reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ja już sobie dałam szlaban na ciuchy az nie rusza letnie wyprzedaże.
Teraz musze skupić sie na aptece, proszkach itp. (A to planuje kupic sobie juz w czerwcu)
W lipcu jedziemy na weekend nad morze, wiec jak wrócimy to chce miec juz te zakupy zrobione i moc poprac i zaś prasować. By tylko dokupić koszule do spania na koniec i w sierpniu się pakować i czekać.

Oj tak!!! Alw pierwszy raz mam takiego maluszka z katarem.. Ma w wozku ta poduszke ktora osobiscie mnie wnerwia.. On zjezdza z niej.. Macie jakieś patenty na podwyzszenie dziecka ale takie zdrowe?

Zeby bylo smieszniej tez mam zatkany nos i boli mnie gardlo. Ta pogoda w kratke wykonczy
A może masz możliwość coś podlozyc pod materacyk?

Ann jak tam córcia? Musisz zmienić suwaczek ;)
Zapomniałam, że ustawiam ten suwaczek [emoji85] bo ja w sumie ciągle na aplikacji siedzę. Dzięki za przypomnienie.

Julia to mamy aniołek. Ma 10 dni i na razie bardzo grzeczna. Śpi i je mleczko.
Budzi się 2-3 razy w nocy na karmienie, zmieniam pieluszke i spi dalej. Zazwyczaj ładnie śpi w kołysce. Jedynie jak mam ochotę ja potulic to biorę ja do łóżka.
Ja miałam trochę dużo mleka od 3 doby. Jakoś dwa dni temu zaczelo się się to regulować i dziś już całkiem fajnie bo nie mam takich kamiennych piersi. Stosowalam 2xherbate z szałwii oraz kompresy chłodzące z Multi-Mum. Polecam na takie sytuacje. A te kompresy też pomogły na obolale sutki bo ciągle były w nawilzeniu. Bo wcześniej zanim zaczęłam stosowac te kompresy to po karmieniu sutki przyklejaly się ranami do wkładki lub bielizny.

Wy piszecie, że szalenie z garderoba. Ja natomiast mam jakoś mało ubranek. Bo kupiłam bardzo mało, a większość które mam, kupiłam lub dostałam są nadal za duże. Ona jest sporo mniejsza od chłopców i w pajacach po nich się topi. Zastanawiam się czy wybrać się na zakupy [emoji57]

Kati myslalam, że u Was tak zimno ;)
Maliina o matko tak gorąco u Was bylo ?
U nas 22 stopnie mlody w dlugich lnianych spodniach i krotkim rekawku
U nas wczoraj w cieniu 26°.

Bylam z malym u pediatry do kontroli. Dala skierowanie na morfologie rozmaz i crp. Nie chciała ryzykowac. Matko jaki horror byl przy pobieraniu.. Musieili 2 razy bo na crp za malo pobrali bo juz mu nie leciała a nie chcieli go kluc. W miedzyczasie przeszlo oberwanie chmury i lalo i grzmialo.. Ochlodzilo sie.. Mlody spocony i czekam na M nie ryzykuje wracac spacerem zeby go nie zawialo dodatkowo. Crp ma <1,0. Ide z wynikami zaraz do pediatry.

Nie masz w gondoli podonoszonego tego oparcia? Nie wiem czy to dobry pomysł bo ja tego nie używałam nigdy przy takim maluszku no i mój nigdy nie miał kataru jak był mały.

A co do kataru to przybijam piątkę, mój młody też obecnie przeziębiony [emoji58]
Ja tez pierwszy raz mam takiego maluszka z katarem:(

Mala modeleczka mi rosnie <3
IMG_20190520_111542.jpg
IMG_20190520_111724.jpg
IMG_20190520_111508.jpg

reklama
Oj zdrówka dla was ;*
Zobacz właśnie czy oparcie da się lekko podnieść, albo poduszka klin. A może ten motylek? Choć nie wiem czy przy noworodkach i niemowlaczkach można [emoji848]
My też z młodym wstaliśmy z katarem.
Skąd taki kocyk śliczny?
A to nie jest tak, że testy alergiczne robi się po ukończeniu 3 roku życia dziecka? Wtedy wynik nie wychodzi zakłamany i najbardziej miarodajny?
Kocyk to otulacz mgiełka z lullalove.

Do góry