reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Też długo dojrzewałam do drugiego dziecka [emoji6] ale teraz powiem ci że te 6lat to jednak za duża różnica wieku [emoji23]
Mi jedno wystarczy jesli nie uda sie kiedys z drugim. Nie mam duzego cisnienia na to :)
Dziewczyny macie jakiś dobry odplamiacz? Vanish nie pomaga. Nie mogę sprać plam po kupię [emoji23]

Jej dzisiaj minęło już 2tyg od porodu, a mam wrażenie jakbym wczoraj rodziła. Te dni za szybko uciekają [emoji23]
1568630415390.jpeg

reklama
Też długo dojrzewałam do drugiego dziecka [emoji6] ale teraz powiem ci że te 6lat to jednak za duża różnica wieku [emoji23]
Dziewczyny macie jakiś dobry odplamiacz? Vanish nie pomaga. Nie mogę sprać plam po kupię [emoji23]

Jej dzisiaj minęło już 2tyg od porodu, a mam wrażenie jakbym wczoraj rodziła. Te dni za szybko uciekają [emoji23]
Zobacz załącznik 1023026
Mydlo odplamiajace z rosmana podobno super dziala, a kosztuje 6 zl. Mowily dziewczyny, ze spiera kupe i marchewke tez. Jeszcze nie probowalam.
I moze warto zmienic pampersy na wieksze ? U nas tylko raz sie zdarzyla taka kupa zeby wylazla :p

Ostatnia edycja:

Zobacz załącznik 1023026

Frosch baby szczerze polecam [emoji6] tesciowa mi to z pracy przyniosła bo jej koleżanki zachwalaly [emoji6] i rzeczywiście się sprawdza [emoji6]o ten mi chodzi

Śliczna malutka [emoji3590][emoji3590]

U nas obecnie skok i usmiech w sekundę zmienia się ryk [emoji2356][emoji85] byle to przetrwać i mam nadzieję wróci mój grzeczny aniołek [emoji85]
Screenshot_20190916-130330.jpeg
IMG_20190916_115100.jpeg
IMG_20190916_114843.jpeg

[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531] No nie mogę, idzie się rozpłynąć[emoji7][emoji7][emoji7] przesłodka jest[emoji3531]
Dzięki [emoji7] to jest niesamowite, jeszcze jakiś czas temu wymuszalam z niej uśmiech, a teraz takie cuda. Trzy miesiące w sobotę skończyła. Leci ten czas [emoji33] zaraz ucałujesz Szymonka? Nie zdecydował się jeszcze chłopak na wyjście?

@ilonaz Nie zdecydował się i nic tego nie zapowiada. Jutro mam wizytę, więc dowiem się, co i jak. Mam nadzieję, że dostanę skierowanie do szpitala. Czy to na wywołanie, czy na CC. Chłopak ma już pewnie bite 4 kg więc chyba nie ma, co go tam trzymać zwłaszcza że jutro 38+5.
3 miesiące... Rany jak to zleciało. A jak u was ogólnie ze spaniem i rytmem dnia. Da radę już u takiego 3 miesięcznego dzieciaczka jakąś rutynę wypracować???

@Ann89 widzę, że masz szumisia. Sprawdza się??? Ja się zastanawiałam czy kupować...

Fleur86 wypowiem sie o tej rutynie z perspektywy karmienia mm. Da sie zaplanowac dzien i nawet noc jak bobo wspolpracuje ;D stale godziny jedzenia i spania u nas byly od poczatku, teraz ma prawie pol roku i nadal sa te same godziny tylko oczywiscie spi krocej. Ale o 20 juz spanie do rana, o 23 karmie na spiocha.
Sama jestem ciekawa jak to jest na piersi ?

reklama
Fleur ja zaszłam w ciążę pół roku po cc i mam z niej zdrowego Huberta. Prawda jest taka że po cesarce wkazdej chwili mogą być problemy w kolejnej ciąży. Nieważne czy to będzie rok, czy kilka lat Powiem ci na moim przykładzie teraz że sama cesarka z Hubertem trwala niecałe 20min, szybko i sprawnie, a teraz z Zuzką z dwie godziny a różnica 6lat. Teraz miałam mnóstwo zrostów,, nie chciało się o obkurczać itp itd.
Ale i tak was podziwiam że chcecie taka małą różnice wieku pomiędzy dziećmi [emoji6]

Dziewczyny po CC. Jak długo was bolała blizna po cesarce? Boli mnie tak że trudno mi chodzić wieczorem. Nie pamiętam czy poprzednim razem tak też tak ja odczuwałam mocno. W poniedziałek miną 2tyg od cięcia.
Na pewno 2 tyg jeszcze czułam, pamiętam, że jakoś po 3 tyg poczułam się pewniej i chciałam rzucić się na łóżko nie zapomnę tego bólu do końca życia [emoji23]

Do góry