reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Cześć Wam :) powiedzcie mi proszę czy też miałyście w ciąży takie bóle podbrzusza jak na @ ? Ja mam tak jakoś od tamtego tygodnia czyli od 29 tc i głównie w nocy, w dzień wszystko super, zgłaszałam ginowi, ale dostałam luteinę 2 razy dziennie, szyjka długa i zamknięta i na tym koniec, a trochę zaczynam panikować
Ja miałam tylko na samym początku ciąży i też dostałam wtedy luteinę. Generalnie dużo osób twierdzi, że tam się wszystko rozciąga, stąd ten ból. Teraz jakoś w 36 tygodniu mi powrócił, ale na tym etapie to widzę większość czerwcówek tak ma

reklama
Ja miałam tylko na samym początku ciąży i też dostałam wtedy luteinę. Generalnie dużo osób twierdzi, że tam się wszystko rozciąga, stąd ten ból. Teraz jakoś w 36 tygodniu mi powrócił, ale na tym etapie to widzę większość czerwcówek tak ma
Ja mam 29+3 tc a gdzieś od tygodnia czuje ten dyskomfort, jeszcze mały napiera na szyjkę więc trochę się martwię, u mnie na wątku też dziewczyny piszą, że tak mają, ale ta niepewność pozostaje

Ja mam 29+3 tc a gdzieś od tygodnia czuje ten dyskomfort, jeszcze mały napiera na szyjkę więc trochę się martwię, u mnie na wątku też dziewczyny piszą, że tak mają, ale ta niepewność pozostaje
Nie dziwię się, to jest dyskomfort. Jesteś w ciąży, widzisz brzuszek, a czujesz się jak na miesiączkę. Ale skoro lekarz to sprawdzał, z szyjką wszystko ok i masz luteinę to nic się nie martw [emoji4] mnie te bóle najbardziej stresowaly na początku, ale minęły wtedy ok 10 tygodnia

Nie dziwię się, to jest dyskomfort. Jesteś w ciąży, widzisz brzuszek, a czujesz się jak na miesiączkę. Ale skoro lekarz to sprawdzał, z szyjką wszystko ok i masz luteinę to nic się nie martw [emoji4] mnie te bóle najbardziej stresowaly na początku, ale minęły wtedy ok 10 tygodnia
Ja właśnie do tej pory miałam spokój, a teraz na koniec widzisz :/ byłam na USG tydzień temu w czwartek wszystko było w porządku, a już wtedy czułam ten dyskomfort i mu zgłaszałam, no nic pozostaje czekać, a powiedz mi proszę twój lekarz kazał ci brać nospe na te bóle ? Bo mój chyba jest jakiś anty nospa :/

Ja właśnie do tej pory miałam spokój, a teraz na koniec widzisz :/ byłam na USG tydzień temu w czwartek wszystko było w porządku, a już wtedy czułam ten dyskomfort i mu zgłaszałam, no nic pozostaje czekać, a powiedz mi proszę twój lekarz kazał ci brać nospe na te bóle ? Bo mój chyba jest jakiś anty nospa :/

Nie, na początku jak mu powiedziałam o tych bólach to luteinę i duphaston. Później ok 20 tyg miałam twardnienia brzucha i kazał wtedy nospę brać. A teraz w 36tc jak byłam to powiedział, że już żadne bóle nam nie straszne i nic nie brać.
Kochana, jak u Ciebie główka jest tak nisko to ona może napierać i Ci rozciągać wszystko. A dziecko w 30tc już rośnie szybko to i odczuwasz bardziej. Myślę, że dopóki szyjka się trzyma to nie masz się czym martwić[emoji4] ale niech Twój lekarz to sprawdza

Nie, na początku jak mu powiedziałam o tych bólach to luteinę i duphaston. Później ok 20 tyg miałam twardnienia brzucha i kazał wtedy nospę brać. A teraz w 36tc jak byłam to powiedział, że już żadne bóle nam nie straszne i nic nie brać.
Kochana, jak u Ciebie główka jest tak nisko to ona może napierać i Ci rozciągać wszystko. A dziecko w 30tc już rośnie szybko to i odczuwasz bardziej. Myślę, że dopóki szyjka się trzyma to nie masz się czym martwić[emoji4] ale niech Twój lekarz to sprawdza
Mam nadzieję, że to właśnie kwestia napierania na szyjkę bo jest jednak główka w dół, a ona teraz najcięższa i największa :)

Mi bole jak na miesiaczke wracaly cyklicznie przez cala ciaze. Ale sie wtedy denerwowałam. Jesli chodzi o wodniste uplawy to dwa razy bylam na ip czy mi sie wody nie sacza...

reklama
Do góry