reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

To tylko pogratulować że dałaś radę i jeszcze nie tylko swoje ale wspomogłaś wcześniaka. Może u mnie też jakoś lepiej tym razem pójdzie, będę walczyć bo ja się jakaś taka nieudolna czasami czuję jako kobieta, ciąża kiepsko, poród cc, kp nie udane. Dobrze że dziecko za to super udane:)
Nie żartuj, że przejmujesz się takimi rzeczami, przecież to nie od nas jest zależne czasami można walczyć o KP i nic z tego, przecież żył sobie nie wypruje żeby dziecko karmić ;) będziemy próbować, ale jak droga mleczna nie będzie nam pisana to już trudno ;)
Poród CC no cóż nie zawsze jest tak kolorowo, że wpadamy na porodówkę i po 2 h z malcem u boku jesteśmy ;)
Ja krótko po poronieniu miałam taką chwilę załamki, ale ogarnęłam się, też się obwiniałam, że może coś nie tak ze mną, że ciąży nie utrzymałam itd, ale to było wtedy na świeżo teraz już wiem, że tak miało być i aniołek jest szczęśliwy tam u góry i czuwa teraz nad braciszkiem :))!

reklama
Łącze się z tobą w bólu, wczoraj byłam na komunii, a dziś już drugi raz dopadła mnie biegunka i za chwilę oszaleje, brzuch ściska jak nienormalny ehJa mam dostać od szwagierki bujaczek z FP, więc pewnie nowego kupować nie będę, ale raczej zamierzam z niego korzystać bardzo rzadko bo też słyszałam, że leżenie w takich gadżetach nie sprzyja rozwojowi ;) O pochwal się wózkiem ;) sama szukam czegoś rozsądnego 2w1 i nie za miliony ;) więc Cybexy za 5 tys niestety nie wchodzą w grę ;) a powiedzcie mi tak z doświadczenia bo te spacerówki już osobne mają małe koła one radzą sobie na "wiejskich drogach"? Chodzi mi o utwardzony kamyk, piasek, później śnieg ;) czy tu się jednak sprawdza bardziej ta z zestawu 2w1?Ja chyba kupię jeden komplet pościeli z tym wypełnieniem od razu ;) u nas wrzesień jest takim okresem przejściowym że w nocy jest już chłodniej, ale to jeszcze nie czas na sezon grzewczy ;)
Ten wózek to mnie męczył okrutnie, mąż się ze mnie nabijał że czemu nie umiem wybrać co chcę. Ja wiem o co mi chodzi tylko ścierały się dwie rzeczy rozsądek i serce. Serce nie ma problemu, ale rozsądek mówi nie kupuj bardzo drogiego 2 w1 czy 3 w 1 bo to są z reguły ciężkie wózki i po jeżdzeniu gondolą ile 5, 6 miesięcy potrzebna jest spacerówka, które zwykle są takie sobie i lepiej kupić osobno lżejszą, zajmującą mniej miejsca w bagażniku. A jak wydam np 2 czy 2,5 tys za wózek to nie stać mnie za 5 miesięcy się go pozbywać za grosze tylko ta praktyczna strona mnie będzie mi kazała nim jeździć i się męczyć. Stąd dylematy i chyba zdecyduję się na ten po obejrzeniu na żywo bo sprzedawca jest z mojego miasta i cenę jeszcze przełknę.
.

Bylam u lekarza. Mala spala cala noc, ale ciezko sie jej oddycha. Osluchal niby nic nie słyszy w plucach, ale mowil, ze ma plytszy oddech :/ fenistil i wit C, masc majerankowa i w środę mam przyjsc znowu, jak nie bedzie lepiej to przeswietlenie pluc.
Mowil, ze takie male dzieci przechodza bezobjawowo, bez temperatury, jedza, spia, nawet nie placza.... Jak kaszle to jest bardzo niepokojace. Narazie mamy katar :/ tak sie martwie

Kupilam dzisiaj ta hustawke hybrydowa wysoka, bylam nastawiona jeszcze w ciazy na ten lezak o ktorym pisalyscie tinylove, ale jest za niski, pies by lezal na dziecku.

Podziwiam dziewczyny ktore macie male dzieci i juz chcecie kolejnej ciazy :p ja sie jej wrecz boje

Nie żartuj, że przejmujesz się takimi rzeczami, przecież to nie od nas jest zależne czasami można walczyć o KP i nic z tego, przecież żył sobie nie wypruje żeby dziecko karmić ;) będziemy próbować, ale jak droga mleczna nie będzie nam pisana to już trudno ;)
Poród CC no cóż nie zawsze jest tak kolorowo, że wpadamy na porodówkę i po 2 h z malcem u boku jesteśmy ;)
Ja krótko po poronieniu miałam taką chwilę załamki, ale ogarnęłam się, też się obwiniałam, że może coś nie tak ze mną, że ciąży nie utrzymałam itd, ale to było wtedy na świeżo teraz już wiem, że tak miało być i aniołek jest szczęśliwy tam u góry i czuwa teraz nad braciszkiem :))!
Przejmuję się i już. Chociaż staram się za dużo nie myśleć i nie rozkminiać to nie zawsze mi się udaje. Współczuję poronienia.

Kurde odpisałam się odnośnie wózka i mi usunęlo z Aleksem przerobiłam dużo wózków i z żadnego do końca nie byłam zadowolona.
Z Mają mam Bebetto Luca. I to jest to. Zostaje dla trzeciego dziecka.
Z tym że ja mam 3w1 z fotelikiem maxi Cosi.
Do najlszejszych nie należy, ale ma jedną z najdłuższych gondoli na rynku. Pod głową jak dziecko starsze i ciekawskie możesz podnieść żeby więcej widziało. Ponpowane wszystkie koła, przednie skrętne. Nawet po śniegu jak czołg. Od dwóch tygodni mieszkam na wsi i jest niezastąpiony.
Drugi typowa spacerowka mam. Quinny Zapp Xtra. Ale on na mega dziury się nie nadaje. Mam go do auta - po złożeniu bardzo mało miejsca zajmuje w bagażniku, do autobusu, na zakupy, do miasta - jest mega lekki, ma kubełkowe siedzisko - zdrowsze dla małego kręgosłupa. Można nie tylko tyłem ale i przodem do rodzica - też plus przy małym dziecku.
Przodem do rodzica pozycje - pół leżąca i leżąca. Tyłem do rodzica dochodzi trzecia siedząca pozycja, oprócz pół leżącej i leżącej.
Na pewno odradzam 4baby Giudo - źle wyważony środek ciężkości, quinny buzz (w szczególności starsze modele - bardzo awaryjne stelaże, miałam dwa i w obu takie same awarię - a mieszkałam wtedy w mieście, równe chodniki bo nowe osiedle i nie miał prawa być 'wymeczony').
To takie moje doświadczenia z wózkami.
Screenshot_20190513_111957_com.instagram.android.jpeg

Ostatnia edycja:
Bylam u lekarza. Mala spala cala noc, ale ciezko sie jej oddycha. Osluchal niby nic nie słyszy w plucach, ale mowil, ze ma plytszy oddech :/ fenistil i wit C, masc majerankowa i w środę mam przyjsc znowu, jak nie bedzie lepiej to przeswietlenie pluc.
Mowil, ze takie male dzieci przechodza bezobjawowo, bez temperatury, jedza, spia, nawet nie placza.... Jak kaszle to jest bardzo niepokojace. Narazie mamy katar :/ tak sie martwie

Kupilam dzisiaj ta hustawke hybrydowa wysoka, bylam nastawiona jeszcze w ciazy na ten lezak o ktorym pisalyscie tinylove, ale jest za niski, pies by lezal na dziecku.

Podziwiam dziewczyny ktore macie male dzieci i juz chcecie kolejnej ciazy :p ja sie jej wrecz boje

Przede wszystkim mieszkając na wsi i mając trudne tereny nie znajdziesz wózka mega lekkiego. Pompowane koła to podstawa.
Ten wózek to mnie męczył okrutnie, mąż się ze mnie nabijał że czemu nie umiem wybrać co chcę. Ja wiem o co mi chodzi tylko ścierały się dwie rzeczy rozsądek i serce. Serce nie ma problemu, ale rozsądek mówi nie kupuj bardzo drogiego 2 w1 czy 3 w 1 bo to są z reguły ciężkie wózki i po jeżdzeniu gondolą ile 5, 6 miesięcy potrzebna jest spacerówka, które zwykle są takie sobie i lepiej kupić osobno lżejszą, zajmującą mniej miejsca w bagażniku. A jak wydam np 2 czy 2,5 tys za wózek to nie stać mnie za 5 miesięcy się go pozbywać za grosze tylko ta praktyczna strona mnie będzie mi kazała nim jeździć i się męczyć. Stąd dylematy i chyba zdecyduję się na ten po obejrzeniu na żywo bo sprzedawca jest z mojego miasta i cenę jeszcze przełknę.
.

Jak się ma grzeczne dzieci... ;)

Podziwiam dziewczyny ktore macie male dzieci i juz chcecie kolejnej ciazy [emoji14] ja sie jej wrecz boje

reklama
Będzie dobrze, chociaż te zapalenia płuc ciężko się diagnozują, ale nie będzie żadnego zapalenia płuc.
Też podziwiam gotowość na kolejne dzieci tak szybko. Oho będę miała nowy stres po porodzie:), jaka antykoncepcja żeby za pewno nie zajść w ciążę.

Do góry