reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

A nie stresowałaś się jakoś wizytą? Odpoczęłaś przed pomiarem?
No właśnie nie, mniej się stresowalam niż zazwyczaj... [emoji849] Odpocząć też odpoczywalm bo zanim mi położna ciśnienie zmierzyła to siedziałam tam już dobre 20minut.
Zestresowalam to się dopiero jak zobaczyłam ten pomiar [emoji849]

reklama
No właśnie nie, mniej się stresowalam niż zazwyczaj... [emoji849] Odpocząć też odpoczywalm bo zanim mi położna ciśnienie zmierzyła to siedziałam tam już dobre 20minut.
Zestresowalam to się dopiero jak zobaczyłam ten pomiar [emoji849]

No to faktycznie nie pozostaje nic innego, jak kontrolować ciśnienie w domu. :*

@Maliina na ktora godzine masz wizyte?

No pilnuje, teraz np mam 106/62 [emoji57]
Wiesz co.. Ja mam ten syndrom bialego fartucha dlatego zawsze mierze w domu bo juz byl 3/4 ciazy musiala w szpitalu spedzic na cisnienie. Tydz temu na ip mialam bardzo ladne cisnienie.. 112 /56 a w domu chwile przed mialam 139 /83. Tyle ze u mnie nie bylo paniki.. Kontrola 3 razy dziennie zapisac i wtedy jak sie utrzymuje wyzsze bedziemy działać.

Dziewczyny proszę o kciuki. Jutro mam KTG i kluczowa wizyte. Oby moje cierpienie znalazlo ukojenie!!
Kochana zaciskam kciuki, oby podjęli jakaś dobra dla Ciebie decyzję. Jak się czujesz aktualnie?

Ja w ciągu całej ciąży miałam 138/90 dwa razy ale jeszcze nikt nic nie wspominał o przekroczeniach także się nie stresuje. Zresztą nawet nie mam w domu cisnieniomierza [emoji28]

reklama
Na ktg jaja jakich jeszcze nie mialam. Maly tak skakal ze gubil tetno i zapisywalo sie moje tetno albo wylapywalo oba naraz.. Wezwali lekarza żeby mu pokazać co by sie nie stresowal ze sa spadki takie u dziecka.. Musiala ze mna siedziec polozna i trzymać sonde caly czas i jak maly sie ruszył szybko za nim podążać. Podczas sledzenia przez polozna tetno bylo prawidlowe ale ja juz sama cala w stresie. Doktorek widzial to zlapal mnie za brzuch potarmosil i mówił zebym sie nie stresowala jestt dobrze. Zobaczymy sie na wizycie.

Pytal o rece i jak mu powiedziałam ze nie czuje 3 palcow to pokazał mi czy to sa te 3 palce.. Jak powiedzialam ze tak to powiedział ze jest to ucisk na nerw lokciowy. Zaczynam sie martwic ze jeszcse tydzien mnie przetrzyma.

Załączniki

• IMG_20190408_105057.jpg
    IMG_20190408_105057.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 58
Do góry