reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja miałam też takie bóle podbrzusza jak na miesiaczkę. Nic nie zwiastowały u mnie. Nawet z brakiem szyjki i rozwarciem 2 cm chodziłam tydzień i dopiero masaz szyjki dzien po terminie rozpoczal moj porod w 2 dniu po terminie. Ale jak się zaczęło to chwila i było po.

reklama
Dziewczyny, czy znieczulenie w ciąży u dentysty moge na każdym etapie ciąży? Nie ma jakis ograniczen?
Spokojnie nie ma żadnych ograniczeń :) ja osobiście robię zęby bez znieczulenia, ale już niejednokrotnie dentysta pytał czy nie jestem w ciąży bo wtedy poda znieczulenie dla ciężarnych :) jest widocznie jakieś słabsze może jak dla dzieci nie wiem :) ale mają więc bez problemu :)

Mi bole jak na miesiaczke wracaly cyklicznie przez cala ciaze. Ale sie wtedy denerwowałam. Jesli chodzi o wodniste uplawy to dwa razy bylam na ip czy mi sie wody nie sacza...
Ja miałam też takie bóle podbrzusza jak na miesiaczkę. Nic nie zwiastowały u mnie. Nawet z brakiem szyjki i rozwarciem 2 cm chodziłam tydzień i dopiero masaz szyjki dzien po terminie rozpoczal moj porod w 2 dniu po terminie. Ale jak się zaczęło to chwila i było po.
Dzięki ;)...
W ogóle najlepsze jest to, że te bóle pojawiają się głównie w nocy, w dzień sporadycznie naprawdę wyjątkowo, a mogę przebiegać cały dzień ;) za to jak budzę się na siku to brzuch jak skała i te bóle :/ dziwne, że wszystko się spina jak odpoczywam teoretycznie ;)

Dziewczyny, czy znieczulenie w ciąży u dentysty moge na każdym etapie ciąży? Nie ma jakis ograniczen?
Nie wiem jak w pierwszym trymestrze. Pozniej nie ma ograniczen. Chodzilam pare razy co 3 dni. I uwazam, ze to jest lepsze niz znoszenie bolu. Raz mialam bez znieczulenia i myślałam, ze dziecko z brzucha wyskoczy. Po co taki stres

Liczyłam ze jak trafia matka karmiaca której zalezy na karmieniu to może jakis doradca laktacyjny z oddzialu u gory powinien byc przysłany.. By porozmawiac i pomoc mi.. Ale takie rzeczy to pewnie tylko na filmach. Ja sie sama przejdę w przyszlym tyg moze uda sie cos ustalic.
A tam, doradca laktacyjny to bzdura, są przypadki którym nic nie pomoże. I ja takim jestem. Poprzednio karmiłam mieszanie, ale pokarmu miałam swojego nędzę straszną więc właściwie dla mojego dobrego samopoczucia dawałam pierś. Dobrze że córka była nienerwowa i umiała obsługiwać i pierś i butelkę. doradca sprzedała mi patenty 7-5-3, sprawdziła wędzidełko itp i nic nie osiągnęłam więcej, mało mleka i tyle i żadne takie że im więcej dziecko ssie tym więcej jest pokarmu. Nie u mnie to tak nie działa i już. Teraz to samo. Po cesarce suche na wiór piersi, na patologii noworodka ciągłe pytania o mój pokarm, ja łzy w oczach i skąd ja im wezmę pokarm swój. Jedna położna błysnęła tylko bo doradziła wypożyczenie medeli symphony z wypożyczalni i przyniosło to efekt taki że mam pokarm jakikolwiek. Znowu mało ale mogę cokolwiek zanieść do szpitala dla dziecka. Dzisiaj po raz pierwszy go przystawiałam i umie ssać, ale słaby jeszcze jest i zasnął jak trochę pociagnął więc nie zjadł za bardzo i spał wiec butelki też nie dał rady. Znowu będzie pewnie podobnie wytrzymam ze 3 miesiące żeby dostał trochę ode mnie i po karmieniu będzie. Cudowałam znowu, femalt.ikery, piull.atte hum.ana, odciaganie z budzikiem w nocy itp. Nie da się i tyle.

Liczyłam ze jak trafia matka karmiaca której zalezy na karmieniu to może jakis doradca laktacyjny z oddzialu u gory powinien byc przysłany.. By porozmawiac i pomoc mi.. Ale takie rzeczy to pewnie tylko na filmach. Ja sie sama przejdę w przyszlym tyg moze uda sie cos ustalic.
A tam, doradca laktacyjny to bzdura, są przypadki którym nic nie pomoże. I ja takim jestem. Poprzednio karmiłam mieszanie, ale pokarmu miałam swojego nędzę straszną więc właściwie dla mojego dobrego samopoczucia dawałam pierś. Dobrze że córka była nienerwowa i umiała obsługiwać i pierś i butelkę. doradca sprzedała mi patenty 7-5-3, sprawdziła wędzidełko itp i nic nie osiągnęłam więcej, mało mleka i tyle i żadne takie że im więcej dziecko ssie tym więcej jest pokarmu. Nie u mnie to tak nie działa i już. Teraz to samo. Po cesarce suche na wiór piersi, na patologii noworodka ciągłe pytania o mój pokarm, ja łzy w oczach i skąd ja im wezmę pokarm swój. Jedna położna błysnęła tylko bo doradziła wypożyczenie medeli symphony z wypożyczalni i przyniosło to efekt taki że mam pokarm jakikolwiek. Znowu mało ale mogę cokolwiek zanieść do szpitala dla dziecka. Dzisiaj po raz pierwszy go przystawiałam i umie ssać, ale słaby jeszcze jest i zasnął jak trochę pociagnął więc nie zjadł za bardzo i spał wiec butelki też nie dał rady. Znowu będzie pewnie podobnie wytrzymam ze 3 miesiące żeby dostał trochę ode mnie i po karmieniu będzie. Cudowałam znowu, femalt.ikery, piull.atte hum.ana, odciaganie z budzikiem w nocy itp. Nie da się i tyle.

reklama
Do góry