reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Wiecie co... Jestem na l4 ale tesknie za praca. Choc baby pracuja tam straszne to w domu na leb dostaje i ten czas tak wolno leci a w pracy tak szybko to wszystko sie dzieje. Dziwne by bylo jakbym po tym zwolnieniu wrocila do pracy?
Nie czemu? Jak się czujesz na siłach i praca nie zagraża ciąży, to dajesz malenka :)

reklama
Ja mam tak z ojcem... Też kopci. Generalnie sama paliłam przed ciaza, wiec rozumiem.nalog, ale kuzwa nir mam zamiaru chodzic z brzuchem i śmierdzieć petami... Ma od tego piwnice, taras, balkon... A on jak nie ma mamy, to kopci w kuchni u siebie. A kuchnie mają otwartą i caly ten smrod leci nam na górę. Juz ostatnio sie z nim pozarlam, bona korytarzu u gory mam suszarke z praniem i całe swieze wyprawne pranie smoerdzialo mi fajkami. Powiedzialam, ze zacznie mi kase oddawać za płyny do prania i płukania [emoji23][emoji23] do tego na dole u noch wozek stoi i powiedzialam, ze jak mi zaśmierdnie fajkami, to dam go do najdroższej pralni i tez mi kase odda. [emoji23][emoji23]i jak narazie pali w piwnicy hahah.
Mój ojciec z wielkim fochem poszedł palić do pomieszczenia gdzie ma być łazienka, tam ja nie chodzę to stoi w remoncie. Ale najlepsze było to, coś go olsnilo jak tam palił i mnie do tego zadymionego pomieszczenia wola bo mi cos będzie tłumaczył no ludzie..

Migadalove ja jak przyjezdzalam w pierwszej ciazy to moj ojciec uwazal ze nie bedzie wychodzil bo jest u siebie. To samo pozniej jak przyjezdzalam z niemowlakiem. Wiec przestalam przyjezdzac jak on byl w domu. Teraz na szczescie nawet z grzecznosci nie musze go odwiedzac [emoji23]

Marceli wsadza mi rece w biustonosz. Nie moge go oduczyc. Jak gdzies idziemy i sie rozżali, albo przewroci, przytulam go, to pierwsze co robi to reka za bluzke [emoji16]
Nikos tylko kładzie na dekolcie rękę, ale do bluzki nie wkłada [emoji1]
u nas od wczoraj deszczowo a dzis tak zimno ze cora rano idac do szkoly powiedziala ze bez czapki nie wyjdzie. ale bardzo silne porywy wiatru sa. ostrzegali ze moze byc dzis niebezpiecznie w calej PL.
U nas wczoraj, cała niedziela padało i wiało. Się i od deszczu, a drzewa ledwo się nie połamaly. (Ja mieszkam przy granicy z Francją i Lux.)
Szczerze ja tak nienawidzę Pomorza... Jak mieszkałam w łódzkim tak między Pajęcznem a Wieluniem to tam było idealnie. Jakos tak tam czułam, że to jest moje miejsce na ziemi nawet z pogodą. Cóż, teraz musimy powoli dążyć do tego by udało się tam jakoś przeprowadzić kiedys, może nawet dom wybudować. :)
Ja tez nie znoszę tego wiatru na pomorzu. Mieszkałam swego czasu rok z tesciami. Tym bardziej, że ja wychowana na Lubelszczyźnie bez takich wiatrów.

A ja mam mętlik w głowie jeśli chodzi o te testy. U nas nie jest refundowane to badanie 1 trymestru dla kobiet poniżej 35roku życia. Bez sensu. Natomiast zła byłam w poprzedniej ciąży bo nawet ginekolog nie powiadomił mnie o tym. Szok przeżyłam leżąc podczas usg że mi tego nie zrobi. Eh. Teraz przynajmniej wiem, ze jak je chce muszę zapłacić.

Nikos tylko kładzie na dekolcie rękę, ale do bluzki nie wkłada [emoji1]U nas wczoraj, cała niedziela padało i wiało. Się i od deszczu, a drzewa ledwo się nie połamaly. (Ja mieszkam przy granicy z Francją i Lux.) Ja tez nie znoszę tego wiatru na pomorzu. Mieszkałam swego czasu rok z tesciami. Tym bardziej, że ja wychowana na Lubelszczyźnie bez takich wiatrów.

A ja mam mętlik w głowie jeśli chodzi o te testy. U nas nie jest refundowane to badanie 1 trymestru dla kobiet poniżej 35roku życia. Bez sensu. Natomiast zła byłam w poprzedniej ciąży bo nawet ginekolog nie powiadomił mnie o tym. Szok przeżyłam leżąc podczas usg że mi tego nie zrobi. Eh. Teraz przynajmniej wiem, ze jak je chce muszę zapłacić.
U nas też nie jest refundowane i muszę szykować około 350-400zl na te badania.

U nas też nie jest refundowane i muszę szykować około 350-400zl na te badania.
Jak prowadziłam ciążę pierwsza w Polsce w 2014roku to nie placilam nic ponad standardowa wizytę u prywatnego ginekologa. Zrobił usg i przeziernosc karkowa. Nie mówię tu o teście PaPPa. Może coś sie zmieniło.

Jak prowadziłam ciążę pierwsza w Polsce w 2014roku to nie placilam nic ponad standardowa wizytę u prywatnego ginekologa. Zrobił usg i przeziernosc karkowa. Nie mówię tu k teście PaPPa. Może coś zwie zmieniło.
Ja chodzę na NFZ i odpłatne badania będę miała tylko właśnie te pierwszego trymestru i potem trzeciego trymestru.

Ja w Pl mieszkalam na kompetnym zadupiu wiec wszystko musialam robic prywatnie w pierwszej ciazy... ale bardzo lubilam tego ginekologa, byl taki symatyczny, posmial sie zawsze ze mna, pozartowal, opowiadal o swoich dzieciach, taki zyciowy czlowiek.

Hej dziolchy:D przezylam dzis glukoze, cukier na czczo wyszedł mi 99:zawstydzona/y: zobacze po poludniu jak reszta wyników. Nie potrzebnie zjadlam pizze wieczorem, a potem mnie olsnilo ze przeciez ide na glukoze:p no głupia ja;) mój syn o 3 nad ranem dostal atatku histeri, jak sie uspokoił to musialam z nim bajki oglądać do 4 30:o zanim zasnelam to juz musialam wstać o_O zamulona jestem strasznie. @justjestem mój syn też mi grzebie w dekolcie gdy jest zły, zmęczony lub smutny:D lubi se pomietosic:-D:-D

reklama
Do góry