reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Mallina mial moj to samo i naprawilo sie w 4 miesiacu. Ja sie martwie ze moj sie nie przekreca
Spokojnie ma czas. Filip sie przekrecil 2 razy jak kończył miesiąc ale to silny pulpet. Tylko to takie nieświadome jest. Ma czas jeszcze
Cyt. "Kiedy dziecko obróci się na plecy, będziesz zachwycona, że osiągnęło kolejny etap rozwoju. Tylko kiedy to nastąpi? Może to nastąpić w 3. miesiącu, ale może też dopiero w 4-5. Obrót z pleców na brzuszek nastapi później, zapewne około 7. miesiąca życia."

Nie no moj sie kilka razy obrocil z plecow na brzuszek ale len taki. Na boki juz tez bardzo. Prawidlowa kolejnosc to najpierw na brzuch a pozniej na plecy. Jesli jest odwrotnie to trzeba sprawdzić napiecie lub ulozenie rączek.
Wiem, że ma czas ale Lena tak szybko wszystko robila, a ten leniuszek.

@liczba te nacieki mogą być również po zapaleniu płuc. 3mam kciuki żeby nie było to nic poważnego. Pisz jakie będziesz miała badania i ci lekarze mówią. Mąż z córcią sobie poradzi. W razie czego jeszcze mama troszkę pomoże [emoji8]

@Malina ojć. Biedny Fifi. Pewnie ten pazurek trochę mu przeszkadzał. Dobrze że szybko zaareagowałaś.
Z tego co pamiętam to ty masz turystyczne łóżeczko dla małego? Jak ci się sprawuje? Zadowolona jesteś? Fajniejsze niż szczebelkowe?

@Misty29 obecnie jestem w 29tc. No właśnie z moim ginem akurat nie rozmawiałam. Zawsze jak jestem na wizycie to i polowe rzeczy zapomnę zapytać [emoji23]. Od poprzedniego cięcia minęło już sporo bo 6lat. Tyle że miałam 2 CC już. Lekarz od prenatalnych mówił że napewno cesarka teraz będzie bo żaden lekarz przy zdrowych zmysłach nie zaryzykuje sn i ten lekarz u którego byłam dwa tyg temu to też mówił że tu raczej trzecie cięcie będzie. No ale zobaczymy bo u nas w mieście lekarze i szpitale są nie przewidywalni.
CC wiem jak wygląda i boję się tego bólu po. Przy Sn nie mam pojęcia jak jest ale też się boję bólu [emoji85][emoji1787]

@Martoosia pokaż łóżeczko.

Dzisiaj powrzucalam rzeczy do koszyka na allegro i na dniach będę zamawiać. Matko u mnie na forum dziewczyny mają już prawie całe wyprawki. Baa, nawet biorą się już za pranie.
Oprócz tego co w koszyku to jeszcze zostanie mi apteka, cała szpitalna wyprawka dla mnie. Małej kosmetyki. Torba do wózka, poduszka do karmienia .... Nie wiem co jeszcze [emoji848]
Muszę też wyprać wózek ale tak mi się nie chce [emoji85]

Dziewczyny miałyście może jakaś wysypkę w ciąży? Wszystko mnie swędzi. To nie komary bo czuję jak coś mnie smyra a nic nie chodzi po mnie :/ robale jakieś też odpadają. A moje nogi wyglądają jak po ataku roju jakiś komarów :/ zadrapie się na śmierć [emoji45]

Nie no moj sie kilka razy obrocil z plecow na brzuszek ale len taki. Na boki juz tez bardzo. Prawidlowa kolejnosc to najpierw na brzuch a pozniej na plecy. Jesli jest odwrotnie to trzeba sprawdzić napiecie lub ulozenie rączek.
Wiem, że ma czas ale Lena tak szybko wszystko robila, a ten leniuszek.
O widzisz ucnas na plecy sie obracal. Ale nie wzbudza zadnych podejrzeń napieciowych.

@liczba te nacieki mogą być również po zapaleniu płuc. 3mam kciuki żeby nie było to nic poważnego. Pisz jakie będziesz miała badania i ci lekarze mówią. Mąż z córcią sobie poradzi. W razie czego jeszcze mama troszkę pomoże [emoji8]

@Malina ojć. Biedny Fifi. Pewnie ten pazurek trochę mu przeszkadzał. Dobrze że szybko zaareagowałaś.
Z tego co pamiętam to ty masz turystyczne łóżeczko dla małego? Jak ci się sprawuje? Zadowolona jesteś? Fajniejsze niż szczebelkowe?

@Misty29 obecnie jestem w 29tc. No właśnie z moim ginem akurat nie rozmawiałam. Zawsze jak jestem na wizycie to i polowe rzeczy zapomnę zapytać [emoji23]

@Martoosia pokaż łóżeczko.

Dzisiaj powrzucalam rzeczy do koszyka na allegro i na dniach będę zamawiać. Matko u mnie na forum dziewczyny mają już prawie całe wyprawki. Baa, nawet biorą się już za pranie.
Oprócz tego co w koszyku to jeszcze zostanie mi apteka, cała szpitalna wyprawka dla mnie. Małej kosmetyki. Torba do wózka, poduszka do karmienia .... Nie wiem co jeszcze [emoji848]
Muszę też wyprać wózek ale tak mi się nie chce [emoji85]

Dziewczyny miałyście może jakaś wysypkę w ciąży? Wszystko mnie swędzi. To nie komary bo czuję jak coś mnie smyra a nic nie chodzi po mnie :/ robale jakieś też odpadają. A moje nogi wyglądają jak po ataku roju jakiś komarów :/ zadrapie się na śmierć [emoji45]
Powiem tak. Cenie sobie wygode turystyka raz ze wszedzie mozna zabrac, dwa nie wcina sie w szczebelki tak jak mloda i wiecznie byl ryk bo sie wyplatac nie mogla a jestem przeciwniczka ochraniaczy na lozeczko.. Ale minus jest taki ze lezac widze majtajace rączki czy nozki ale nie widze buzki a konkretnie oczu czy otwarte czy zamkniete w dzien. A w szczebelkach jest ten plus ze widac malucha w calosci. Mimo to nie zamienilabym a zwlaszcza ze Filipek pokochal lozeczko spi w nim dzielnie i ciesze sie ze nie stoi jako kurzacy niepotrzebny mebel. Najlepiej malemu sie w nim gaworzy, bawi się w nim po swojemu, macha raczkami no cud dziecko w lozeczku tfu tfu co by nie zapeszyc :) i zasypia sam co sobie bardzo cenie.. Bez smoka :) ale przy włączonym szumisiu.

Jakiego rodzaju ta wysypka? Drobna gruba? Uwazaj na cholestaze.

Ostatnia edycja:
reklama
Powiem tak. Cenie sobie wygode turystyka raz ze wszedzie mozna zabrac, dwa nie wcina sie w szczebelki tak jak mloda i wiecznie byl ryk bo sie wyplatac nie mogla a jestem przeciwniczka ochraniaczy na lozeczko.. Ale minus jest taki ze lezac widze majtajace rączki czy nozki ale nie widze buzki a konkretnie oczu czy otwarte czy zamkniete w dzien. A w szczebelkach jest ten plus ze widac malucha w calosci. Mimo to nie zamienilabym a zwlaszcza ze Filipek pokochal lozeczko spi w nim dzielnie i ciesze sie ze nie stoi jako kurzacy niepotrzebny mebel. Najlepiej malemu sie w nim gaworzy, bawi się w nim po swojemu, macha raczkami no cud dziecko w lozeczku tfu tfu co by nie zapeszyc :) i zasypia sam co sobie bardzo cenie.. Bez smoka :) ale przy włączonym szumisiu.

Jakiego rodzaju ta wysypka? Drobna gruba? Uwazaj na cholestaze.
Mi najbardziej podoba się ten zestaw już z przewijakiem i tym przybornikiem na łóżeczko... A te łóżeczko jest tylko 2poziomowe? Sama już nie wiem co bym chciała.

Do góry