reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
sama nie bede grzebac. nie wiem czego szukac.. a jak widzialam jak mnie lekarz badal jak gleboko palce pchal i jak daleko to ja sama tego nie osiagne :p
Miejmy nadzieję, że w domku samo Ci się rozkręci porządnie. Niech mąż się nie boi tylko gmera [emoji39]
Ja dzisiaj miałam wizytę. Wg OM 32+4 a Klucha waży 2600. Ile teraz dzieciaki powinny przybierać? Moja przez 2 tyg 600g dopakowala. Stresuję się bo jeszcze kilka tygodni, a wagowo wyprzedza termin prawie o 3 tyg

Maliina jakby nie było samopoczucie lepsze w domu. Trzymaj się. Mam nadzieję że to już nie długo.

Ilonaz pamiętaj że często są te błędy pomiaru. Nie myśl o tej wadze tak bardzo, chociaż wiem że czasami ciężko. I stres jest. Mi lekarz ostatnio też nappmieszal. Bo coś źle powierzył i mała mu wyszła wagowo mniejsza niż 2 tygodnie wcześniej. Także checa i nie wiem jakiego klocuszka przyjdzie mi rodzic[emoji57].

To mi na połówkowych babka tak mierzyła że wyszła na tydzien w tyl. Połówkowe miałam w poniedziałek a wcześniej w pt u mojego gina Tośka była ledwo 2-3 dni do tylu... wiec wiecie... [emoji849][emoji849][emoji849] ale grunt ze waga w obu wypadkach ok 320g

Miejmy nadzieję, że w domku samo Ci się rozkręci porządnie. Niech mąż się nie boi tylko gmera [emoji39]
Ja dzisiaj miałam wizytę. Wg OM 32+4 a Klucha waży 2600. Ile teraz dzieciaki powinny przybierać? Moja przez 2 tyg 600g dopakowala. Stresuję się bo jeszcze kilka tygodni, a wagowo wyprzedza termin prawie o 3 tyg
O to spora klucha ci się szykuje ;) może postanowi wyjść chwilę wcześniej i nie będzie tak źle z tą waga ;)

Wiem dziewczyny, że błędy są i to niemałe, tylko mnie zastanawia, czemu jest aż 2-3 tygodnie różnicy między terminem a pomiarami. Tak było już miesiąc temu. Może po prostu genetycznie nie będzie mała. Mój mąż ważył 4200 po porodzie

Tak bym wolała, mi ta końcówka maja w sumie odpowiada [emoji6]
Ostatnio pobrałam sobie taką tabele zobacz jaka jest różnica pomiędzy 10 a 90 centylem na zielono jest 50 centyli ;) więc spokojnie po prostu może twoja kluska będzie z tych większych i tyle :) każda z tych wag podanych jest oki więc luzik ;)
Screenshot_20190412-225200.jpeg

reklama
Ostatnio pobrałam sobie taką tabele zobacz jaka jest różnica pomiędzy 10 a 90 centylem na zielono jest 50 centyli ;) więc spokojnie po prostu może twoja kluska będzie z tych większych i tyle :) każda z tych wag podanych jest oki więc luzik ;) Zobacz załącznik 965836
O to moja mała w 10centylu póki co [emoji38], a Hubert z 90centyla (ale on to od początku idzie jak burza na tym centylu [emoji23])

Do góry