reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
u nas od wczoraj deszczowo a dzis tak zimno ze cora rano idac do szkoly powiedziala ze bez czapki nie wyjdzie. ale bardzo silne porywy wiatru sa. ostrzegali ze moze byc dzis niebezpiecznie w calej PL.

u nas odczoraj deszczowo a dzis tak zimno ze cora rano idac do szkoly powiedziala ze bez czapki nie wyjdzie. ale bardzo silne porywy wiatru sa. ostrzegali ze moze byc dzis niebezpiecznie w calej PL.
Szczerze ja tak nienawidzę Pomorza... Jak mieszkałam w łódzkim tak między Pajęcznem a Wieluniem to tam było idealnie. Jakos tak tam czułam, że to jest moje miejsce na ziemi nawet z pogodą. Cóż, teraz musimy powoli dążyć do tego by udało się tam jakoś przeprowadzić kiedys, może nawet dom wybudować. :)

ale w sumie dzis jestem 10+1 a za tydzien bede 11+1.. juz nie wiem czym sie sugerowac OM czy ostatnim USG... bo 11+1 to juz to badanie miec moge...

ale w sumie dzis jestem 10+1 a za tydzien bede 11+1.. juz nie wiem czym sie sugerowac OM czy ostatnim USG... bo 11+1 to juz to badanie miec moge...
Wiesz co jeśli masz takie rozbieżności to moim zdaniem lepiej przełożyć wizytę na później. Bo i tak najlepszym momentem jest między 12 a 13tc tak jak napisane w segregatorze. Czyli jeśli dziecko będzie troszkę starsze niż 11+1 wg OM to będzie idealnie, bynajmniej mi się tak wydaje. :)

@Maliina jednego mi w segregatorze brakuje! :D Karta dedykowana wadze w ciąży, wydaje mi się, że to dla lekarza też ważna informacja. No fakt, można to zapisać sobie w notatkach ale taka dedykowana karta do tego to byłaby super sprawa. :D Jak myślisz? :)

A ja znowu w stresie, z ojcem się pokłóciłam... Wychodzę od nas z pokoju idę do po pranie a w korytarzu aż siwo od dymu i znowu ma pretensje, że przecież jest zimno, wieje na dworze i gdzie on ma palić, już mu żyć nawet nie wolno... Niby tak się cieszy że będzie dziadkiem ale zero rozumu, mama na niego już się drze o to, jeszcze trochę to i mąż coś powie i to dosadnie a ojciec już pewnie się obrazi na amen... W ogóle dramat z nim jest, bo tak miał odmę płuc samoistną tą od papierosów, teraz ma rozedmę, podejrzewają też gruźlicę a on dalej jara co dwadzieścia minut... Ręcę opadają...
To i tak cud, że udało się wyperswadować, że ma w pokoju nie palić... Ja nie palę papierosów i wyobraźcie sobie jakiego nerwa mam jak przejdę przez taki korytarz a np. świeżo umyte włosy walą fajkami...

reklama
@Maliina jednego mi w segregatorze brakuje! :D Karta dedykowana wadze w ciąży, wydaje mi się, że to dla lekarza też ważna informacja. No fakt, można to zapisać sobie w notatkach ale taka dedykowana karta do tego to byłaby super sprawa. :D Jak myślisz? :)
oj na pewno choc moj wpisuje mi co miesiac w karte ciazy. z jednej str fajnie z drugiej boje sie patrzec na age jak staje:p

Do góry