reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Paulina super! Silny chłopak, że już go uczą ssania :) nawet dzieci w terminie przysypiają często podczas jedzenia z początku więc i tak super że coś popije :D

reklama
Paulinka świetnie :)
A dlaczego wczesniakow nie przystawia sie do piersi tylko uczy butelki ?
Bo za duży wysiłek dla nich i by spadały z wagi, później jak mają koło 2 kg to jeśli chcesz próbują przystawiać :) ale ja na razie wolę wiedzieć że wypija tyle ile musi bo przecież nigdy stąd nie wyjdziemy jak nie zacznie pożądnie przybierać, a teraz aktualnie to tak 20 g dziennie przybiera, mam nadzieję, że zaraz bardziej wystrzeli w górę bo te 20 g to byśmy nie wiem ile jeszcze tu byli żeby do 2100 dobić bo od takiej wagi szczepią ;)

Bo za duży wysiłek dla nich i by spadały z wagi, później jak mają koło 2 kg to jeśli chcesz próbują przystawiać :) ale ja na razie wolę wiedzieć że wypija tyle ile musi bo przecież nigdy stąd nie wyjdziemy jak nie zacznie pożądnie przybierać, a teraz aktualnie to tak 20 g dziennie przybiera, mam nadzieję, że zaraz bardziej wystrzeli w górę bo te 20 g to byśmy nie wiem ile jeszcze tu byli żeby do 2100 dobić bo od takiej wagi szczepią ;)
Jak cdl u mnie była to mówiła, że książkowe przyrosty dzienne to 26-31g dla dzieci urodzonych o czasie, więc Igorek ostro goni :D chociaż Janek tyle nie przybierał na początku, ale i tak było ok

Jak cdl u mnie była to mówiła, że książkowe przyrosty dzienne to 26-31g dla dzieci urodzonych o czasie, więc Igorek ostro goni :D chociaż Janek tyle nie przybierał na początku, ale i tak było ok
Mam nadzieję, że zacznie gonić jeszcze bardziej bo na razie jestem nastawiona na pobyt 4-tygodniowy więc jeszcze 2 tyg, ale jak będzie potrzebował więcej czasu to nic nie zrobię wtedy będę już żyła z dnia na dzień z nadzieją że wyjdziemy, byle był zdrowy to już resztę jakoś przeżyje :)

@paulina1994 i tak dużym sukcesem jest fakt, że Igorek został odłączony od maszyny i sobie samodzielnie radzi z oddychaniem. Pierwszy kamień milowy za wami!
Pięknie przybiera - każde 10g to na wagę złota. Grunt, że idzie do góry. Powolutku, ale nadrobi :*
Już dwa tygodnie ma? [emoji33] szybko zleciało. Jak na taki czas to super postępy robi twój synek.

@paulina1994 i tak dużym sukcesem jest fakt, że Igorek został odłączony od maszyny i sobie samodzielnie radzi z oddychaniem. Pierwszy kamień milowy za wami!
Pięknie przybiera - każde 10g to na wagę złota. Grunt, że idzie do góry. Powolutku, ale nadrobi :*
Już dwa tygodnie ma? [emoji33] szybko zleciało. Jak na taki czas to super postępy robi twój synek.
Tak dziś o 12:05 skończył 2 tygodnie [emoji7] takie moje malutkie, chudziutkie szczęście [emoji7] [emoji4]

Mały lepiej odpukac tfu tfu ;) odłączyli go od tlenu i na razie sobie radzi mam nadzieję że już tak zostanie, trochę z wagą idzie w górę, ale bardzo powoli, no i uczą go pić z butelki, ale zasypia gagatek przy tym ;) cóż musimy być cierpliwi :) dziś kończy 2 tygodnie :)
Paulinka to i tak już super postępy. A i mamy dzidzie z jednego dnia:) czyżby rośnie Kawaler dla mojej Ady?

My mamy problemy z brzuszkiem. W dzień jest wszystko ok, w nocy znowu mała pręży się, wije i robi czerwoną, widać że nie może zrobić kupki ani pruknąć. Wczoraj dawalam jej espumisan ale nie zauważyłam poprawy... macie jakieś rady? I co dziwne, w dzień nic nie dolega i kupki są dość częste i bez zbędnego prężenia

reklama
Masuj po kąpieli brzuszek. Uciskaj trochę z dwóch stron, okrężne ruchy, ciepłe okłady.
A nie zjadłaś niczego takiego innego na obiad czy kolacje?

Do góry