reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
@Maliina powodzenia kochana[emoji8] teraz to juz na pewno musisz urodzic. Nie wazne juz jak abyscie juz sie spotkali. Trzymam kciuki za dzisiaj [emoji110][emoji110][emoji110]

No haha. Ja tez bylam w szoku.
Ale w ogole pekło mi serduszko jak obejrzalam filmik z niemowlakiem, ktorego biologiczna matka zostala dawca organu (konkretnie serca) dla pewnego mezczyzny. Gdy dziecko zaczelo plakac brało je na rece i przytulało kilka osob - bezskutecznie. W koncu podano je mezczyznie z sercem jego mamy i dziecko na momencie sie uspokoiło.
Dlatego wiekszosc dzieci uspokaja sie tylko na rekach mamy. Pamieta dzwiek bicia jej serca z okresu prenatalnego. To dopiero niesamowite.
Co Wy mówicie? Nie wiedziałam, że to tak działa [emoji23] jednak organizm kobiety jest niesamowity

Cewnik beda zakladac. Powiedzcie ze nie boli...

Nie, ale musisz sie rozluźnić. Ja miałam na porodówce miedzy skurczami zakładany dwa razy! [emoji33][emoji33][emoji33] po co to nie wiem bo sama mogłam sie wysikac bo łazienkę miałam dwa kroki od samolotu. Mi nic po nim nie było. Nie bolało. Zależy jak położna zakłada. Niektóre to robią tak szybko ze nawet nie wiesz ;)

Nie, ale musisz sie rozluźnić. Ja miałam na porodówce miedzy skurczami zakładany dwa razy! [emoji33][emoji33][emoji33] po co to nie wiem bo sama mogłam sie wysikac bo łazienkę miałam dwa kroki od samolotu. Mi nic po nim nie było. Nie bolało. Zależy jak położna zakłada. Niektóre to robią tak szybko ze nawet nie wiesz ;)
Maliina będzie miała chyba Cewnik Foleya tzw balonik na szyjke żeby powiększyć rozwarcie i wywołać skurcze.

Dobrze myślę @Maliina?

reklama
Do góry