reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Żyjemy w dwupaku nadal. Ktg prawidlowe :)
Jutro lekarz oceni czy mam zostać na oddziale czy w poniedzialek jak sie tak upieram.

reklama
No kurcze przeci z już tydzień po terminie jesteś niech już trochę się ogarną ci lekarze. Niby wiem że do dwóch tyg można chodzić ale to też jest strach czy wszystko Dzieckiem ok, jakie już wody są itp

No kurcze przeci z już tydzień po terminie jesteś niech już trochę się ogarną ci lekarze. Niby wiem że do dwóch tyg można chodzić ale to też jest strach czy wszystko Dzieckiem ok, jakie już wody są itp

Ja szlam na porodówkę w 42+0 i dopiero kiedy mi przebili sami wody i okazało się, że zielone, zaczęli się nami interesować bardziej i zbadali młodego.

Ja szlam na porodówkę w 42+0 i dopiero kiedy mi przebili sami wody i okazało się, że zielone, zaczęli się nami interesować bardziej i zbadali młodego.
Tak ale wody moga zrobic sie zielone nawet na 2 godz przed porodem. Skurcze i stres jaki towarzyszy dziecku przy porodzie sprawia ze oddaje smolke a wiadomo ze wody filtruja się co 3 godz i tak moze sie zdarzyc. Nie mniek jednak z julka mialam i skończyło sie zapaleniem spojowek.

Trzymaja mnie tak jak to bywa w normalnycy ciazach.. Moja jest obciazona cukrzyca.. No i ta waga.. Przez tydzien tez wzrosla. Ciekawe czy mi usg zrobia.

Tak ale wody moga zrobic sie zielone nawet na 2 godz przed porodem. Skurcze i stres jaki towarzyszy dziecku przy porodzie sprawia ze oddaje smolke a wiadomo ze wody filtruja się co 3 godz i tak moze sie zdarzyc. Nie mniek jednak z julka mialam i skończyło sie zapaleniem spojowek.

Trzymaja mnie tak jak to bywa w normalnycy ciazach.. Moja jest obciazona cukrzyca.. No i ta waga.. Przez tydzien tez wzrosla. Ciekawe czy mi usg zrobia.

Walcz o to ze wszystkich sił. A jak nie beda chcieli, to uciekaj stamtąd. Nie dałabym sie za nic zmusić do porodu SN ponad 4kg dziecka.

Dajcie spokój, wyobraźcie sobie, że babka kruszynka ledwo 60kg na wadze na porodówce i ma wypchnąć 4,5kg dziecka bo tak ktoś za nia zadecydował. Trauma jak nic! Cięta na 4 strony świata! [emoji33][emoji33][emoji33]

reklama
Do góry