reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
U mojego nowego gina jest Ktg, położna robi, ja będę mieć pierwsze 4.05 to będzie 35+2 i zaraz po Ktg wizyta.

Ciekawi mnie tylko jak często potem lekarz będzie chciał mnie widzieć bo póki co wizyty co 4tygodnie ale już mówił że od następnej będą częstsze [emoji848]

Ja w tej ciąży miałam itd już od 29 tc potem 32 i 36 ale dopiero na optyk w 36 jakieś skurcze się pojawiły. Wcześniej nic nie bylo. Teraz mam wizytę początkiem 38tc potem nie wiem pewnie za kolejny tydzień. Po każdym ktg wizyta.

@Maliina i?

U mojego nowego gina jest Ktg, położna robi, ja będę mieć pierwsze 4.05 to będzie 35+2 i zaraz po Ktg wizyta.

Ciekawi mnie tylko jak często potem lekarz będzie chciał mnie widzieć bo póki co wizyty co 4tygodnie ale już mówił że od następnej będą częstsze [emoji848]
U mnie jest wizyta w 32 tc jeszcze standardowo, później po 3 tyg, a później co dwa :)

Dramat! Dramat! I jeszcze raz dramat!!! Ktg wzorowe nic a nic sie nie dzieje.. Chyba najgorsze jakie mialam.. Jak u nieboszczyka.. Ale dziwnie mi zalozyla te sonde do macicy prawie przy cyckach.. Szyjka trzyma na miliony spustow. Porodu nie widac!! Po badaniu bolal mnie troche brzuch.. Wzmozylo wydzieline i to na tyle. W czwartek kolejne ktg jesli będę miała 3cm to rodzimy mam wziąć walizke do auta w razie czego. Ogolnie to ja się już nie nastawiam na nic.
Teraz tez wiem ze wczorajsze bole do nocy to efekt czyszczenia nie zbliżającego sie porodu. Jestem zla okropnie.

Dramat! Dramat! I jeszcze raz dramat!!! Ktg wzorowe nic a nic sie nie dzieje.. Chyba najgorsze jakie mialam.. Jak u nieboszczyka.. Ale dziwnie mi zalozyla te sonde do macicy prawie przy cyckach.. Szyjka trzyma na miliony spustow. Porodu nie widac!! Po badaniu bolal mnie troche brzuch.. Wzmozylo wydzieline i to na tyle. W czwartek kolejne ktg jesli będę miała 3cm to rodzimy mam wziąć walizke do auta w razie czego. Ogolnie to ja się już nie nastawiam na nic.
Teraz tez wiem ze wczorajsze bole do nocy to efekt czyszczenia nie zbliżającego sie porodu. Jestem zla okropnie.

A jeśli rozwarcia w czw nie będzie? To wywołanie? Czy odeślą cie na weekend by znów wrócić w pon?

Cześć dziewczyny, wpadam do was z pytaniem odnośnie szyjki macicy jak któraś badała. Mianowicie jestem 4dpo owulacji. Szyjkę mam wysoko, rozpulchniona i zamknięta- taka długa na około 1cm może więcej. Nie wiem co jest grane bo taka szyjkę miałam ostatnio 2 dni przed @ a nie zaraz po owulacji. Możecie mi podpowiedzieć czy jest ok z nią? Kurczę martwię się

reklama
Do góry