reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
sama nie bede grzebac. nie wiem czego szukac.. a jak widzialam jak mnie lekarz badal jak gleboko palce pchal i jak daleko to ja sama tego nie osiagne :p
Miejmy nadzieję, że w domku samo Ci się rozkręci porządnie. Niech mąż się nie boi tylko gmera [emoji39]
Ja dzisiaj miałam wizytę. Wg OM 32+4 a Klucha waży 2600. Ile teraz dzieciaki powinny przybierać? Moja przez 2 tyg 600g dopakowala. Stresuję się bo jeszcze kilka tygodni, a wagowo wyprzedza termin prawie o 3 tyg

Maliina jakby nie było samopoczucie lepsze w domu. Trzymaj się. Mam nadzieję że to już nie długo.

Ilonaz pamiętaj że często są te błędy pomiaru. Nie myśl o tej wadze tak bardzo, chociaż wiem że czasami ciężko. I stres jest. Mi lekarz ostatnio też nappmieszal. Bo coś źle powierzył i mała mu wyszła wagowo mniejsza niż 2 tygodnie wcześniej. Także checa i nie wiem jakiego klocuszka przyjdzie mi rodzic[emoji57].

To mi na połówkowych babka tak mierzyła że wyszła na tydzien w tyl. Połówkowe miałam w poniedziałek a wcześniej w pt u mojego gina Tośka była ledwo 2-3 dni do tylu... wiec wiecie... [emoji849][emoji849][emoji849] ale grunt ze waga w obu wypadkach ok 320g

Miejmy nadzieję, że w domku samo Ci się rozkręci porządnie. Niech mąż się nie boi tylko gmera [emoji39]
Ja dzisiaj miałam wizytę. Wg OM 32+4 a Klucha waży 2600. Ile teraz dzieciaki powinny przybierać? Moja przez 2 tyg 600g dopakowala. Stresuję się bo jeszcze kilka tygodni, a wagowo wyprzedza termin prawie o 3 tyg
O to spora klucha ci się szykuje ;) może postanowi wyjść chwilę wcześniej i nie będzie tak źle z tą waga ;)

Wiem dziewczyny, że błędy są i to niemałe, tylko mnie zastanawia, czemu jest aż 2-3 tygodnie różnicy między terminem a pomiarami. Tak było już miesiąc temu. Może po prostu genetycznie nie będzie mała. Mój mąż ważył 4200 po porodzie

Tak bym wolała, mi ta końcówka maja w sumie odpowiada [emoji6]
Ostatnio pobrałam sobie taką tabele zobacz jaka jest różnica pomiędzy 10 a 90 centylem na zielono jest 50 centyli ;) więc spokojnie po prostu może twoja kluska będzie z tych większych i tyle :) każda z tych wag podanych jest oki więc luzik ;)
Screenshot_20190412-225200.jpeg

reklama
Ostatnio pobrałam sobie taką tabele zobacz jaka jest różnica pomiędzy 10 a 90 centylem na zielono jest 50 centyli ;) więc spokojnie po prostu może twoja kluska będzie z tych większych i tyle :) każda z tych wag podanych jest oki więc luzik ;) Zobacz załącznik 965836
O to moja mała w 10centylu póki co [emoji38], a Hubert z 90centyla (ale on to od początku idzie jak burza na tym centylu [emoji23])

Do góry