reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Kochana rozumiem ze to bardzo stresujace, ale badzmy dobrej mysli. Co powiedzieli lekarze? Jak dlugo zostaniesz i co beda robic? Obserwowac?
Na razie obserwować, jutro badania krwi jeszcze. Lekarz nie wie skąd krwawienie. Ogólnie mam jakąś torbiel na jajniki ale w środku jest tylko płyn, nie ma ciąży.

reklama
Na razie obserwować, jutro badania krwi jeszcze. Lekarz nie wie skąd krwawienie. Ogólnie mam jakąś torbiel na jajniki ale w środku jest tylko płyn, nie ma ciąży.
Jestesmy z Tobą, w mezu tez na pewno masz ogromne wsparcie. Wszyscy wierzymy ze bedzie dobrze. Może to krwawienie jest z powodu Twoich porannych problemów z zaparciami? Mowilas ze dosc mocno parlas, moze naczynka popekaly czy cos. Ja wierze, ze to nic groznego.

@Migdalove beta sliczna. Trzymam za Ciebie kciuki. Limit nieszczesc wykorzystalas.
wczesniej nic sie nie dzialo, dopiero po wizycie pojawilo sie krwawienie.. mam nadzieje ze to nic powaznego. Z calych sil zaciskam kciuki. Odpoczywaj w szpitalu tam przynajmniej bedziesz lezec i bedziesz pod stałą kontrolą. pecherzyk moze sie pojawic lada dzien wazne by sie umiejscowil w macicy ponadto na tym etapie ciazy wciaz ma miejsce zagniezdzanie.

Ja dzis tez mialam jakies dziwne bole ale typowo w podbrzuszu u dzidziolka. czulam skurcze.. nachodzily i puszczaly... w dzien zdretwiala mi lewa stopa nie moglam ssobie z tym poradzic.
kupilam dzis detektor tetna za 20zl na olx i juz sie nie moge doczekac az wyprobuje tylko bedzie mi ciezko bez żelu i nie wiem czy w ogole tetno zlapie.

Dziewczyny szczególnie te po poronieniu zastanawiam się czy robić te badania na mutacje genów czy nie...
Z jednej strony wiem, że mógł być to przypadek, z drugiej paraliżuje mnie na samą myśl jakby sytuacja miała się powtórzyć...
Mam straszny mętlik w głowie, z jednej strony 330 zł to nie są jakieś kolosalne sumy z drugiej chciałabym nie popadać w paranoje...
Świruje! :(
Migdalove na tym etapie jeszcze nic nie jest przesadzone, to wczesna ciąża ma prawo być nie widać, ja w ciąży tydzień starszej od ciebie miałam dopiero mały pęcherzyk [emoji4]

@Migdalove bedzie dobrze kochana, zobaczysz. Ja wiem doskonale przez co przechodzisz i jak teraz jest ci ciezko, sama zawsze powtarzam ze najgorsze jest czekanie i ta niepewnosc i wszystkie emocje jej towarzyszace. Ale nie da sie nic zrobic, trzeba czekac a ja jestem przekonana ze za kilka dni znajda pecherzyk w macicy. Masz zbyt piekne przyrosty bety, sama wiesz ze przy cp sa calkiem inne. Bedzie dobrze.
I rozumiem twoj bol bycia samej na sali, ale mysle ze nawet jakby ktos lezal z toba to nie mialabys ochoty na pogaduszki, wykorzystaj to ze jestes sama, oczysc emocje placzem bez skrepowania, postaraj sie zasnac i odpoczac, zbieraj sily dla malucha bo on tam jest [emoji8] [emoji8] [emoji8]

reklama
@Migdalove trzymam za ciebie mocno kciuki [emoji8][emoji8]

Moge do was sie przyłączyć ?? Właśnie ppwoli do mnie dociera to ze dzis zrobilam test i wyszedl taki wynik [emoji4] jestem szczesliwa ale i przerazona mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, tak bardzo jest to wyczekana i wystarana ciaza ze musi byc dobrze [emoji28]
IMG_20180928_074651.jpg

Załączniki

• IMG_20180928_074651.jpg
    IMG_20180928_074651.jpg
    75,2 KB · Wyświetleń: 704
Do góry