reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja urodzilam z terminu z Om w 35 tc. Nogi jak patyczki, nie całe 2.5kg. Syerydow na płuca nie nie dostałam - nie było czasu
A Maja zdrowa i wydolna oddechowo [emoji7] bez żadnych komplikacji [emoji7]Zobacz załącznik 971953Zobacz załącznik 971954
Wlasnie po 34tc szansę maluszka są już bardzo bardzo duże, dlatego juz bym chciała na spokojnie, bez strachu przeżywać tą ciążę.
Jej ale kurczaczek maleńki z niej był :) mojej koleżanki chłopcy też tacy maleńcy byli, aż się bałam ich przebierać, takie chudzinki [emoji7]

reklama
No dokładnie [emoji23]
Matko Maja jaka malutka!!! [emoji33][emoji33][emoji33] dopiero jak widzi się te dzieci w „standardowych” ubraniach to szok jakie tycie.

Ja dopiero daje małej swiatlo zielone od 15.08 - to będzie 38tc - prędzej zakaz. [emoji23][emoji23]

@Kaamilaaa jak przygotowania? Czujesz, że to może zadziać się w każdej chwili czy jeszcze luz pełen?

Rilla nie mów tak. Ja jestem bardzo pechowa, do tego wielką gapa, której wszystko wylatuje z rąk ;)
Jestem w piątej ciąży, mam jednego synka. Też się się o wszystko obwiniałam, że co że.mnie za kobieta, że w kolejną ciążę nie mogę zajść, że mój syn przeze mnie jest jedynakiem. Też miałam 2 CC. Nie udało mi się karmić kp. Ale przystooiwalam z takim myśleniem bo sama siebie bardziej dołowałam i zauważyłam że często jak myślisz o sobie źle to inni to podłapują.

Tak więc kochana jesteśmy wspaniałymi kobietami i matkami. Kochankami i żonami oczywiście też [emoji6] zobacz na nasze dzieci, jakie łobuzy kochane. O gdyby nie my to ci nasi faceci zginęliby jak antki w malinach [emoji23]
Ja wiem że są gorsze trudności, latami czekają ludzie na dziecko, a my miałyśmy chociaż po jednym i to zdrowym. Tak właściwie to moja córka rosła niezauważalnie, ja nie wiem co to nieprzespane noce, lekarze, choroby. Tylko ze mną ciągłe problemy zdrowotne, a teraz to po prostu budzą się lęki przedporodowe, czy wszystko pójdzie dobrze.

Matko Maja jaka malutka!!! [emoji33][emoji33][emoji33] dopiero jak widzi się te dzieci w „standardowych” ubraniach to szok jakie tycie.

Ja dopiero daje małej swiatlo zielone od 15.08 - to będzie 38tc - prędzej zakaz. [emoji23][emoji23]

@Kaamilaaa jak przygotowania? Czujesz, że to może zadziać się w każdej chwili czy jeszcze luz pełen?

Przygotowania jeszcze leżą i kwicza nadal [emoji1787][emoji1787]
Łóżeczko tesciowa odnawia więc pewnie w tym tygodniu będzie gotowe, w tym tygodniu tez cała resztę apteki itd zamówię, komode też i do poniedziałku powinnam mieć wszystko [emoji6]
AA no i fotelik muszę kupić - dobrze ze sklep mam blisko [emoji16]
Patrzcie jakie śliczne [emoji7] tesciowa mi uszyla [emoji7]

A czuję się ok, nie czuję żeby to miało być już zaraz no ale w pierwszej ciazy też nic nie czułam specjalnego, dzień przed porodem chyba z 15km zrobiłam i czułam się super [emoji846]
Niech młoda siedzi do 1.06 [emoji16]
IMG-20190512-WA0000.jpeg
IMG-20190512-WA0001.jpeg

Ale wyżalanie się na forum pomaga bo mąż nie rozumie mojego dzielenia włosa na czworo. Także dziękuję dziewczyny.

Ja też się boję. W sumie każdego dnia się boję. Tak to już jest w ciąży.
Mój w sumie też bez problemowy był, żadne kolki. Spać chodził bez problemu, sam zasypiał w łóżeczku.
Mówią ze drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego to może teraz trafi się taki diabełek [emoji48]

Ja pierdziele znowu wrocilam z IP. Dostalam scisku brzucha, bolu zoladka i w plecach tak mnie sciskalo ze oddychac nie moglam. Wymiotowalam strasznie nawet nosem mi szlo.. Jestem zmasakrowana. W szpitalu potraktowali mnie priorytetowo wiedząc ze w domu 12 dniowy noworodek a ja 12 dni po cc.
Stwierdzili niezyt zoladka.
Wlasnie M robi mi napoj z elektrolitow, mam wziac enterol i paracetamol nic wiecej karmiacej nie mozna..
Łącze się z tobą w bólu, wczoraj byłam na komunii, a dziś już drugi raz dopadła mnie biegunka i za chwilę oszaleje, brzuch ściska jak nienormalny eh
U mnie zaden leżaczek sie nie sprawdził tylko babybjonr. Wydalam masw pieniedzy na nie a ani corka ani syn nie chcieli siedzieć. W dodatku leżaczek to tylko taki dodatek bo faktycznie szkoda kręgoslupa. No chyba, że faktycznie ten tiny love. Ale osobiście go nie mialam.
Kati jaka firme bambusowych otulaczy polecasz ?
Ja mam dostać od szwagierki bujaczek z FP, więc pewnie nowego kupować nie będę, ale raczej zamierzam z niego korzystać bardzo rzadko bo też słyszałam, że leżenie w takich gadżetach nie sprzyja rozwojowi ;)
Na allegro jest pełno otulaczy coś wybierzesz, w różnych cenach, ja nie mogę spać w nocy to allegro i komputer. Ale znalazłam w końcu wózek, tylko muszę go jeszcze obejrzeć na żywo. Co do huśtawek hybrydowych to nie chcę nic takiego żeby nie przyzwyczajać do bujania chyba że trafi mi się trudne dziecko. Mam krzesełko do karmienia chic.co polly mag.c nadające się dla niemowląt. Ostatnio sprawdziło się super to może i teraz też a ma jedną zaletę jest wysokie i nie trzeba się schylać wkładając dziecko
O pochwal się wózkiem ;) sama szukam czegoś rozsądnego 2w1 i nie za miliony ;) więc Cybexy za 5 tys niestety nie wchodzą w grę ;) a powiedzcie mi tak z doświadczenia bo te spacerówki już osobne mają małe koła one radzą sobie na "wiejskich drogach"? Chodzi mi o utwardzony kamyk, piasek, później śnieg ;) czy tu się jednak sprawdza bardziej ta z zestawu 2w1?
Ja nie miałam w ogóle, mała w łóżeczku śpi pod kocykami, a że ciągle znajduje jakieś wymówki i biorę ja do łóżka (aktualnie już 2 tydzień bo katar) to śpi pod naszą kołderka :D niby nie wolno, niby niebezpiecznie, ale ona tak pilnuje żeby jej się nic do twarzy nie zbliżało, że od razu robi raban, jak tylko lekko się przykryje (nawet przy szyi nie lubi nakrywania). Teraz myślę że kupię z 2 komplety, bo jeszcze chłodno, nie grzeją a kołderka lepiej oddycha niż minky i jest cieplejsza niż bambus, a ona zmarzlak.
Ja chyba kupię jeden komplet pościeli z tym wypełnieniem od razu ;) u nas wrzesień jest takim okresem przejściowym że w nocy jest już chłodniej, ale to jeszcze nie czas na sezon grzewczy ;)

Przygotowania jeszcze leżą i kwicza nadal [emoji1787][emoji1787]
Łóżeczko tesciowa odnawia więc pewnie w tym tygodniu będzie gotowe, w tym tygodniu tez cała resztę apteki itd zamówię, komode też i do poniedziałku powinnam mieć wszystko [emoji6]

Patrzcie jakie śliczne [emoji7] tesciowa mi uszyla [emoji7]

A czuję się ok, nie czuję żeby to miało być już zaraz no ale w pierwszej ciazy też nic nie czułam specjalnego, dzień przed porodem chyba z 15km zrobiłam i czułam się super [emoji846]
Niech młoda siedzi do 1.06 [emoji16]Zobacz załącznik 971975Zobacz załącznik 971976
Super kokon też się zastanawiam nad kupnem, ale lista potrzeb rośnie i nie wiem ile budżet wytrzyma. U mnie już mobilizacja wyprawkowa na wszelki wypadek. Bo lubię mieć wszystko wcześniej, dobrze że pranie i prasowanie załatwiłam bo teraz nie dałabym rady przy desce stać.

reklama
I po urodzeniu stres nie mija[emoji23]
My matki do końca swoich dni już będziemy się martwić o dzieci [emoji23] nawet jak będą dorosłe!
Ja też się boję. W sumie każdego dnia się boję. Tak to już jest w ciąży.
Mój w sumie też bez problemowy był, żadne kolki. Spać chodził bez problemu, sam zasypiał w łóżeczku.
Mówią ze drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego to może teraz trafi się taki diabełek [emoji48]

Do góry