reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

A właśnie co do położnej. Wczoraj dowiedziałam się, że muszę wybrać jakaś do 22 TC i nie wiem czy ryzykować tą z przychodni. Moja sytuacja jest taka, że mam tam podany inny adres niż mój, bo nie chcę zmieniać. I teraz tak, do porodu będę głównie siedzieć u rodziców (adres podany w przychodni), po porodzie ze 2 tyg też, ale później wracam do siebie z dzieckiem. I nie wiem czy to nie będzie problem
A to jest to samo miasto czy jak to wygląda ?

reklama
To samo miasto, dzielnica obok. Jakieś +-3km różnicy:) dotychczas nie sprawiało mi to problemów, a teraz się po prostu zastanawiam. No i czy faktycznie muszę tak szybko wybierać położną? Jeszcze nie wiem czy dotrwamy do bezpiecznego terminu porodu a już ją wybierać, trochę to dziwne mi się wydaje.
To spokojnie :) podajesz jej przecież adres pod który ma przyjeżdżać, a druga sprawa nie musisz jej wybierać do 22 tc, ja swojej zgłosiłam bodajże coś koło 25 tc, pierwszą wizytę miałam w 27 tc, druga 2 tyg później, a teraz mam mieć jakoś koniec czerwca więc będzie to koło 34 tc u mnie o tyle fajnie, że pierwsza ciąża i co nieco mogę się dopytać szczególnie,że ja nie chodzę do szkoły rodzenia :) ale wiem, że też dużo dziewczyn wybiera po porodzie i też bez problemu położna przyjeżdżała ;)

@paulina1994 to już trochę mi lepiej. No właśnie u mnie to też pierwsza ciąża i trochę krążę poomacku. Chciałabym już być na końcówce i mieć to wszystko z głowy.
Jak widzisz ja jestem na końcówce a raczej się do niej zbliżam 31 tc i jakoś nie szczególnie jest z górki [emoji14] tu cię zaboli, tam zakłuje, tu zmieni się wydzielina i ciągle milion pytań...a 31 tc to też jeszcze nie jest na tyle bezpieczny, że mogę się nie przejmować więc chyba już na to zostanie ;)

Jeszcze tylko 9 tygodni [emoji33]
Screenshot_20190605-080828.jpeg

Znam ból mega wysokiej gorączki że az miałam deszcze a na dworze upał. Ja pod dwoma kołdrami wtedy leżałam i trzęsłam sie jak osika. Ale u mnie to była wina złogów poporodowych. Koszmarne. Zaś tydzień pod kroplówkami w szpitalu.

Ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiała. Wal do niej i tyle.

A z innej beczki: skoro mam jakas tam położna przypisana w swojej rodzinnej poradni, to musze sie z nia spotkać przed porodem? Bo mnie nie bardzo interesuja te wizyty jej. Chce głownie by tylko przyszła jak wyjdziemy po szpitalu. Ale musze zgłosić jej to, ze jestem w ciąży? Czy jak teraz jest?
Kochana zglaszac sie mozna po 21tc do 40tc.wcale nie musisz wcześniej mieć jej na glowie. Ja swojej tez dalam znac w 38tc i czekala na smsa ode mnie ze juz wyszlismy ze szpitala i zaraz w poniedzialek nas odwiedzila.
A teraz ubolewam bo w poniedziałek ostatnia wizyta nam zostala :(

Ja powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać tych skończonych 30 tygodni ciąży. [emoji849]
Jakoś dla mnie to bezpieczniej brzmi, nawet jak dziecko by się urodziło wcześniej. Te tygodnie 20-29 wciąż są takie wczesne :/ i teraz oczywiście jak juz czekam na ta magiczna 30stke to mi sie dłuży [emoji23]

Kochana zglaszac sie mozna po 21tc do 40tc.wcale nie musisz wcześniej mieć jej na glowie. Ja swojej tez dalam znac w 38tc i czekala na smsa ode mnie ze juz wyszlismy ze szpitala i zaraz w poniedzialek nas odwiedzila.
A teraz ubolewam bo w poniedziałek ostatnia wizyta nam zostala :(

Dzwon do niej nich cycki przyjedzie zobaczyc i niech masuje.

Ja powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać tych skończonych 30 tygodni ciąży. [emoji849]
Jakoś dla mnie to bezpieczniej brzmi, nawet jak dziecko by się urodziło wcześniej. Te tygodnie 20-29 wciąż są takie wczesne :/ i teraz oczywiście jak juz czekam na ta magiczna 30stke to mi sie dłuży [emoji23]
Ja bym chciała znowu przynajmniej ten 35 tc ;) babie w ciąży nie dogodzisz [emoji23]

reklama
Do góry