemów z wagą

Wędzidełko nie raz się okazuje że jest nie takie po kilkunastu tygodniach koleżanka właśnie tak miała i w 4 msc była podciąć a mała zaczęła w końcu normalnie jeść, na początku zero problemów z wagą
Tylko ze moja je normalnie, ona się najada bo jeśli by tak nie było to nie była by taka radosna, rozgadana, aktywna i nie przesypiala by mi praktycznie całej nocy... Jakoś obstawiam najbardziej to że może ma anemie, w końcu cała ciąże miałam (i teraz na pewno poprawy nie ma) ale chce wierzyć że po prostu taka jej uroda. Że jest drobna tak jak my z tz. [emoji849]
A mała jest w siatce centylowej?
Jest na 3 centylu..
Kamillaa no chyba podwoił
No właśnie, a u mojej się na to nie zanosi przy takim przybieraniu. W dwa miesiące praktycznie 1,5kg nie ma szans [emoji849]

Kurde no to ten 3ci centyl i słabe przybieranie to faktycznie słabo :( zrób te badania, zobaczysz co powie lekarz bo teraz chyba nie ma co gdybać i sobie wkręcać :( trzymam kciuki żeby po prostu była drobna dziewuszka, skoro mówisz że radosna, uśmiechnięta [emoji8]

Tylko ze moja je normalnie, ona się najada bo jeśli by tak nie było to nie była by taka radosna, rozgadana, aktywna i nie przesypiala by mi praktycznie całej nocy... Jakoś obstawiam najbardziej to że może ma anemie, w końcu cała ciąże miałam (i teraz na pewno poprawy nie ma) ale chce wierzyć że po prostu taka jej uroda. Że jest drobna tak jak my z tz. [emoji849]Jest na 3 centylu.. No właśnie, a u mojej się na to nie zanosi przy takim przybieraniu. W dwa miesiące praktycznie 1,5kg nie ma szans [emoji849]
My niestety jak się domyślasz podlegamy pod wszystkie możliwe tabelki i neonatolog mi wczoraj mówiła, że nie ważne czy Igor jest na 3 czy 50 centylu, ale żeby mniej więcej w tych centylach szedł, a nie, że nagle spadnie albo nienaturalnie wręcz wrośnie na siatce bo wtedy musimy szukać problemu, a u ciebie chyba tak jest jak piszesz że na początku super waga a teraz leci na centylach ? Oczywiście neonatolog nie mówi, że dziecko z 30 nie może wskoczyć na 50 centyl bo mówiła, że Igor jest między 23 a 50 centylem bodajże i w tych granicach powinien się mieścić

My wczoraj mieliśmy pierwszą kontrolę rozwoju, Igor to jest pozorant jakich mało uśmiechy rzucał jak szalony, nawet wydukał coś z siebie do tej neonatolog, ale co najlepsze położyła go na brzuchu żeby sprawdzić czy głowę trzyma i w domu trzyma, ale chwieje się jeszcze, taka "gułka" jeszcze z niego, a tam głowa podniesiona wysoko, ręce na łokciach nawet nie drgnął, ale uświadomiłam Panią, że w domu aż tak cudownie nie jest ;D

reklama
Tylko ze moja je normalnie, ona się najada bo jeśli by tak nie było to nie była by taka radosna, rozgadana, aktywna i nie przesypiala by mi praktycznie całej nocy... Jakoś obstawiam najbardziej to że może ma anemie, w końcu cała ciąże miałam (i teraz na pewno poprawy nie ma) ale chce wierzyć że po prostu taka jej uroda. Że jest drobna tak jak my z tz. [emoji849]Jest na 3 centylu.. No właśnie, a u mojej się na to nie zanosi przy takim przybieraniu. W dwa miesiące praktycznie 1,5kg nie ma szans [emoji849]
Przywitam się dziewczyny i pozwolę wtrącić ;) , bo Kamile "znam" z czerwcówek, może jakieś badanie Twojego mleka? Nie bardzo się orientuję, ale może za mało kaloryczne jest? Ile Ona teraz waży?

Do góry