reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja też nie umiem więc spokojnie [emoji14] oglądałam teraz Adamex Reggio albo Luciano, ale Kasia pisze o Babetto jadę zaraz do miasta i wpadnę jeszcze raz do sklepu Wiem, wiem, ja też się przejmuje tyle, że innymi rzeczami, ale KP też bym chciała bo ja nygus i zaczym zejdę na dół zrobię butelkę to minie 20 min a dzieć obudzi pół wsi [emoji23]

reklama
Kurde odpisałam się odnośnie wózka i mi usunęlo z Aleksem przerobiłam dużo wózków i z żadnego do końca nie byłam zadowolona.
Z Mają mam Bebetto Luca. I to jest to. Zostaje dla trzeciego dziecka.
Z tym że ja mam 3w1 z fotelikiem maxi Cosi.
Do najlszejszych nie należy, ale ma jedną z najdłuższych gondoli na rynku. Pod głową jak dziecko starsze i ciekawskie możesz podnieść żeby więcej widziało. Ponpowane wszystkie koła, przednie skrętne. Nawet po śniegu jak czołg. Od dwóch tygodni mieszkam na wsi i jest niezastąpiony.
Drugi typowa spacerowka mam. Quinny Zapp Xtra. Ale on na mega dziury się nie nadaje. Mam go do auta - po złożeniu bardzo mało miejsca zajmuje w bagażniku, do autobusu, na zakupy, do miasta - jest mega lekki, ma kubełkowe siedzisko - zdrowsze dla małego kręgosłupa. Można nie tylko tyłem ale i przodem do rodzica - też plus przy małym dziecku.
Przodem do rodzica pozycje - pół leżąca i leżąca. Tyłem do rodzica dochodzi trzecia siedząca pozycja, oprócz pół leżącej i leżącej.
Na pewno odradzam 4baby Giudo - źle wyważony środek ciężkości, quinny buzz (w szczególności starsze modele - bardzo awaryjne stelaże, miałam dwa i w obu takie same awarię - a mieszkałam wtedy w mieście, równe chodniki bo nowe osiedle i nie miał prawa być 'wymeczony').
To takie moje doświadczenia z wózkami. Zobacz załącznik 971989
Bebetto też przejrzałam dokładnie, byłam u nich w salonie i w sumie wszystkie modele mają ładne i wyglądały na solidne. Teraz jakiś nowy wchodzi Nite.llo, śliczny

Ja mam dwójkę dzieci grzeczna, mega wsparcie w Mężu. A jeśli teraz wróciłabym do pracy, od nowa klientele wyrobiła to już bym drugi raz nie zrezygnowała z tego by potem znów zazynac się o stałą klientele. Więc też po części robię to dla siebie. Im szybciej trzecie dziecko - tym szybciej wrócę do pracy.
Poza tym jak widzę jak syn z córką bardzo się kochają, to jeszcze trzecie do kompletu [emoji7] nic lepszego swoim dzieciom nie mogłam dać jak właśnie rodzeństwo
Będzie dobrze, chociaż te zapalenia płuc ciężko się diagnozują, ale nie będzie żadnego zapalenia płuc.
Też podziwiam gotowość na kolejne dzieci tak szybko. Oho będę miała nowy stres po porodzie:), jaka antykoncepcja żeby za pewno nie zajść w ciążę.

Kochana adamex też bardzo dobry jest. Mieliśmy go kupić. Ale dobra koleżanka chciała pozbyć się za grosze swojego bebetto - wzięliśmy. I to była super decyzja
Ja też nie umiem więc spokojnie [emoji14] oglądałam teraz Adamex Reggio albo Luciano, ale Kasia pisze o Babetto jadę zaraz do miasta i wpadnę jeszcze raz do sklepu Wiem, wiem, ja też się przejmuje tyle, że innymi rzeczami, ale KP też bym chciała bo ja nygus i zaczym zejdę na dół zrobię butelkę to minie 20 min a dzieć obudzi pół wsi [emoji23]

Łącze się z tobą w bólu, wczoraj byłam na komunii, a dziś już drugi raz dopadła mnie biegunka i za chwilę oszaleje, brzuch ściska jak nienormalny ehJa mam dostać od szwagierki bujaczek z FP, więc pewnie nowego kupować nie będę, ale raczej zamierzam z niego korzystać bardzo rzadko bo też słyszałam, że leżenie w takich gadżetach nie sprzyja rozwojowi ;) O pochwal się wózkiem ;) sama szukam czegoś rozsądnego 2w1 i nie za miliony ;) więc Cybexy za 5 tys niestety nie wchodzą w grę ;) a powiedzcie mi tak z doświadczenia bo te spacerówki już osobne mają małe koła one radzą sobie na "wiejskich drogach"? Chodzi mi o utwardzony kamyk, piasek, później śnieg ;) czy tu się jednak sprawdza bardziej ta z zestawu 2w1?Ja chyba kupię jeden komplet pościeli z tym wypełnieniem od razu ;) u nas wrzesień jest takim okresem przejściowym że w nocy jest już chłodniej, ale to jeszcze nie czas na sezon grzewczy ;)
Zdrówka kochana [emoji8]
U nas w okresie zimowym słabo grzeją :/ mamy słabo ocieplony blok, do tego okna stare i mimo że grzejnik otwarty na piątce to zimą i tak zimno było [emoji85]
Rilla jak jest u was z ogrzewaniem?

Co do wózków ja byłam zadowolona z spacerówki w tym 3w1, jedyne co mnie denerwowało to to że nie wszędzie mogłam z nim wjechać bo co tu kryć, wielki był [emoji23]

Bylam u lekarza. Mala spala cala noc, ale ciezko sie jej oddycha. Osluchal niby nic nie słyszy w plucach, ale mowil, ze ma plytszy oddech :/ fenistil i wit C, masc majerankowa i w środę mam przyjsc znowu, jak nie bedzie lepiej to przeswietlenie pluc.
Mowil, ze takie male dzieci przechodza bezobjawowo, bez temperatury, jedza, spia, nawet nie placza.... Jak kaszle to jest bardzo niepokojace. Narazie mamy katar :/ tak sie martwie

Kupilam dzisiaj ta hustawke hybrydowa wysoka, bylam nastawiona jeszcze w ciazy na ten lezak o ktorym pisalyscie tinylove, ale jest za niski, pies by lezal na dziecku.

Podziwiam dziewczyny ktore macie male dzieci i juz chcecie kolejnej ciazy [emoji14] ja sie jej wrecz boje

Kurcze, moja siostra jak była maleńka przechodziła bezobjawowe zapalenie płuc. Tzn jedynym objawem był jej wrzask i ryk w dzien. W nocy bylo ok. Ale to było 25lat temu.
Dobrze że lekarz trzyma rękę na pulsie. Ze szczepieniem poczekajcie aż maleńka będzie zdrowa. Mam nadzieję że rozejdzie się po Kościach i szybko przejdzie.

Co do kolejnych dzieci.... Ja do trzeciego roku życia młodego też się zarzekałam że nigdy już więcej. Potem na stare lata mi się odwidziało [emoji23] najgorsze to te pierwsze miesiące, no może 2 pierwsze lata [emoji23] potem dziecko robi się bardziej samodzielne i zapomina się szybko o tym co było.

Ostatnia edycja:
Ja byłam na Adamex zdecydowana, Reggio. Mają super wykonanie, materiały z filtrami przeciwsłonecznymi, naprawdę prezentują się ekstra. Porównywalne bebetto i adamex. Oba wyglądają na dobre jakościowo i super wykonane, ale chyba się w końcu nie zdecyduję po wychodzą powyżej 2 tys.

reklama
Ja kupiłam używany. Maja jeździ i jeszcze spokojnie z moim następnym da radę. Są to bardzo wytrzymałe, bezawaryjne wózki. I tak jak piszesz adamex i bebetto bardzo podobne. Gdyby nie to że na ten mega okazja się trafiła to byśmy nowego adamexa kupili
Ja byłam na Adamex zdecydowana, Reggio. Mają super wykonanie, materiały z filtrami przeciwsłonecznymi, naprawdę prezentują się ekstra. Porównywalne bebetto i adamex. Oba wyglądają na dobre jakościowo i super wykonane, ale chyba się w końcu nie zdecyduję po wychodzą powyżej 2 tys.

Do góry