reklama
paulina1994
Fanka BB :)
Bo za duży wysiłek dla nich i by spadały z wagi, później jak mają koło 2 kg to jeśli chcesz próbują przystawiać ale ja na razie wolę wiedzieć że wypija tyle ile musi bo przecież nigdy stąd nie wyjdziemy jak nie zacznie pożądnie przybierać, a teraz aktualnie to tak 20 g dziennie przybiera, mam nadzieję, że zaraz bardziej wystrzeli w górę bo te 20 g to byśmy nie wiem ile jeszcze tu byli żeby do 2100 dobić bo od takiej wagi szczepiąPaulinka świetnie
A dlaczego wczesniakow nie przystawia sie do piersi tylko uczy butelki ?
Zmijka25
Jak cdl u mnie była to mówiła, że książkowe przyrosty dzienne to 26-31g dla dzieci urodzonych o czasie, więc Igorek ostro goni chociaż Janek tyle nie przybierał na początku, ale i tak było okBo za duży wysiłek dla nich i by spadały z wagi, później jak mają koło 2 kg to jeśli chcesz próbują przystawiać ale ja na razie wolę wiedzieć że wypija tyle ile musi bo przecież nigdy stąd nie wyjdziemy jak nie zacznie pożądnie przybierać, a teraz aktualnie to tak 20 g dziennie przybiera, mam nadzieję, że zaraz bardziej wystrzeli w górę bo te 20 g to byśmy nie wiem ile jeszcze tu byli żeby do 2100 dobić bo od takiej wagi szczepią
Wiktorka88 O
A widzisz nie wiedzialam. Trzymam kciuki żeby szybko przybieral, a poźniej szybciuto przestawi na maminego cycusia
paulina1994
Mam nadzieję, że zacznie gonić jeszcze bardziej bo na razie jestem nastawiona na pobyt 4-tygodniowy więc jeszcze 2 tyg, ale jak będzie potrzebował więcej czasu to nic nie zrobię wtedy będę już żyła z dnia na dzień z nadzieją że wyjdziemy, byle był zdrowy to już resztę jakoś przeżyjeJak cdl u mnie była to mówiła, że książkowe przyrosty dzienne to 26-31g dla dzieci urodzonych o czasie, więc Igorek ostro goni chociaż Janek tyle nie przybierał na początku, ale i tak było ok
martoosia04
@paulina1994 i tak dużym sukcesem jest fakt, że Igorek został odłączony od maszyny i sobie samodzielnie radzi z oddychaniem. Pierwszy kamień milowy za wami!
Pięknie przybiera - każde 10g to na wagę złota. Grunt, że idzie do góry. Powolutku, ale nadrobi :*
Już dwa tygodnie ma? [emoji33] szybko zleciało. Jak na taki czas to super postępy robi twój synek.
Pięknie przybiera - każde 10g to na wagę złota. Grunt, że idzie do góry. Powolutku, ale nadrobi :*
Już dwa tygodnie ma? [emoji33] szybko zleciało. Jak na taki czas to super postępy robi twój synek.
paulina1994
Tak dziś o 12:05 skończył 2 tygodnie [emoji7] takie moje malutkie, chudziutkie szczęście [emoji7] [emoji4]@paulina1994 i tak dużym sukcesem jest fakt, że Igorek został odłączony od maszyny i sobie samodzielnie radzi z oddychaniem. Pierwszy kamień milowy za wami!
Anolik
Paulinka to i tak już super postępy. A i mamy dzidzie z jednego dnia czyżby rośnie Kawaler dla mojej Ady?Mały lepiej odpukac tfu tfu odłączyli go od tlenu i na razie sobie radzi mam nadzieję że już tak zostanie, trochę z wagą idzie w górę, ale bardzo powoli, no i uczą go pić z butelki, ale zasypia gagatek przy tym cóż musimy być cierpliwi dziś kończy 2 tygodnie
Anolik
My mamy problemy z brzuszkiem. W dzień jest wszystko ok, w nocy znowu mała pręży się, wije i robi czerwoną, widać że nie może zrobić kupki ani pruknąć. Wczoraj dawalam jej espumisan ale nie zauważyłam poprawy... macie jakieś rady? I co dziwne, w dzień nic nie dolega i kupki są dość częste i bez zbędnego prężenia
reklama
martoosia04
Masuj po kąpieli brzuszek. Uciskaj trochę z dwóch stron, okrężne ruchy, ciepłe okłady.
A nie zjadłaś niczego takiego innego na obiad czy kolacje?
A nie zjadłaś niczego takiego innego na obiad czy kolacje?