reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

A potem po 35, byle juz 37, 38,
No dobra, max 39.
A najlepiej niech siedzi do terminu.

A zaś płacz w 40 ze jeszcze nie wychodzi [emoji23][emoji23][emoji23]
O to to. Ja już zaczynam się denerwować bo dzieciaczek duży a nie wybiera się poza brzuch, żadnych oznak. Tylko jakieś bóle brzucha.
Screenshot_20190605-090539_Preglife.jpeg

reklama
Ja powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać tych skończonych 30 tygodni ciąży. [emoji849]
Jakoś dla mnie to bezpieczniej brzmi, nawet jak dziecko by się urodziło wcześniej. Te tygodnie 20-29 wciąż są takie wczesne :/ i teraz oczywiście jak juz czekam na ta magiczna 30stke to mi sie dłuży [emoji23]
Ooo też tak mam. Czekam a przekroczę magiczne 31-32tc. Tym bardziej że teraz jestem w podobnym tyg w którym straciłam pierwszą ciążę więc psychika mi powoli siada :/
O to to. Ja już zaczynam się denerwować bo dzieciaczek duży a nie wybiera się poza brzuch, żadnych oznak. Tylko jakieś bóle brzucha.Zobacz załącznik 981763
Jej ty już lada moment [emoji7] dawaj tatusia w obroty. Niech się bawi ile wlezie bo potem znowu kilkutygodniowy post [emoji38] 3mam kciuki żebyś nie musiała długo czekać.

Malina cały czas coś :( biedna ty. U nas w szpitalu robią zimne okłady na piersi z zamrożonych pampersów. I tak jak któraś z dziewczyn pisała, najpierw pod cieplym prysznicem masaż piersi, potem odciąganie i karmienie. Potem te zimne pampki wstanin włożyć.
Marta dobrze pisze, nie h położna zrobi ci masaż...

Ooo też tak mam. Czekam a przekroczę magiczne 31-32tc. Tym bardziej że teraz jestem w podobnym tyg w którym straciłam pierwszą ciążę więc psychika mi powoli siada :/Jej ty już lada moment [emoji7] dawaj tatusia w obroty. Niech się bawi ile wlezie bo potem znowu kilkutygodniowy post [emoji38] 3mam kciuki żebyś nie musiała długo czekać.

Malina cały czas coś :( biedna ty. U nas w szpitalu robią zimne okłady na piersi z zamrożonych pampersów. I tak jak któraś z dziewczyn pisała, najpierw pod cieplym prysznicem masaż piersi, potem odciąganie i karmienie. Potem te zimne pampki wstanin włożyć.
Marta dobrze pisze, nie h położna zrobi ci masaż...
Mąż poszedł w obroty już tydzień temu, do tego schody, sprzątanie i spacery po 3km i nic... W sobotę mam wizytę to zobaczymy co mi tam lekarz wywróży [emoji4]
A Ty jak się czujesz? Maluszek pewnie szaleje w brzuchu [emoji3]
Malina bardzo współczuję. Nie dość, że Cię te wymioty umęczyly to teraz jeszcze cyce. Dlatego boję się trochę tego kp. Tyle walki, no ale kto jak nie my [emoji123]

Polozna jest przypisywana w momencie jak zapisujesz sie do przychodzi. Nie trzeba nic zgłaszać. Po porodze ona bedzie miala info i przyjdzie, odezwie sie.

To zalezy gdzie kto mieszka. Ja musialam zglosic wybór sama poloznej i dać znac w dniu wyjścia ze szpitala.
Dlatego ja osobiście wolałam poszukać na lokalnych grupach polecanej położnej, myślę, że jakbym powiedziała, że nie chce tych spotkań w ciąży to by nie przychodziła, ale z drugiej strony ona naprawdę wpada na 10 min, zapyta czy chciałabym coś wiedzieć, zmierzy ciśnienie, sprawdzi serduszko małego i jedzie ;) ostatnio nawet zauważyła, że brzuch mi się spina czego ja nie wiedziałam bo dla myślałam, że to coś normalnego więc jakieś plusy są, a w dniu wyjścia ze szpitala napiszę tylko smsa i spokój ;)

reklama
Do góry