reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Dziewczynki ja dzisiaj i połówkowym. Maleńka zdrowa i piękna. Piękne stopki i rączki. Niestety nie udało się zrobić fajnego zdjęcia buziaczka bo cały czas się rączkami zasłaniała i liczyła na paluszkach. I naprawdę jest malutka bo zaledwie 300g wazy. Lekarz powiedział że jeśli będzie rosła w podobnym tempie to w terminie będzie miała ok 3-3,2kg. No zobaczymy [emoji6]

Dziewczynki ja dzisiaj i połówkowym. Maleńka zdrowa i piękna. Piękne stopki i rączki. Niestety nie udało się zrobić fajnego zdjęcia buziaczka bo cały czas się rączkami zasłaniała i liczyła na paluszkach. I naprawdę jest malutka bo zaledwie 300g wazy. Lekarz powiedział że jeśli będzie rosła w podobnym tempie to w terminie będzie miała ok 3-3,2kg. No zobaczymy [emoji6]
Gratuluję! A który dziś u ciebie dokładnie tydzień? Moja w 20tc miała też 300gr

Gratuluję [emoji3526]
Moja na polowkowych w 20+6 miała podobna wagę bo 366g [emoji6]ale potem przypakowala więc może być różnie [emoji14]

Ja teraz na wizytę ide w 23+5 i ciekawa jestem jak mała przybrała przez ten czas. Kopniaki momentami z taka siła daje, że jestem w szoku jak taka kruszyna moze tak walić w brzuch matki [emoji23][emoji23][emoji23]

M rozmawiam z lekarzem dyzurujacym i dowiedzial sie ze do niedzieli max poniedzialku ciaza w moim wypadku musi byc zakonczona. Raz ze cukier a dwa waga malucha. Nie chcą cc narazie robic ale po to mam ktg co 2 godz by miec stale monitorowanie moich skurczy i tetna dziecka. Wystarczy niepokojacy sygnal i wtedy nie ma na co czekać. Do domu absolutnie sie nie kwalifikuje jestem jak tykajaca bomba w każdej chwili moze sie zacząć na dobre.
Dopiero przy osiągnięciu 5-6cm rozwarcia moga podac mi oksytocyne. Takze nie pozostaje nic tylko czekac. Zobaczymy co na wizycie mi powiedzą.

A skurcze mam slabsze co 9-10min.

reklama
M rozmawiam z lekarzem dyzurujacym i dowiedzial sie ze do niedzieli max poniedzialku ciaza w moim wypadku musi byc zakonczona. Raz ze cukier a dwa waga malucha. Nie chcą cc narazie robic ale po to mam ktg co 2 godz by miec stale monitorowanie moich skurczy i tetna dziecka. Wystarczy niepokojacy sygnal i wtedy nie ma na co czekać. Do domu absolutnie sie nie kwalifikuje jestem jak tykajaca bomba w każdej chwili moze sie zacząć na dobre.
Dopiero przy osiągnięciu 5-6cm rozwarcia moga podac mi oksytocyne. Takze nie pozostaje nic tylko czekac. Zobaczymy co na wizycie mi powiedzą.

A skurcze mam slabsze co 9-10min.
Czemu przy 5-6? Ja mialam od samego poczatku oksy.

Do góry