reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ja już sobie dałam szlaban na ciuchy az nie rusza letnie wyprzedaże.
Teraz musze skupić sie na aptece, proszkach itp. (A to planuje kupic sobie juz w czerwcu)
W lipcu jedziemy na weekend nad morze, wiec jak wrócimy to chce miec juz te zakupy zrobione i moc poprac i zaś prasować. By tylko dokupić koszule do spania na koniec i w sierpniu się pakować i czekać.

Oj tak!!! Alw pierwszy raz mam takiego maluszka z katarem.. Ma w wozku ta poduszke ktora osobiscie mnie wnerwia.. On zjezdza z niej.. Macie jakieś patenty na podwyzszenie dziecka ale takie zdrowe?

Zeby bylo smieszniej tez mam zatkany nos i boli mnie gardlo. Ta pogoda w kratke wykonczy
A może masz możliwość coś podlozyc pod materacyk?

Ann jak tam córcia? Musisz zmienić suwaczek ;)
Zapomniałam, że ustawiam ten suwaczek [emoji85] bo ja w sumie ciągle na aplikacji siedzę. Dzięki za przypomnienie.

Julia to mamy aniołek. Ma 10 dni i na razie bardzo grzeczna. Śpi i je mleczko.
Budzi się 2-3 razy w nocy na karmienie, zmieniam pieluszke i spi dalej. Zazwyczaj ładnie śpi w kołysce. Jedynie jak mam ochotę ja potulic to biorę ja do łóżka.
Ja miałam trochę dużo mleka od 3 doby. Jakoś dwa dni temu zaczelo się się to regulować i dziś już całkiem fajnie bo nie mam takich kamiennych piersi. Stosowalam 2xherbate z szałwii oraz kompresy chłodzące z Multi-Mum. Polecam na takie sytuacje. A te kompresy też pomogły na obolale sutki bo ciągle były w nawilzeniu. Bo wcześniej zanim zaczęłam stosowac te kompresy to po karmieniu sutki przyklejaly się ranami do wkładki lub bielizny.

Wy piszecie, że szalenie z garderoba. Ja natomiast mam jakoś mało ubranek. Bo kupiłam bardzo mało, a większość które mam, kupiłam lub dostałam są nadal za duże. Ona jest sporo mniejsza od chłopców i w pajacach po nich się topi. Zastanawiam się czy wybrać się na zakupy [emoji57]

Kati myslalam, że u Was tak zimno ;)
Maliina o matko tak gorąco u Was bylo ?
U nas 22 stopnie mlody w dlugich lnianych spodniach i krotkim rekawku
U nas wczoraj w cieniu 26°.

Bylam z malym u pediatry do kontroli. Dala skierowanie na morfologie rozmaz i crp. Nie chciała ryzykowac. Matko jaki horror byl przy pobieraniu.. Musieili 2 razy bo na crp za malo pobrali bo juz mu nie leciała a nie chcieli go kluc. W miedzyczasie przeszlo oberwanie chmury i lalo i grzmialo.. Ochlodzilo sie.. Mlody spocony i czekam na M nie ryzykuje wracac spacerem zeby go nie zawialo dodatkowo. Crp ma <1,0. Ide z wynikami zaraz do pediatry.

Nie masz w gondoli podonoszonego tego oparcia? Nie wiem czy to dobry pomysł bo ja tego nie używałam nigdy przy takim maluszku no i mój nigdy nie miał kataru jak był mały.

A co do kataru to przybijam piątkę, mój młody też obecnie przeziębiony [emoji58]
Ja tez pierwszy raz mam takiego maluszka z katarem:(

Mala modeleczka mi rosnie <3
IMG_20190520_111542.jpg
IMG_20190520_111724.jpg
IMG_20190520_111508.jpg

reklama
Oj zdrówka dla was ;*
Zobacz właśnie czy oparcie da się lekko podnieść, albo poduszka klin. A może ten motylek? Choć nie wiem czy przy noworodkach i niemowlaczkach można [emoji848]
My też z młodym wstaliśmy z katarem.
Skąd taki kocyk śliczny?
A to nie jest tak, że testy alergiczne robi się po ukończeniu 3 roku życia dziecka? Wtedy wynik nie wychodzi zakłamany i najbardziej miarodajny?
Kocyk to otulacz mgiełka z lullalove.

Do góry