reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Też długo dojrzewałam do drugiego dziecka [emoji6] ale teraz powiem ci że te 6lat to jednak za duża różnica wieku [emoji23]
Mi jedno wystarczy jesli nie uda sie kiedys z drugim. Nie mam duzego cisnienia na to :)
Dziewczyny macie jakiś dobry odplamiacz? Vanish nie pomaga. Nie mogę sprać plam po kupię [emoji23]

Jej dzisiaj minęło już 2tyg od porodu, a mam wrażenie jakbym wczoraj rodziła. Te dni za szybko uciekają [emoji23]
1568630415390.jpeg

reklama
Też długo dojrzewałam do drugiego dziecka [emoji6] ale teraz powiem ci że te 6lat to jednak za duża różnica wieku [emoji23]
Dziewczyny macie jakiś dobry odplamiacz? Vanish nie pomaga. Nie mogę sprać plam po kupię [emoji23]

Jej dzisiaj minęło już 2tyg od porodu, a mam wrażenie jakbym wczoraj rodziła. Te dni za szybko uciekają [emoji23]
Zobacz załącznik 1023026
Mydlo odplamiajace z rosmana podobno super dziala, a kosztuje 6 zl. Mowily dziewczyny, ze spiera kupe i marchewke tez. Jeszcze nie probowalam.
I moze warto zmienic pampersy na wieksze ? U nas tylko raz sie zdarzyla taka kupa zeby wylazla :p

Ostatnia edycja:

Zobacz załącznik 1023026

Frosch baby szczerze polecam [emoji6] tesciowa mi to z pracy przyniosła bo jej koleżanki zachwalaly [emoji6] i rzeczywiście się sprawdza [emoji6]o ten mi chodzi

Śliczna malutka [emoji3590][emoji3590]

U nas obecnie skok i usmiech w sekundę zmienia się ryk [emoji2356][emoji85] byle to przetrwać i mam nadzieję wróci mój grzeczny aniołek [emoji85]
Screenshot_20190916-130330.jpeg
IMG_20190916_115100.jpeg
IMG_20190916_114843.jpeg

[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531] No nie mogę, idzie się rozpłynąć[emoji7][emoji7][emoji7] przesłodka jest[emoji3531]
Dzięki [emoji7] to jest niesamowite, jeszcze jakiś czas temu wymuszalam z niej uśmiech, a teraz takie cuda. Trzy miesiące w sobotę skończyła. Leci ten czas [emoji33] zaraz ucałujesz Szymonka? Nie zdecydował się jeszcze chłopak na wyjście?

@ilonaz Nie zdecydował się i nic tego nie zapowiada. Jutro mam wizytę, więc dowiem się, co i jak. Mam nadzieję, że dostanę skierowanie do szpitala. Czy to na wywołanie, czy na CC. Chłopak ma już pewnie bite 4 kg więc chyba nie ma, co go tam trzymać zwłaszcza że jutro 38+5.
3 miesiące... Rany jak to zleciało. A jak u was ogólnie ze spaniem i rytmem dnia. Da radę już u takiego 3 miesięcznego dzieciaczka jakąś rutynę wypracować???

@Ann89 widzę, że masz szumisia. Sprawdza się??? Ja się zastanawiałam czy kupować...

Fleur86 wypowiem sie o tej rutynie z perspektywy karmienia mm. Da sie zaplanowac dzien i nawet noc jak bobo wspolpracuje ;D stale godziny jedzenia i spania u nas byly od poczatku, teraz ma prawie pol roku i nadal sa te same godziny tylko oczywiscie spi krocej. Ale o 20 juz spanie do rana, o 23 karmie na spiocha.
Sama jestem ciekawa jak to jest na piersi ?

reklama
Fleur ja zaszłam w ciążę pół roku po cc i mam z niej zdrowego Huberta. Prawda jest taka że po cesarce wkazdej chwili mogą być problemy w kolejnej ciąży. Nieważne czy to będzie rok, czy kilka lat Powiem ci na moim przykładzie teraz że sama cesarka z Hubertem trwala niecałe 20min, szybko i sprawnie, a teraz z Zuzką z dwie godziny a różnica 6lat. Teraz miałam mnóstwo zrostów,, nie chciało się o obkurczać itp itd.
Ale i tak was podziwiam że chcecie taka małą różnice wieku pomiędzy dziećmi [emoji6]

Dziewczyny po CC. Jak długo was bolała blizna po cesarce? Boli mnie tak że trudno mi chodzić wieczorem. Nie pamiętam czy poprzednim razem tak też tak ja odczuwałam mocno. W poniedziałek miną 2tyg od cięcia.
Na pewno 2 tyg jeszcze czułam, pamiętam, że jakoś po 3 tyg poczułam się pewniej i chciałam rzucić się na łóżko nie zapomnę tego bólu do końca życia [emoji23]

Do góry