reklama
martoosia04
Fanka BB :)
My tez mamy umówiona na początek września (wstępnie) sesje Tośki.
Kaamilaaa
Dziewczyny które mają więcej niż jedno dziecko... Jak to u was było jak mialyscie rodzic... Mowilyscie starszakom że przez kilka dni nie będziecie się widzieć, że nie będzie was w domu itd..?
Mój dzisiaj wypytywal o siostrzyczke itp i zapytał czy jak już się urodzi to od razu wrócę z nią do domu.... Jak mu powiedziałam że tak się nie da bo muszę kilka dni zostać z maluszkiem w szpitalu to wpadł w histerie, nie umiał się biedny uspokoić bo on chce żebym była z nim w domu [emoji21][emoji22]
W sumie to będzie pierwszy raz kiedy nie będziemy się widzieć dłużej niż kilka godzin... [emoji21]
Mój dzisiaj wypytywal o siostrzyczke itp i zapytał czy jak już się urodzi to od razu wrócę z nią do domu.... Jak mu powiedziałam że tak się nie da bo muszę kilka dni zostać z maluszkiem w szpitalu to wpadł w histerie, nie umiał się biedny uspokoić bo on chce żebym była z nim w domu [emoji21][emoji22]
W sumie to będzie pierwszy raz kiedy nie będziemy się widzieć dłużej niż kilka godzin... [emoji21]
@Kaamilaaa widzisz u nas inna sytuacja bo Jula juz starsza.. O ile nie chciala mnie puscic jak w domu bylam to bedac juz w szpitalu mocno sie nie interesowala.. Myslalam ze ciagle będzie na tel wisiec i mi pisac i dzwonic a ona miala tyle zajęć na dworze z koleżankami ze czasu dla mnie nie miala. Jak sie Filip urodzil byla podekscytowana.. Bardzo chciala przyjsc i polozna sie zgodzila na chwile doslownie bo ona juz duza i na widok mamy nie urzadzi histerii jak te mlodsze dzieci.
Dziecko dziecku nierowne.. Jedne silnie związane i nie umie sobie poradzic a drugiemu wszystko jedno.. U nas pomógł juz wiek bardzo duzo.
Myślę ze musicie zapewnic mlodemu sporo zajęć w tym czasie zeby go cos pochlonelo i nie mial czasu myslec i tesknic za mama.
Dziecko dziecku nierowne.. Jedne silnie związane i nie umie sobie poradzic a drugiemu wszystko jedno.. U nas pomógł juz wiek bardzo duzo.
Myślę ze musicie zapewnic mlodemu sporo zajęć w tym czasie zeby go cos pochlonelo i nie mial czasu myslec i tesknic za mama.
Kaamilaaa
@Kaamilaaa widzisz u nas inna sytuacja bo Jula juz starsza.. O ile nie chciala mnie puscic jak w domu bylam to bedac juz w szpitalu mocno sie nie interesowala.. Myslalam ze ciagle będzie na tel wisiec i mi pisac i dzwonic a ona miala tyle zajęć na dworze z koleżankami ze czasu dla mnie nie miala. Jak sie Filip urodzil byla podekscytowana.. Bardzo chciala przyjsc i polozna sie zgodzila na chwile doslownie bo ona juz duza i na widok mamy nie urzadzi histerii jak te mlodsze dzieci.
No tak twoja Jula już starsza to zupełnie inaczej...
Choćby pod tym względem że ja sobie nie wyobrażam ciągnąć go do szpitala bo to nie miejsce dla dziecka w jego wieku więc nawet nas nie odwiedzi.
On zupełnie nie przyzwyczajony do tego że mnie nie ma bo jeszcze takiego dnia nie było...
Mam jednak nadzieję że jak będzie miał wtedy okazję pobyć u tz rodziców to będzie zadowolony, tam zawsze mnóstwo zajęć ma więc może nie będzie aż tak tego przeżywać.
Ale i tak się boję.. Jeszcze trochę czasu mamy więc pewnie będę się starała mu tłumaczyć.. Oby już tak nie panikowal jak dziś bo normalnie serce mi pęka jak sobie przypomnę jak płakał [emoji22]
paulina1994
Jejku jaki on jest cudowny [emoji7] napatrzeć się nie mogę [emoji7]i mamy jeszcze 3 reszta bedzie pozniej
Zobacz załącznik 973390Zobacz załącznik 973391Zobacz załącznik 973392
Ja u siebie pytałam to 400 zł ale chyba zdecydujemy się żeby mieć pamiątkęMalina te zdjęcia są przepiekne! Łaaaa też chcę taką sesję [emoji173]
Ja dzieci nie mam, ale z otoczenia widzę, że dziewczyny nie tłumaczą dzieciom tylko jadą rodzić jak dziecko pyta to po prostu tata czy opiekun mówi, że mama pojechała urodzić dzidziusia i niedługo wróci dla malucha nie długo to czasami zapyta w ciągu dnia o mamę a czasami obudzi się po dwóch dniach że mamy nie ma to chyba zależy też od dziecka jak reaguje płaczem to chyba lepiej jak nie będziesz poruszała tego tematu z nim urodzić musisz, a myślę, że on lepiej sobie poradzi niż ci się wydaje dzieci też mają swoje humory jednego dnia wpadnie w histerię, a drugiego pomacha na dowidzeniaDziewczyny które mają więcej niż jedno dziecko... Jak to u was było jak mialyscie rodzic... Mowilyscie starszakom że przez kilka dni nie będziecie się widzieć, że nie będzie was w domu itd..?
Jaka cudna [emoji7]No widzisz więc to pewnie też zależy od dziecka no ja mam przykład bardzo blisko, a jednak wolałabym jasno postawić granicę bo koło roku chcielibyśmy żeby poszło do swojego pokoju obok za ścianę tam też będzie miał pokój od początku tylko u nas łóżeczko (głównie wygoda nie chce mi się biegać do pokoju obok przy noworodku, a też będę czuła się spokojniej jak będę miała go na oku) Nie nasłuchałas się teściowej/mamy, że jak może spać bez kołderki i poduszki [emoji14] ja czuję się przynajmniej jak UFO, które chce skrzywdzić swoje dziecko i najgorsze jest to, że u mnie każdy uważa, że zwariowałam nawet kuzynka, która jest tylko 2 lata starsza ode mnie mi powiedziała żebym sama sobie spała bez kołderki [emoji14]
Tak jak pisalam wczesniej. W dzien spi pod kocykiem, albo bambusem... Ale przyszlam juz 2 razy i zarzucila koc na twarz bez placzu. Dlatego na noc tylko spiwor.
Teraz po tych bezdechach przy przeziębieniu przyszedł mi monitor oddechu. Nigdy przed tym nie myslalam, ze cos moze stac, a jednak. Dlatego mysle, ze lepiej zapobiegać niż plakac. Wszystko idzie do przodu i dobrze !
No i ja nie wyobrazam sobie spac z dzieckiem. Jak sama przyjdzie to ok. Ale teraz nie. Krzywda sie jej w lozeczku nie dzieje. Tym bardziej, ze nie ma cyca to jest latwiej z takimi nawykami.
Ostatnia edycja:
@Maliina jejku jaki on jest słodki [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] ja już chce tego mojego stworka małego mieć przy sobie )
Powiedz mi proszę bo ty masz fotelik Maxi Cosi Citi jak wrażenie używałas już ?
Zastanawiam się pomiędzy Cybexem Atom 5 a właśnie Citi wiem, że ten Cybex jest cięższy, ale ma chyba fajniejsza tą budkę niż MC (bo właśnie ta budka mi się w nich nie za bardzo widzi)
Ja mam atom 5. Bardzo bezpieczny do auta. Ale ciezki :/. Jesli chodzi o daszek, zakrywa sie do samego dołu. Ma też regulowany podglowek, rośnie z dzieckiem
Wam tez pokaze jaki mam cyrk w domu. Zamowilam hustawke wysoka, zeby pies nie lizal dzidka po buzi, no i co sie okazalo... Ze pies tez chce sie bujac bahah czeka w kolejce , mam ja wsadzic i sama rozbuja hustawke hahah myslalam, ze padne dzisiaj. A coreczka na tym puszcza pawie z usmiechem na ustach.. zobaczymy jak będzie jutro ;D
reklama
@Kaamilaaa poradzi sobie podejrzewam ze to Tobie bedzie ciezej niz jemu.
@liczba swietna zabawka dla mlodej z ktorej i piesek ma ucieche.
U nas pies omija małego ale dzisiaj wydarzylo sie cos co mnie zszokowalo... Śpimy i maly sie zakrztusil ale tak doscc mocno a moj pies zerwal sie i juz stal nad nim i go wachala!!
Oczywiście Fifi poradzil sobie z zakrztuszeniem ale Abi nie odeszla ani na chwilę.. Moze mi sie pies odmieni do dziecka.
@liczba swietna zabawka dla mlodej z ktorej i piesek ma ucieche.
U nas pies omija małego ale dzisiaj wydarzylo sie cos co mnie zszokowalo... Śpimy i maly sie zakrztusil ale tak doscc mocno a moj pies zerwal sie i juz stal nad nim i go wachala!!
Oczywiście Fifi poradzil sobie z zakrztuszeniem ale Abi nie odeszla ani na chwilę.. Moze mi sie pies odmieni do dziecka.