reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Tak BTW patrz co mi dzisiaj z aliexpress przyszło [emoji23][emoji85]
Jak zajdziesz i bedziesz miała syna jednak, to biore po Majce te cudne ciuszki w ciemno [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
IMG_20190522_122924.jpeg

reklama
Miałam kiedyś gastroskopie. Pod znieczuleniem [emoji23][emoji85] na żywca sobie nie dałam. Niby znieczulają przełyk, ale mimo wszystko [emoji23]

Kurde ja mam na "żywca" lekarz uspokajal że nie boli tylko no moge dziwnie to odczuwac i ze sam mial 2 razy i spokojnie da sie przezyc..
Miałam na żywca - niezbyt przyjemne ale faktycznie da się przeżyć. Miałam dość silny odruch wymiotny, ale sprawny lekarz był i udało się wszystko. Tylko charczałam obrzydliwie i ślina mi mega ciekła [emoji1787] ale pielęgniarka trzymała mnie za rękę i mówiła że jestem dzielna więc było mi raźniej [emoji23][emoji1787]
Powiedzcie mi z doświadczenia po CC lepsza piżama (szorty i top) czy koszula ? Widzę, że zdania są podzielone w tym temacie, u mnie na liście do szpitala są koszule, ale tym się nie sugeruje bo na liście dla dziecka widnieją kaftaniki, a myślę, że 90% z nas kaftanika nigdy w ręce nie miała ;)
Do szpitala koszula, najlepiej krótka bo i tak chcą oglądać Twoje krocze i łatwiej wietrzyć ranę. Natomiast jak na trzecią dobę wyszliśmy z małym do domu to wskoczyłam w krótkie gacie i koszulkę do karmienia na ramiączkach z HM, bo nie znoszę koszul. Tylko ja te szorty mam z takim podwyższonym stanem nad pępek i to jest wszystko baaaardzo luźniutkie, więc nic mnie nie uciskało. Do tego majtki bezszwowe z intimissimi i jak najczęściej w samych majtach chodziłam żeby wietrzyć. Ale jeśli masz takie zwykłe szorty na myśli, to tak jak Kati mówi - omijaj szerokim łukiem bo Ci się rana rozpapra na bank

Mam zdjęcie z końcówki ciąży tych gatków moich - widać pod koszulką gdzie się kończą. Kupione x lat temu w decathlonie, tą górną część niby się powinno odwijac na dół ale ja zaslaniałam ciążowy brzuchol [emoji28]
20190522_170024.jpeg

Miałam na żywca - niezbyt przyjemne ale faktycznie da się przeżyć. Miałam dość silny odruch wymiotny, ale sprawny lekarz był i udało się wszystko. Tylko charczałam obrzydliwie i ślina mi mega ciekła [emoji1787] ale pielęgniarka trzymała mnie za rękę i mówiła że jestem dzielna więc było mi raźniej [emoji23][emoji1787]Do szpitala koszula, najlepiej krótka bo i tak chcą oglądać Twoje krocze i łatwiej wietrzyć ranę. Natomiast jak na trzecią dobę wyszliśmy z małym do domu to wskoczyłam w krótkie gacie i koszulkę do karmienia na ramiączkach z HM, bo nie znoszę koszul. Tylko ja te szorty mam z takim podwyższonym stanem nad pępek i to jest wszystko baaaardzo luźniutkie, więc nic mnie nie uciskało. Do tego majtki bezszwowe z intimissimi i jak najczęściej w samych majtach chodziłam żeby wietrzyć. Ale jeśli masz takie zwykłe szorty na myśli, to tak jak Kati mówi - omijaj szerokim łukiem bo Ci się rana rozpapra na bank
Kupowałas gdzieś w internecie koszule czy stacjonarnie ? Bo te wszystkie które są u mnie z misiami to szczerze ani one krótkie ani przewiewne ani dobre gatunkowo

Bylam u innego gin j juz zglupialam. Zbadal mnie i powiedzial, ze blizna w srodku jest jeszcze slaba i lepiej odczekac 3 miesiace do zalozenia spirali, bo teraz mogloby dojsc do przebicia sie do brzucha i operacja ... No ja pier a ta moja chciala mi juz w tym tygodniu zalozyc i nawet ostatnio nie zrobila usg. Zapisal mi na 3 miesiace ta mini pigulke. Pytalam jak ona mi to niby chciala zalozyc, a on na to... Moze byc sie udalo.... Nosz serio ?
Powiedzial, ze przy zalozeniu bedzie mial polozna, bo po cc nie bedzie ryzykowal. Ja juz nie wiem co myslec, ale po takich info wiadome, ze zaczekam. Isc do innego czy co, ale chyba lepszy taki ostrożny niz miałoby sie to skonczyc na stole operacyjnym. Ale jestem rozgoryczona tym, ze mnie moja prowadzaca ciaze nawet nie poinformowala o takim zagrożeniu. Kasa kasa
Wiktorka daj znac prosze jak u Ciebie w tym temacie...

Powiedzcie mi z doświadczenia po CC lepsza piżama (szorty i top) czy koszula ? Widzę, że zdania są podzielone w tym temacie, u mnie na liście do szpitala są koszule, ale tym się nie sugeruje bo na liście dla dziecka widnieją kaftaniki, a myślę, że 90% z nas kaftanika nigdy w ręce nie miała ;)
Ja po sn mialam spodenki i koszulke ale po cc tylko koszula. Duzo latwiej i wygodniej mimo ze nie cierpie to sie przekonalam teraz.

Ja po sn mialam spodenki i koszulke ale po cc tylko koszula. Duzo latwiej i wygodniej mimo ze nie cierpie to sie przekonalam teraz.
Ja też nie cierpię, ale w szpitalu przetrwał jeśli mówicie że wygodniej, a w domu już wskoczę w jakieś wyższe szorty czy nawet środek lata to mogę w samej koszulce spać i majtki wyższe tylko :)

reklama
Dziewczyny część z Was wie, że jestem Starszym Dyrektorem w Faberlic. :)
Mam fajną propozycje i nie chodzi o rejestrację w żaden sposób :) ale to na priv :) napisałabym jakby to był wątek zamknięty [emoji85][emoji23]

Do góry